A Serie A 20. fordulója következik és a Milan az Udinesét fogadja a San Siróban. A csapat jó formában várja a mérkőzést, ugyanis legutóbbi két találkozóján sikerült nyerni. Stefano Pioli, a csapat trénere megtartotta sajtótájékoztatóját.

“A csapat keményen dolgozik, megtaláltunk egy bizonyos egyensúlyt és ezt egy másik játékrendszerrel tartjuk fenn. Mindenki aktívan nyomást próbál helyezni az ellenfélre. A titok az, hogy egyértelmű játékelveink legyenek és az egész csapatnak segítenie kell a védekező fázisban. Meg vagyok arról győződve, hogy sokkal jobban is tudunk teljesíteni.” – mondta Pioli.

“A szurkolók hihetetlen támogatást nyújtanak, meg kell próbálnunk lelkesedést és erőt szerezni. Jobban kell teljesítenünk a következő 19 mérkőzésen a szezon első feléhez képest, ami nem volt méltó a Milanhoz.”

“Jól érezzük magunkat és arra van szükség, hogy előnyünkre fordítsuk ezt a pillanatot és javítsunk a tabellán való pozíciónkon. A mai mérkőzés az első lehetőség arra, hogy ezt megtegyük. Jól dolgoztunk és több apró részletet is javítottunk, a csapat fejlődött.”

“Donnarumma? Gigio ott van a meccskeretben és jól érzi magát. Edzett, motivált és azt hiszem, hogy tud játszani. Ibrahimovic? Zlatan bebizonyította, hogy hozzáadott értéket jelent a csapatnak. Szerencsés vagyok, hogy ilyen játékos áll a rendelkezésemre. Mindig győzni akar, még az edzéseken is. Ez elősegíti az edzések minőségének növelését és ez egy másik ok, amiért elhoztuk őt. Ez a helyes hozzáállás, amikor a Milan játékosa vagy.”

“Mercato és sérülések? Egy kisebb vészhelyzetben vagyunk. Azt reméltem, hogy néhány játékosom visszatér az Udinese ellen. A keretben lévő játékosok jól teljesítenek, motiváltak és készen állnak, hogy segítsenek a csapatnak. Egy fontos mérkőzés áll előttünk.”

“Castillejo kezd visszatérni a megfelelő állapothoz és következetességhez. Ki kell használnia minden adódó lehetőséget. Hiszek Susóban, megvan a képessége ahhoz, hogy fontos játékos legyen. Calhanoglu izomsérülést szenvedett, inkább nem kockáztatok vele. Remélem, hogy felépül a következő mérkőzésre. Paquetá egy nagyszerű játékos. Jól edz, de nem lehet teljes mértékben elégedett, mint ahogy mindenki más sem, aki nincs a kezdőben. Begovicot második számú kapusnak hoztuk. Az első napokban bebizonyította, hogy egy kiváló kapus. Nagyon örülök Antonio Donnarummának is, aki mindig készen áll és keményen illetve komolyan dolgozik.”

“Egy olyan csapat ellen játszunk, amely jól teljesít egy új edzővel, aki nagyon jó. Amióta átvette a csapat irányítását rendkívül jó átlagpontszámot értek el. Fizikailag erősek és nehéz őket legyőzni.” – tette hozzá.

1 hozzászólás

  1. Ibra még Piolit is megmentheti, kidolgoz számára egy új felállást, a társakat felkészíti mentálisan, gól, gólokat lô. Neki csak állni kell a kispad mellett s a legyengébb képességûeket kell még néha pótlólag meccs közben instrukcióvsl ellátni.