Zlatan Ibrahimovic boldogan nyilatkozott a Cagliari elleni 2-0-s győzelem után.

A piros-feketék két döntetlen és egy vereség után – több mint egy hónapot követően – újra mérkőzést nyertek, méghozzá a Cagliari otthonában. A csapat három értékes ponttal távozott Szardíniáról, köszönhetően többek között Ibrahimovicnak és Leaónak.

A 38 éves svéd csatár közel nyolc év után talált be újra a Milan színeiben, legutóbb 2012 májusában az Inter kapuját vette be két alkalommal.

“Egy csatár számára fontos, hogy megpróbáljon mindig a kapu előtt maradni. Időnként bemegy a labda, néha pedig nem. A legfontosabb, hogy jól érzem magam és a gólok jönni fognak. Kezdetben elveszítettem néhány labdát, de játszanom kell, hogy formába lendüljek.” – mondta Ibrahimovic a Sky-nak.

“Isteni gólöröm? Ígéretet tettem, de arra gondoltam, hogy a San Siróban akarok úgy ünnepelni, nem itt.” – mondta nevetve. “Minden gólom után ugyanígy ünnepelek. Így érzem azt, hogy élek.”

A meccs előtti sajtótájékoztatón Stefano Pioli azt mondta, hogy Ibrahimovic még nincs azon a szinten fizikailag, hogy végigjátsszon egy mérkőzést. Végül a svéd csatár végig a pályán volt a Cagliari ellen és 97 percet játszott.

“Az edző óvatos akart lenni, nincs probléma. Jól érzem magam. Az elmém még mindig éles és a testnek követnie kell.”

“Formáció? Két csatárral és két szélsővel játszottunk, hogy az egész csapat magasabban helyezkedjen a pályán. Ez egész jól ment. Ezen a rendszeren dolgoztunk egész héten és megszereztük a három pontot. Ez volt a második mérkőzésem. Tovább kell dolgoznunk. Amikor keményen dolgozol, a szerencse megfordul.”

“Reméljük, hogy így folytatjuk tovább. Szenvedünk, de mindannyian azon dolgozunk, hogy visszatérjünk.”

Ibrahimovic szerződése a szezon végéig szól, ám a megegyezés értelmében bizonyos feltételek teljesülése esetén további egy évvel meghosszabbítható.

“Hosszabbítás? Meg kell nyernem a Scudettót. Azt hiszem, nehéz lesz.” – mondta nevetve.

Ibrahimovic Cagliari elleni gólját ide kattintva tekintheted meg.

2 hozzászólás a bejegyzéshez