Matteo Gabbia hétfőn debütált az olasz élvonalban a Milan színeiben és elmondása szerint 6 éve erről álmodott, amikor a nagyszüleivel először járt a San Siróban.

A 20 éves saját nevelésű védő a Torino elleni 1-0-s győzelem alkalmával mutatkozott be a Serie A-ban, miután Simon Kjaer combhajlító izma megsérült és le kellett cserélni. Gabbia jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat és nem okozott csalódást.

“Egyedülálló és csodálatos volt a debütálás, ez egy jelentős hét megkoronázása volt. Hálás vagyok a szakmai stábnak és a társaknak. Hat évvel ezelőtt hoztak el a nagyszüleim a San Siróba és azóta erről álmodoztam. Ezt a mérföldkövet a nagyszüleimnek szentelem és szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. A héten igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni. Az álmok valóra válhatnak. A klub úgy döntött, hogy velem folytatja ezt az utat. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak is, akik segítettek a fejlődésben és most két lábbal a földön kell maradnom. Nagyon boldog vagyok, de még sokat kell bizonyítanom.” – mondta Gabbia a lefújás után.

“Meglátjuk, hogy játszani fogok-e a Fiorentina ellen. Minden nap arra törekszem, hogy fejlődjek és azt teszem, amit az edző kér tőlem. Megpróbálok tanulni Kjaertől és Romagnolitól. Sokat taníthatnak nekem. Segített, hogy láttam Maldinit, Nestát és Thiago Silvát. Mindig megpróbálok ellesni valami apróságot. Nyugodt voltam, amikor Pioli szólt, hogy én jövök. Az edző a pályára lépésem előtt elmagyarázta a taktikai elképzeléseit és azt mondta, hogy maradjak nyugodt. Mindig nagyon jól bánt velem, sokat segít és köszönöm neki.”

“Jól dolgoztam ezekben a hónapokban. Amikor pályára lépsz, minden rajtad múlik. Filippo Gallinak nagyon fontos szerepe volt abban, hogy középpályásból védővé váltam. Nehéz értelmezni, amikor olyan fiatalon változás következik be, de most már látható az eredménye.”

“Ibrahimovic gratulált nekem. Nem mondott sok mindent, de az elismerő szava elég számomra. Ő egy másik osztályú játékos. Egy vezér, aki segít a csapatnak. Ibrahimovic a pályán és azon kívül is egy bajnok. Minden másodpercben megpróbálom figyelni őt és ellesni néhány trükköt tőle.”