A Milan a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megállapodott az Atalantával.

Másfél év után távozik a klubtól Mattia Caldara, akinek nagyon balszerencsésen alakult a milánói pályafutása. A 25 éves védő 2018 nyarán érkezett a Juventus együttesétől, azonban soha nem debütált az olasz élvonalban a Rossoneri színeiben.

Caldara az érkezését követően folyamatosan sérüléssel bajlódott és legutóbb 2019 májusában térdszalagszakadást szenvedett, ami miatt hosszú hónapokig nem állt az edző rendelkezésére. Az elmúlt hónapokban már a csapattal edzett, ám tétmeccsen nem kapott lehetőséget.

A Milan a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Caldara csatlakozik az Atalantához. A megegyezés értelmében a bergamói együttes 18 hónapra vette kölcsön a 25 éves játékost, akit 2021 nyarán az opciós jog ellenében végleg megvásárolhat.

Caldara másfél év alatt összesen 155 percet játszott a Milanban, méghozzá egy Dudelange elleni EL-találkozón és egy Lazio elleni kupameccsen kapott lehetőséget.

Az olasz védő az Atalanta utánpótlásában nevelkedett és az első csapatban 66 meccsen 10 gólt szerzett. A Milan sok sikert kívánt a játékosnak a további pályafutásához.

Sajtóhírek szerint az Atalanta a kölcsön után 15 millió euróért veheti meg Caldarát.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Mert nálunk komoly szagértők vannak akiknek sokkal komolyabb céljai vannak. Példának okáért jobbról balra nézve csináltasson magáról fotót, vagy fordítva. Nagyjából ilyen szintűek nálunk a vezetők.

      Gabbiát se próbálnák ki véletlenül sem, ezeknél Donna se lépett volna pályára soha, már rég kölcsönben lenne mint Plizzari. Apropó miért nem Plizzarit hozzák vissza, minek ide Begovics? Mindenki azt nyilatkozta olyan jó a srác vagy jobb mint Donnarumma, akkor miért száműzik? Kutyaütő hozzá nem értő banda, már rendesen irritál ha meglátom a két öntelt igazgatónk fejét.

  1. A Caldara üzlet üzleti részét nem látom. Most akkor csak a fizuját állja az Atlanta 18 hónapig? Vagy kaptunk pénzt a kölcsönbe adásért is? (mert ug, ebár így szokás). Miért nem kötelező az opció? Egy BL Ben játszó csapatnak jó lesz? Tehát Caldarabefér az Atalantába Parketta a PSG be brazil válogatottba de nálunk egyik sem jó egypercre sem. De quva nagy ászok vagyunk

  2. Azt irogatták hogy Caldara mindenképp menni akart,ha pedig igy van akkor jobb is ha nincs itt.Igaz hogy egy jó vezető meggyőzte volna hogy itt a helye,de ez itt kevès van sajnos.Az Atalanta természetesen jól jár,főleg hogy már egyszer el is adták,majd vagy 2-3év és apróért visszatér.Mivel nem játsztott,egy percig se sajnálom.Inkább hozzák vissza T.Silvát.