A Milan ma a Sampdoria együttesét fogadja hazai pályán a San Siróban. Stefano Pioli megtartotta a 2020-as év első sajtótájékoztatóját a mérkőzést megelőzően. A meccskeretben ott van Zlatan Ibrahimovic, aki vélhetően pályára is fog lépni.

“Eddig túl kevés pontot szereztünk, különösen hazai pályán. Itt az idő megváltoztatni az irányt. 21 mérkőzés van, hogy a dolgok fordulatot vegyenek. Jobban kell teljesítenünk, kezdve ezen a kulcsfontosságú meccsen a Sampdoria ellen. Szavak helyett tettekre van szükség és valódi elszántságot, vágyat várok el a csapattól. Egy csapatként kell játszanunk, a Milanhoz méltóan, hogy visszatérjünk a győzelmekhez a szurkolóink előtt. A lehető legjobb formációt fogom választani azokkal a játékosokkal, akik a legnagyobb bizalmat nyújtják.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“A bergamói eredmény még mindig fájó. Ez volt az egyetlen igazán gyenge teljesítmény, amióta itt vagyok. A csúfos vereséget követően a klub fontos beavatkozást hajtott végre. Bobannak igaza van, ez az eredmény kitörölhetetlen folt marad a szezonban. Tudjuk, hogy eddig rosszul alakult a szezon és tisztában vagyunk a problémáinkkal illetve a nem megfelelő pozíciónkkal a tabellán. Mindannyian felelősek vagyunk és mindannyian elkötelezettek, hogy fejlődjünk. Ezen dolgozunk, újra kell és újra akarjuk kezdeni. Az elmúlt napokban a csapattól megfelelő mentalitást láttam, de a különbség a pályán fog jelentkezni.”“Ibrahimovic? Hozzáállás és kommunikáció szempontjából egyaránt jól mutatkozott be. Az első pillanattól kezdve igazi szenvedélyt, elszántságot és lelkesedést mutatott. Fantasztikus profizmussal rendelkezik és rendre ő az utolsó, aki elhagyja Milanellót. Nagyszerű, hogy itt van velünk és nagyon elégedett vagyok vele. Figyelmes és kíváncsi, kezdi megtalálni a helyét, de ehhez még idő kell. Hatással volt a környezetre és mindenkinek lendületet fog adni. Ő nem csupán egy bármelyik játékos. Ibra inkább hozzáadott érték a csapat számára, mintsem a megmentőnk. Neveztem őt a keretbe a Sampdoria ellen, mert jól teljesít annak ellenére, hogy két hónappal ezelőtt játszotta az utolsó tétmeccsét. Ibra bevethető és játszhat.”

“Ibra érkezésével taktikailag változás lesz, de még minden a fejlődés szakaszában van. A jellegzetességeink és a pozíciók változhatnak ezzel segítve, hogy a csapat hatékony maradjon. Zlatan akár játszhat Piatekkel egyszerre, mindenki játszhat együtt. A célunk, hogy több helyzetet alakítsunk ki és több gólt szerezzünk.”

“Átigazolási piac? Egy védőt szeretnénk a csapatba igazolni. Világos elképzeléseink vannak azokról a helyzetekről, amelyek javíthatnak a csapaton a januári átigazolási időzakban. A klub éber a mercato alatt.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. 1. Piolinak a Bergamoi Zakó után le kellett volna mondania
  2. Nem a szezon, hanem az évszázad egyik legnagyobb égése volt ez az 5-0
  3. A folyamat lassan befejeződhetne, mert ma holnap kiesünk.
  4. Az edzőnk kegyeskedett nevezni Ibrát. Köszönjük nagy mester.
  5. Pioli tudja, hogy Ibra szerződése fél évre szól? Milyen helyet kell neki keresgetni!!!???

 2. “A lehető legjobb formációt fogom választani azokkal a játékosokkal, akik a legnagyobb bizalmat nyújtják.”
  Látjuk a mai kezdőcsapaton is..:D

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet