Frederic Massara sikeres spanyolországi úton van túl, ugyanis pénteken személyesen találkozott az FC Barcelona középhátvédjével, Jean-Clair Todibóval.

A Rossoneri küldöttsége – Massara vezetésével – pénteken Barcelonában tartózkodott abból a célból, hogy tárgyaljanak a Barca 20 esztendős francia védőjével, aki már egy ideje a Milan kiszemeltjei között szerepel.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja arról számolt be, hogy a Milan pozitív tárgyaláson van túl Todibóval és az ügynökével. Massara, a klub sportigazgatója személyesen egyeztetett a fiatal játékossal az esetleges klubváltásról. Di Marzio megjegyzi, hogy Todibo hozzájárulását adta ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz.A Milan és a Barcelona között folytatódnak a tárgyalások, hogy sikeresen lezárják az üzletet. Todibo kölcsönben érkezhet vásárlási opcióval és a Barcelona követelésének megfelelően a szerződésben egy visszavásárlási opció is szerepelhet. Mindkét klub azon dolgozik, hogy minden fél számára előnyös üzletet kössenek. A visszavásárlási záradék lehetővé tenné a katalánok számára, hogy visszavásárolják Todibót, amennyiben a játékos a jövőben úgy dönt, hogy visszatér Spanyolországba.

A Milan jó úton halad, hogy nyélbe üsse a transzfert. Ennek értelmében a klubnak a kölcsönszerződés lejártával lehetősége lenne megvenni a francia védőt, ha beválik.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. “a Barcelona követelésének megfelelően a szerződésben egy visszavásárlási opció is szerepelhet. Mindkét klub azon dolgozik, hogy minden fél számára előnyös üzletet kössenek.”

  Itt kicsit összezavarodtam. Fantasztikusan bomba és előnyös üzlet a “barca követelése”.

 2. Ha tényleg így kommunikálták, hogy Todibo “hozzájárult” a klubváltáshoz, akkor ez inkább kölcsön lesz. Kölcsönnél a Barca kinéz neki egy klubot, ahol többet játszhat, a játékos pedig ezt a lehetőséget vagy elfogadja vagy nem. Dönthet úgy is, hogy marad Barcelonában, és ül a padon.

  Eladásnál (még akkor is, ha visszavásárlási opciója lenne a Barcának) viszont összetettebb a helyzet, mert ott van egy eladó klub és vevő klub közötti, valamint egy játékos-vevő klub közötti megállapodás. Nyilván itt is dönthet úgy a játékos, hogy marad, és kitölti a szerződését, de ha eligazol, akkor elvileg nem “hozzájárul” a transzferhez, hanem megállapodik a vevővel.

  Kölcsönnél az esetek nagy többségében a klub az, amely elindítja a folyamatokat, és amikor megvan a kölcsönvevő klub, akkor a játékossal egyeztetve a játékosnak hozzá kell járulnia a kölcsönhöz. Eladásnál történhet fordítva is, tehát amikor a játékos jelenti be a klubjának, hogy menni akar.

  A Milan a jelenlegi helyzetében egy kölcsönnel most jól járna, bár ezzel üzenne a többi klubnak, hogy az alig 35 millióba kerülő Caldarára nincs szüksége… Ezzel pedig nyilván rontaná az alkupozícióját. Az meg, hogy 45 millióért van a keretben egy ki sem próbált Caldara meg egy alig használt Duarte, olyan luxus, amit még a PSG tulaja sem nézne el. De ez minket ugye nem érdekel, mert tele vagyunk…

 3. +1 Lansky

  Óriási problémák vannak a közép pályán valamint a szélső támadóknál {ha már a 433 a király} és azért a jobb hátvéd poszt is olyan amilyen. Erre veszünk egy belső védőt gratula. Caldara, Duarte, Gabbia meg ücsörög a padon. Ja és a fénypont a kirobbanthatatlan pék {mussacio} a befutó, akinek közé nincs ahhoz a poszthoz.

 4. Akkor van értelme, ha hosszabb távon 3 belső védővel akarunk játszani – Caldara, Romagnoli, Todibo. Stabilabbak lehetnénk, hiszen jól támadó, de gyengébben védekező szélsőhátvédeink vannak- Conti, Hernandez. Ehhez viszont kellene három olyan belső középpályás, aki védekezni és támadni is tud.

  • Ennek szerintem akkor lenne realitása, ha Pioli maradna, de tegyük fel, hogy marad.

   Még ebben az esetben is érdekes lenne, ha Todibo leigazolását követően áttérnénk a 3 (+2) védős rendszerre. Egyrészt arra, hogy Pioli ezt tervezné, gyakorlatilag semmi nem utal. Másrészt ehhez már korábban el kellett volna kezdeni egy ilyen rendszert próbálgatni, vagy ha ezt nem is, legalább azt meg kellett volna nézni, hogy Caldara és Romagnoli egymás mellett hogyan teljesít. De Pioli még 4 védős rendszerben sem akarta/merte kipróbálni középen ezt a kettőst.

   Arra, hogy Caldara tud játszani 3 védős rendszertben, annyi a bizonyítékunk, hogy az Atalantánál Gasperini ebben a rendszerben játszatta őt 2016 és 2018 között, illetve Gattuso tavaly a Lazio elleni kupameccsen Musacchióval és Romagnolival együtt küldte pályára.

   Lehet, hogy a vezetőség Pioli megkérdezése nélkül akarja hozni Todibót, hogy innentől 3 védős rendszerben játsszon a Milan? Vagy Pioli kérte Todibót (erre szerint 1% az esély), hogy ő legyen a “hiányzó láncszem”? Ez utóbbi esetben is felmerül azonban a kérdés, hogy mi tartotta vissza eddig, hogy Caldarát kipróbálja a balfék Musacchio helyett?…

   Ha jön Todibo, én biztosan meglépnék egy ilyen rendszert. Mert ezzel több lenne az ember a középpályán, ami nem szűr megfelelően, támadásban ki lehetne használni Hernandez gólérzékenységét, továbbá ha már van egy rakás középső védőnk, csak az 50%-uk padozzon, ne pedig a kétharmaduk…

 5. Caldarát hagyjuk…az évtized legrosszabb igazolásai közt van árértékarányban. Teljesen rossz üzlet volt. Már előre mondtam. Ha annyira kellett juvenak bonucci meg fordítva inkább pénzért kellett volna adni…a juve se véletlen adta oda caldarát. Ha akkora szám lett volna megtartják . ráadásul ugye meg is sérült…ő már nem lesz bl szintű vèdő…

 6. Olvassátok el rendesen:

  visszavásárlási opció akkor élhetne HA A JÁTÉKOS ÚGY DÖNT, hogy vissza akar térni Spanyolországba.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet