2022. szeptember 27., kedd

Újabb forradalom jöhet a Milan vezetőségében

-

Ralf Rangnick már olaszul tanul és a nyártól széles hatáskörrel dolgozhat a Milannál, amely alapján a csapat irányítása mellett ő bonyolíthatja le az átigazolásokat is.

Mint arról beszámoltunk, Zvonimir Bobant menesztik a klub vezetőségéből. Az elmúlt hónapokban több nézeteltérés és véleménykülönbség alakult ki a vezetőségen belül az igazolásokról, a projekt irányáról és a Milan jövőjéről. Úgy tűnik, hogy Boban – engedély nélkül adott – legutóbbi nyilatkozata volt az utolsó csepp a pohárban. Boban és Gazidis között nyolc hónap alatt többször is ellentét volt és a vezérigazgató számos átigazolási műveletet megvétózott.

Boban és az Elliott ügyvédei jelenleg a végkielégítésről tárgyalnak az egyoldalú szerződésbontás miatt. A döntést Gazidis hozta meg, aki teljes mértékben élvezi az Elliott Management bizalmát.

Nyáron újabb forradalom várható a vezetőségen belül és Ralf Rangnick érkezése a legvalószínűbb. A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan három+egy éves szerződést kínál a német szakembernek, aki korábban hosszú évekig dolgozott az RB Leipzignél edzőként illetve igazgatóként, míg jelenleg a Red Bull cég sport- és futballfejlesztési részleg vezetője.

Boban mellett Frederic Massara és Paolo Maldini távozása is valószínűsíthető, bár a CorSera szerint utóbbi maradására van esély.

A hírek szerint Rangnick széles hatáskört kaphat a klubon belül, így a csapat felkészítése és irányítása mellett a játékosigazolásokról illetve az eladásokról is ő fog dönteni. Az ilyen széles hatáskör meglehetősen szokatlan Olaszországban, de Angliában elég gyakori. Di Marzio szerint Rangnick már olaszul tanul és a Bild arról írt, hogy a német szakember a saját stábjával együtt fog érkezni.

Rangnick esetleges érkezésével nagyobb befolyással és hatáskörrel dolgozhat Geoffrey Moncada, a Milan játékosmegfigyelője.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Rangnick előélete biztató, de ugyanígy vártuk anno hogy majd az ikonunk Maldini amikor jön, akkor majd komolyak lesznek mostmár az építkezések, végre elindul valami. Csatlakozott hozzá Boban is, aki előtte mindig keményen odamondta hogy el kéne most már indulni. Majd most jó lesz. Nem lett az.
  Előtte a kínai vonal, hogy itt most komoly lesz, meg igazulunk mindenkit, jött Bonucci, néhányan már scudettot nyerettek csak az érkezőket látva, csúnyán besült az is.
  Az eszetlen évenkénti újjászületés folytatódik, mi meg nem megyünk ugyanúgy semerre. Köszi, legyenek a 2020-as évek is olyanok mint a 2010-esek, ti idióták.

 2. Már korábbi cikkekhez terveztem egy hozzászólást, de ide illik igazán.
  Szép és jó, hogy csináljuk Rangnicknak a helyet. De Gazidis épp az Arsenaltól jött, ahol Wengerrel folyamatos harcban állt, akinek szintén szabad kezet ígértek. Nem tudom ez hova vezet. Maldini a tradíciót képviselni maradhat, ami fontos egy patináns csapat esetében.
  Véleményem szerint a vezetők legnagyobb hibája évről-évre a kispad. Rutinos, határozott edző kellett volna. Aki ugyan úgy beleszólt az átigazolási politikába, mint a komplett csapat felkészítésbe.
  Persze ez a vezetőknek nem mindig tetszik, de a csapatot ez vinné előre. Pioli is inkább egy báb, bohóc a látottak alapján. Ibra mozgatja sokkal inkább a szálakat. Érdekes lenne látni a csapatot a 4 között szezon végén. 😀 Lenne fejvakarás az tuti.

 3. Üzenjük Gazidisnek, hogy a Milan nem az a hely, ahol kisérletezni kell mindenféle projektekkel, ahová a fitalokat üzleti megfontolásból felépíteni, majd eladni kell, ehhez olyan edzőt hívni aki majd fejleszti őket egy Bundeligában kb. bevállt recepttel – és egyben kihagyni a tervből korábbi, ma pedig igazgatósági tagokból álló legendákat. A Milan nem a Lipcse ami eddig egy kvázi kiscsapat volt és a Red Bull kedve szerint az F1 után csináljunk a fociban is valami nagyot alapon bekebelezett. A Milan történelem, ide nagy játékosok kellenek és a BL-ben az RM, Barca, Juve, Bayern stb. ellen küzdeni állandó jelleggel. Értjük, hogy ez nem egyszerű, de a felsoroltak közül (is) továbbra is ott van mind. Berluéknak ment, akinek nem megy ne vegye meg a Milan-t, főleg ne ilyen kvázi idegenek..

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS