Pioli a mai meccsről, a csapatról és a jövőjéről

0

A Milan ellenfele a Torino lesz a bajnokság 24. fordulójában. A két csapat a harmadik alkalommal találkozik az idei szezonban. Stefano Pioli megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“A csapat jól érzi magát. A játékstílust és az egyensúlyt tekintve két pozitív teljesítménnyel a hátunk mögött érkezünk ehhez a mérkőzéshez. Bizonyos dolgokon még szilárdítani és fejleszteni kell, mindezt úgy, hogy a pályán ugyanazt a lelkesedést mutatjuk. A csapat mentalitása megfelelő, megtanultuk a leckét a derbi után és ezt megmutattuk a Juventus ellen a kupában. Nagyszerű az egyensúly, egységesek vagyunk és gyakran veszélyesebbnek nézünk ki, mint az ellenfelünk. Csak akkor érhetünk el jó eredményeket, ha intenzitással játszunk és önzetlenséget mutatunk. Erre van szükség, ezt kell tennünk. Csapatként játszottunk a bajnokság két legerősebb csapata ellen.”

“Jól felkészültnek kell lennünk a Torino ellen, amely egy olyan csapat, akiket nehéz legyőzni. Nehéz időszakon mennek keresztül, de a céljuk, hogy kilábaljanak ebből és fizikailag illetve technikailag is erősek. Nehéz és kompetitív mérkőzés lesz, mint ahogyan néhány héttel ezelőtt az Olasz kupában.”“Ibrahimovic? Zlatan nem csak jókedvből beszél. A csapattal edzett és azt mondta, hogy jól érzi magát. Nem láttam semmi olyan jelet, ami másra utalna. Castillejo fejlődése? Az én munkám, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a játékosaimból. Amikor átvettem a csapatot, Castillejo nagyon jól kezdett, majd a sérülése miatt kicsit visszaesett. Ibra érkezése lehetővé tette számomra, hogy új taktikai megoldással jöjjek elő. Castillejónak megvannak a kvalitásai ahhoz a poszthoz, ahol játszik. Hatalmas intenzitással fejlődik és a kellő minőséget tükrözi a játéka.”

“A jövőm? Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy mi a szerepem. A januári átigazolási időszak alatt az öltözőben remekül kizártuk a pletykákat. Ennek az egységnek meg kell maradnia a szezon végéig. Egy nagyszerű klub vagyunk és még rengeteg mérkőzést kell lejátszani. Az utolsó mérkőzésig fókuszáltnak kell maradnunk. Nem gondolok a jövőmre, mert a jelenlegi helyzetben ez a legkevésbé fontos. Mindig éreztem a klub támogatását, de tudom, hogy a bizalmat ki kell érdemelni. Az elvégzett munka és az eredmények határozzák meg, hogy mi fog történni a jövőben.”

“Célok? A bajnokság színvonala nagyon magas, nem engedhetjük meg, hogy a szezon szokásos módon végződjön. Nem veszíthetünk több időt, a csapat nem engedheti meg magánok, hogy elveszítse a koncentrációt. Ha a szezon a mai nappal érne véget, akkor nagyon nem lennénk boldogok a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésünket illetően. Pozitívak az érzéseink, de jelentős előrelépést kell elérnünk, az idei évben és remélhetőleg a jövőben is.”

“VAR? Úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha a játékvezetők is teszik a dolgukat és az edzők is teszik a saját dolgukat. El kell fogadnunk a meghozott döntéseket. A jelenlegi technológiának segítenie kellene a bírókat, hogy nagyobb nyugalommal hozhassák meg a döntéseiket.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet