A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nemet mondott a portugál élvonalban szereplő Sporting CP kártérítési kérelmére Rafael Leao klubváltása kapcsán.

A 20 éves csatár tavaly nyáron 23 millió euró körüli összegért szerződött a Milanhoz a Lille együttesétől, amely egy évvel azelőtt ingyen szerezte meg a játékjogát. Leao a Sporting CP utánpótlásában nőtt fel és az első csapatban is bemutatkozott, azonban 2018 tavaszán nagy botrány tört ki a klubnál, miután a szurkolók betörtek az öltözőbe és megtámadták a játékosokat.

Az esetet követően több játékos is szerződést bontott a klubbal, beleértve Rafael Leaót, akit hazájában az egyik legígéretesebb játékosnak tartottak a posztján. Akkoriban a Man. Cityvel és a Dortmunddal is szóba hozták, ám végül a Lille-hez szerződött.

A Sporting vezetősége nem örült annak, hogy Leao eladásával a Lille jelentős profitot szerzett, miközben állításuk szerint őket megkárosították azzal, hogy a játékos ingyen csatlakozott a francia alakulathoz.

Végül a Sporting egy 45 millió eurós kártérítési kérelmet nyújtott be a FIFA-hoz arra hivatkozva, hogy Rafael Leao 2018 nyarán jogszerűtlen és tisztességtelen módon bontott szerződést a klubbal.

A szövetség testülete elfogadhatatlannak nyilvánította a kérelmet és elutasította.

1 hozzászólás