Beérkezett az első szerződéshosszabbítási ajánlat Gigio Donnarumma ügynökéhez.

Donnarumma hosszabbítása az egyik legbonyolultabb ügy, amelyet a Milan vezérkarának néhány hónapon belül meg kell oldania. A 20 éves kapus szerződése 2021. június 30-ig szól és évi 6 millió euróval a csapat legjobban kereső játékosa. A tárgyalások nem egyszerűek Mino Raiolával, aki 2017 nyarán már megnehezítette a Rossoneri korábbi vezetőségének dolgát és akkor nagy botrányt váltottak ki a hosszabbítás körülményei.

Alfredo Pedulla újságíró szerint a Milan az elmúlt napokban egyeztetett az ügynökkel Donnarumma jövőjéről. A piros-feketék lépéseket tettek és egy hosszú távú szerződést kínáltak az olasz kapusnak évi 7 millió eurós fizetéssel, azonban úgy tűnik, hogy ez nem bizonyult meggyőzőnek Raiola számára, így (még) nincs megegyezés a felek között.

A klub mindenképpen szeretné elkerülni azt, hogy kénytelen legyen megválni Donnarummától, a csapat egyik legnagyobb kincsétől.

Donnarumma a 2015-ös debütálása óta 178 tétmérkőzésen védte a Milan kapuját és 63 alkalommal kapott gól nélkül hozta le a meccset. A 20 éves játékos mostanra első számú kapus lett az olasz válogatottban is.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ezen egyáltalán nem csodálkozok. Szerződéshosszabbítást fizetésemeléssel szoktak megoldani. A Milan nemrég még csökkenteni v. befagyasztani akarta a kapus fizetését egy szerződéshosszabbítás keretein belül.
  Szvl már haladásként kell ránézni erre az 1 milliós emelésre is. Korábban volt szó róla, hogy szeretné megkapni a 2. számú csapatkapitányi rangot a csapatban. Valljuk be őszintén a Csapatkapitánynak Romagnoli egyáltalán nem felel meg. Donnarumma nálam hamarább kiérdemelné, mint ő.
  De most Ibra érkezésével borulhat minden, sőt akár Bonaventura is hamarább kapná meg tőlem a karszalagot, mint Romagnoli.

  Különben, ha nem lennék MILAN drukker, akkor azt ajánlanám Donnarumma-nak, hogy lpjen le minél hamarább, mert ez a klub sose fogja neki megadni, amire minden focista vágyik.
  De mivel MILAN drukker vagyok így szeretném ha maradna, a tulaj pedig nyúljon a zsebébe és fizesse meg. Ő az egyetlen klasszis játékosunk.

 2. Én Bonaventurát gondoltam olyannak, aki a kulcs lesz abban, hogy Ibrahimovic ide írjon alá és hogy mik legyenek a feltételek. Donnarummát nem gondoltam volna, pont azért, mert még másfél évig szerződés köti hozzánk, azaz nyáron bőven vissza lehetne térni a témára, vagy ha nem, akkor megunva a sokadik szarkeverést, eladni valahová 60 millióért. De akkor mégis inkább a kapus lesz vagy lehet a kulcsszereplő. Vagy ő is.

  Ezzel az egésszel ugyebár semmi gond nem lenne, ha BL-szereplő lenne a Milan. Azt nem tudom, hogy az adózási szabályok – játékosokra nézve kedvező – változása csak a nem olasz állampolgárokra vonatkozna, vagy az olaszokra is. Mert ez azt jelentené, hogy Donnarumma papíron ugyanannyi fizetésből 2020. 01. 01-től kevesebbet kellene, hogy adózzon.

  Most emeltetne az ügynök (ráadásul nem csak 1 milliót), de biztosak lehetünk benne, hogy amennyiben nem lesz BL-résztvevő a Milan, megint vissza fognak térni a témára. Ha meg az lesz, lehet, hogy azért fognak visszatérni…

  Furfangos egy furkó ez a Raiola.

  • Olaszországban vállal munkát akkor nincs külömbség a munkavállalók nemzetisége között.

   Én is abban bízok, hogy hamar sikerül megállapodni a hosszabbításról. De jó lenne ha tényleg hosszú távú szerződés lenne mert unalmas, hogy minden 2. évben vele kell foglalkozni mindenkinek.

 3. Én akkor lennék a legnyugodtabb, ha egy jó zsíros eladási szerzôdés keretén belül elköszönne innen, az ügynökével együtt.
  A klub nincs abban a helyzetben, hogy ilyen fizetéseket adjon, illetve ilyen kaliberû kapus kelljen, folyamatos hosszabbítási gyötrelem mellett.
  Emberileg meg már ki lett vesézve, részemrôl mehet.

  • Mégis mennyit? Ter Stegen valami 4.5 millát keres érdekességképpen. Aztán amikor a 6 millát megadták neki, már azzal is a világ 3 legjobban kereső kapusainak egyike lett ha jól emlékszem. Mennyi kellene a kisgyereknek 20-30 millió? Recsken egy kis munka aztán rögtön megtanulná értékelni azt a “rendkívül gyenge” 7M eurót…

      • Pontosan erre írtam, hogy munkatábort a kisgyereknek, ami után értékelné ezt a “gyenge” ajánlatot. Semmi olyat nem csinál, ami alapján ilyen fizetésre rászolgálna. A 6ot sem érdemli meg.

       Buffon 6, Cech 6.1, Lloris 7, Casillas 7.5, Neuer 9.5, kihez közelít a kisgyerek, ami alapján kevesli a 7-et? Beképzelt kis nem írok inkább semmit.