Rade Krunic legalább egy hónapig nem játszhat lábközépcsont törés miatt.

Stefano Pioli lehetőségei meglehetősen korlátozottak a középpálya összeállítását illetően és most egy sérülés miatt tovább csökkent az alternatívák száma, mivel Krunic egy jó ideig nem állhat az edző rendelkezésére – több mint egy hónapig vált harcképtelenné.

A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Krunic orvosi vizsgálatokon vett részt és az eredmények fáradásos csonttörést (stressztörés) mutattak a jobb lábának harmadik lábközépcsontjában. A bosnyák középpályást nem műtik, a sérülése konzervatív terápiás kezelést igényel. A közlemény szerint Krunicra 1 hónapon belül további röntgen ellenőrzések várnak.

A fáradásos törés, vagy más néven stressztörés akkor következik be, ha a csontokat érő folyamatos, ismétlődő terhelés miatt a csontállományban mikrosérülések jönnek létre, amik aztán a csont részleges vagy teljes töréséhez vezetnek.

Ennek a sérülésnek az oka a folyamatos terhelés, túlterhelés, hiszen a csontok a sok mozgás következtében folyamatosan terhelésnek vannak kitéve. Nem hirtelen sérülés, hanem viszonylag hosszú idő alatt alakul ki, méghozzá akkor, ha valaki állandóan edz, túlhajszolja magát, viszont nem foglalkozik eleget a pihenéssel, regenerálódással. Emiatt az izmok túlterhelődnek, elfáradnak, nem képesek tökéletesen ellátni feladataikat, így a csontokat sem képesek védeni a folyamatos terheléstől.

2 hozzászólás a bejegyzéshez