Visszatért. Hetekig tartó hosszú huzavona után Zlatan Ibrahimovic úgy döntött, hogy két év amerikai kaland után újra szerencsét próbál Európában, méghozzá egy topligában. Zlatan hét és fél év után újra magára ölti a Milan mezt és jó esély van arra, hogy nem csupán júniusig, hanem az azt követő egy évben is a Rossonerit fogja erősíteni.

Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy az elmúlt bő két hónapban milyen eseménysorozatok eredményeképpen lett Ibrahimovic újra a Milan játékosa.

November 7. – Don Garber, a Major League Soccer (MLS) komisszárja az ESPN egyik műsorában felfedte, hogy Ibrahimovicot a Milan hívja.

November 13. – Ibrahimovic a közösségi oldalán a sajátos stílusában bejelentette, hogy decemberben távozik a Los Angeles Galaxytől.

November 20. – Egy héttel a LA Galaxytől való távozás bejelentése után a Milan hivatalosan is megkezdte a tárgyalásokat Ibrahimovic visszatéréséről. Aznap Mino Raiola Milánóba érkezett, hogy találkozzon a klub vezetőségével Suso és Gianluigi Donnarumma jövője kapcsán. A megbeszélésen szóba került Ibra neve is.

November 24. – Frederic Massara, a Milan sportigazgatója elismerte, hogy érdeklődnek Ibrahimovic iránt és a visszatérése egy javaslat, de konkrétumokat nem árult el.

November 28. – Az olasz sajtó arról számolt be, hogy a Milan értékeli Ibrahimovic alternatíváit, így Mario Mandzukic illetve Olivier Giroud neve is felmerült. Ennek ellenére továbbra is a svéd csatár volt a piros-feketék legfőbb célpontja.

November 29. – Ibra a Gazzettának adott interjújában elmondta, hogy Milánó a második otthona és a szíve soha nem hagyta el Itáliát.

“Milánó nem a második városom, hanem a második otthonom. Csodálatos emlékeim vannak és ott él az egyik olyan ember, akiben a legjobban megbízom. Magára Olaszországra is a második otthonomként tekintek. Imádom az olaszokat és a zsenialitásukat. A szívem soha nem hagyta el Olaszországot.”

Majd hozzátette, hogy képes lenne akár 50 éves koráig ezen a szinten játszani és ha van egy olyan projekt, amely motiválja, akkor meg tudja csinálni.

December 4. – Ibrahimovic a GQ magazinnak nyilatkozott és sejtelmesen arra utalt, hogy Olaszországban fogja folytatni.

“Egy olyan csapathoz fogok igazolni, amelynek újra nyernie kell, újra meg kell írnia a történelmét és aki ellen mindenki kihívást keres. Csak így tudom megtalálni a szükséges motivációt ahhoz, hogy újra meglepetést okozzak. Játékosként ez nem csupán a csapat kiválasztásának kérdése, hanem más tényezők is vannak, amelyeket figyelembe kell venni. A családomat tekintve is. Hamarosan találkozunk Olaszországban.”

A Milan mellett a Napoli és a Bologna volt versenyben Ibra megszerzéséért.

December 8. – A Milan megtette ajánlatát Ibrahimovicnak: 6 hónapos szerződés + 1 év opció, amely abban az esetben lép életbe, ha a csapat eléri a Bajnokok Ligája-indulást.

December 9. – A Bologna igazgatója, Sabatini bejelentette, hogy Zlatan nem fog csatlakozni hozzájuk.

December 20. – Továbbra is nagy volt a várakozás Ibrahimovic válaszát illetően, azonban a sajtóhírek arról szóltak, hogy a játékos számára nem kielégítő az ajánlat.

December 23. – Az Atalanta elleni kiütés után a Milan vezetősége kapcsolatba lépett a 38 éves játékossal. A klub módosította az ajánlatát és kedvezőbb szerződési feltételeket kínált a játékosnak. Optimizmus érződött a Casa Milanból, hogy Ibrahimovic rábólint.

December 26. – Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja közölte, hogy Ibrahimovic igent mondott a Milan ajánlatára. Az olasz újságíró hozzátette: a 38 éves játékos első körben 2020. június 30-ig ír alá a milánói együtteshez egy opcióval. Még aznap a teljes olasz sajtó tényként közölte a svéd csatár visszatérését.

December 27. – A Milan hivatalosan is bejelentette Ibrahimovic érkezését. A közlemény értelmében Zlatan szerződése június 30-ig fog szólni és egy 1 éves opcióval meghosszabbítható. A hírek szerint az opció aktiválása nem a csapat eredményeitől, hanem a játékos egyéni teljesítményétől (meccsek, gólok, gólpasszok) függ.

Ibra szavai: “Visszatérek ahhoz a klubhoz, amelyet rendkívül tisztelek és abba a városba, amelyet imádok. Harcolni fogok a csapattársaimmal annak érdekében, hogy megváltoztassuk a szezon alakulását. Mindent megteszek a céljaink eléréséért.”

Az esti órákban Ibrahimovic a közösségi oldalán tette közzé az alábbi bejegyzést:

“Ugyanaz a Zlatan, egy másik Ördög. AC Milan, érkezem!”

A 38 éves klasszis a következő napokban fog Milánóba érkezni, majd január 2-án részt vesz a kötelező orvosi vizsgálatokon és rögtön csatlakozik a csapattársakhoz, hogy megkezdje az edzéseket Milanellóban.

Rengeteget nyerhet Ibra leigazolásával a Milan. Itt elolvashatod a cikkünket.