A Milan a Fiorentina csapatához látogat a Serie A 25. fordulójában. A két csapat korábbi találkozása óta sok változás történt mindkét együttesnél, elsősorban a kispadon: a Rossoneri irányítását ősszel Stefano Pioli vette át, míg a firenzeiek edzője Giuseppe Iachini lett. Pioli a meccs előtt elmondta, hogy a csapatnak mindent bele kell adnia a pozitív széria folytatása érdekében.

“Nagyon érzelmes lesz a visszatérés, figyelembe véve azt, amit átéltünk Firenzében. Egy tragédiát tapasztaltunk meg. Davide Astori egy része továbbra is bennem él és biztos vagyok abban, hogy boldog lenne, ha látná, hogy a Milan edzője vagyok. Soha nem akartam ilyen tragédiát átélni, de jobb emberré és edzővé tett.” – mondta Pioli.

“Egy nehéz mérkőzés vár ránk, figyelemre van szükségünk és hinnünk kell abban, amit csinálunk. A váltás több hitet és bátorságot hozott a Fiorentinának. A legutóbbi győzelmük után most teljesen más hangulatban fogunk játszani. Sérültek? Duarte, Krunic, Biglia és Kjaer egyértelműen nem áll a rendelkezésemre. A csapat jól érzi magát és a megfelelő módon edzett, jó a légkör. Ha jól dolgozol, akkor a teljesítmény is párosul hozzá. Még mindig javítanunk kell a bajnoki pozíciónkon. Igyekszünk jobban teljesíteni és sok mindenen dolgozunk. Elvárom a játékosoktól, hogy figyelmesek és magabiztosak legyenek, mert a Fiorentina meg fog dolgoztatni minket.”

“Nincs semmi baj Musacchióval, volt egy kis probléma a vádlijával, amivel már az Olasz kupa meccs előtt is gondja volt. Ha visszautasította volna a pályára lépést, akkor a Fiorentina elleni mérkőzésre nevezve se lett volna. Calhanoglu? Jól érzi magát, volt egy kisebb sérülése, de már bevethető. Kessié? Olyan teljesítményt nyújtott, mint amit elvárunk tőle, bár a labdával való döntéshozatalban még javulnia kell.”

“Ibrahimovic? Zlatannal a kapcsolatom a legnagyobb tiszteleten és csodálaton alapul. Kölcsönös a bizalom kettőnk között. Csak jó lehet nekünk, hogy van egy ilyen remek példa az elszántságra és az ambícióra. Az oka, hogy igazi bajnokká vált, hogy mindig éhezett a sikerre és vágyott a fejlődésre. Rebic? Nem sokat dolgoztam együtt Antéval, amikor a Fiorentinában voltunk. Valójában csak néhány nap volt az edzőtáborban. Rebicnek így kell a továbbiakban is folytatnia, mert sokkal többre is képes.”

“Örömteli és elégedettséggel tölt el, amikor pozitívan értékelik a munkádat, de sokkal fontosabbnak tartom azt, hogy referencia pont legyek a csapat számára. Az eredmények létfontosságúak, nélkülük egyetlen edző sem maradhat a pozíciójában.”

“Célok? Csak arra kell összpontosítanunk, hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük. Olyan erős csapatok vannak mögöttünk, mint a Napoli, míg az Atalanta és a Roma pedig előttünk. A lehető legjobbnak kell lennünk és ez egy olyan dolog, amit elérhetünk, ha így folytatjuk tovább. Végül is bebizonyítottuk, hogy meccsen felvehetjük a versenyt a bajnokság legjobbjaival. Ez az a pillanat, amikor nagyon meg kell nyomnunk. Nagy szükségünk van arra, hogy több pontot szerezzünk, mint a szezon első felében.”

“Mindig azt kérem a játékosoktól, hogy az összes energiájukat adják ki a pályán és mindig adjanak bele mindent. Mindannyiunknak meg kell mutatnunk, hogy megérdemeljük a mez viselését. Alapvető fontosságú, hogy szemmel látható legyen a szenvedély a csapatban. Ez a titka annak, ami segíthet a képességeinkhez mérten a lehető legtöbbet kihozni magunkból.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Biztos sokan nem értetek egyet velem és előre bocsánat de szerintem az elmúlt évtized szakmailag legjobban képzett edzője ez a Pioli.

  Mindegyik elmondja a közhelyeket de ez mellett olyan szempontok szerint mond véleményt csapatról és játékosokról amit elődeitől nem is hallhattunk.

  (Ezzel nem feltétlenül azt akarom mondani, hogy maradjon vagy ő a megfelelő ember.)

 2. Volt/Van az idén egy-két jó taktikai húzása..néhány hónap alatt azért teremtett egy “egyensúlyt” a játékosok között és valamiféle játékrendszert is kialakított…
  A Serie A-hoz a tudása megvan, de azért egy jelenlegi top csapathoz kevés lenne ( vagy ki tudja..ezt nem tudjuk megállapítani).
  Annyiban volt tökös..hogy azért Susot kimerte rakni a kezdő csapatból, és Rebicnek is megtalálta a helyét. Ez elismerés.
  A fő motiváció azért az Ibrakadabra sztem és nem Pioli.
  Remélem jön Rangnick, és az olasz edzőket most egy kicsit háttérbe szorítja a Milan.

 3. Nem egy top edző és nem vele lesz újra BL győztes a Milan, de elég korrekt csávónak tűnik és nem igazán lehet egy kategóriába sorolni a Giampaolo, Montella féle bohócokkal. Ő az első edző az évek alatt, aki ugyan hosszú idő után de belátta és kitette Susót a kezdőből és kivette a féket a csapatból. Ezen kívül Calhanoglut és Kessiét olyan szerepkörbe rakta, ahol hasznosak lehetnek. Formációt váltott, végre elfelejtette a 4-3-3-at és jött a 4-2-3-1, ami sokkal inkább illik a kerethez és a kezei alatt egy félidőt leszámítva dominált a csapat Olaszország két legerősebb csapata ellen.

  Szembetűnő, hogy az elmúlt másfél hónapban mekkorát küzd a csapat meccsről meccsre. A játékosok csúsznak másznak a pályán szinte minden labdáért és látszik az a lelkesedés ill. motiváció, ami Gattuso Milanjában nem volt meg, legfőképpen a rangadókon. Amikor távozott akkor azt mondtam hogy ha Gattuso nem volt képes motiválni és felrázni ezt a csapatot, akkor az ég világon senki nem fogja tudni. Erre rácáfolt Pioli azt hiszem.