Samu Castillejo szerint nem feltétlen a formáció jelentette a különbséget a Cagliari elleni meccsen, hanem az, hogy egységes csapatként szívvel és lélekkel játszottak.

A Milan az előző fordulóban idegenben 2-0-ra legyőzte az idei szezon eddigi meglepetéscsapatát a Serie A-ban. A második félidő elején Rafael Leao révén szerzett vezetést a csapat, majd Zlatan Ibrahimovic állította be a végeredményt.

Castillejo kezdőként kapott lehetőséget és nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő. A spanyol támadó a legjobban teljesítő játékosok között volt és remek gólpasszt adott.

“Végül sikerült nyernünk idegenbeli meccsen, amely mindig nehéz a Serie A-ban. Ibra is gólt szerzett, tehát minden jól alakult. Úgy gondolom, hogy a mai modern futballban a formáció nem jelent akkora különbséget. A játékosok mentalitása sokkal fontosabb és az, hogy az edző mit kér tőlünk. Eltekintve attól, hogy jól teljesítettünk vagy sem, egy erős csapatként játszottunk szívvel és lélekkel. Ez az, ami igazán számít.” – mondta Castillejo a Milan TV-nek.

“Ibrahimovic egy hihetetlen játékos. Sokat fog adni a csapatnak a pályán és azon kívül is. Győztes mentalitása van és ez mindannyiunknak segít, hogy növeljük a szintünket.”

1 hozzászólás

  1. Nagyjából tudom, hogy mi az általános vélemény Samuról, szóval tisztában vagyok azzal, hogy nem sokra tartják a szurkolók..
    Tény, hogy nem egy zseni, nem fogja megváltani a világot, de biztos vagyok annál, hogy sokkal jobb játékos Ő annál, mint amit eddig mutatott..
    A hozzá állásával, lelkesedésével soha nem volt gond, ha megkapja a több játéklehetőséget, élni fog vele..
    Általában Susoval szokták (szoktuk) összehasonlítani, de a jelenlegi Susoval nem is lehet.. Minden szempontból hasznosabb, gyorsabb, lendületesebb, ha kell saját 16-osnál szerez labdát. Az aktuális jobbhátvédünknek is könnyebb dolga van, mert sokat besegít a védekezésben.. Nagyon nem mindegy, hogy egy sétálgató Susoval, vagy Samuval kell egy oldalon játszani..
    Lehet, hogy Samu soha nem lesz stabil kezdő játékos, de ha csak csereként is, mindenképp hasznára van a csapatnak..