Beérkezett az első szerződéshosszabbítási ajánlat Gigio Donnarumma ügynökéhez.

Donnarumma hosszabbítása az egyik legbonyolultabb ügy, amelyet a Milan vezérkarának néhány hónapon belül meg kell oldania. A 20 éves kapus szerződése 2021. június 30-ig szól és évi 6 millió euróval a csapat legjobban kereső játékosa. A tárgyalások nem egyszerűek Mino Raiolával, aki 2017 nyarán már megnehezítette a Rossoneri korábbi vezetőségének dolgát és akkor nagy botrányt váltottak ki a hosszabbítás körülményei.

Alfredo Pedulla újságíró szerint a Milan az elmúlt napokban egyeztetett az ügynökkel Donnarumma jövőjéről. A piros-feketék lépéseket tettek és egy hosszú távú szerződést kínáltak az olasz kapusnak évi 7 millió eurós fizetéssel, azonban úgy tűnik, hogy ez nem bizonyult meggyőzőnek Raiola számára, így (még) nincs megegyezés a felek között.

A klub mindenképpen szeretné elkerülni azt, hogy kénytelen legyen megválni Donnarummától, a csapat egyik legnagyobb kincsétől.

Donnarumma a 2015-ös debütálása óta 178 tétmérkőzésen védte a Milan kapuját és 63 alkalommal kapott gól nélkül hozta le a meccset. A 20 éves játékos mostanra első számú kapus lett az olasz válogatottban is.

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezen egyáltalán nem csodálkozok. Szerződéshosszabbítást fizetésemeléssel szoktak megoldani. A Milan nemrég még csökkenteni v. befagyasztani akarta a kapus fizetését egy szerződéshosszabbítás keretein belül.
  Szvl már haladásként kell ránézni erre az 1 milliós emelésre is. Korábban volt szó róla, hogy szeretné megkapni a 2. számú csapatkapitányi rangot a csapatban. Valljuk be őszintén a Csapatkapitánynak Romagnoli egyáltalán nem felel meg. Donnarumma nálam hamarább kiérdemelné, mint ő.
  De most Ibra érkezésével borulhat minden, sőt akár Bonaventura is hamarább kapná meg tőlem a karszalagot, mint Romagnoli.

  Különben, ha nem lennék MILAN drukker, akkor azt ajánlanám Donnarumma-nak, hogy lpjen le minél hamarább, mert ez a klub sose fogja neki megadni, amire minden focista vágyik.
  De mivel MILAN drukker vagyok így szeretném ha maradna, a tulaj pedig nyúljon a zsebébe és fizesse meg. Ő az egyetlen klasszis játékosunk.

 2. Én Bonaventurát gondoltam olyannak, aki a kulcs lesz abban, hogy Ibrahimovic ide írjon alá és hogy mik legyenek a feltételek. Donnarummát nem gondoltam volna, pont azért, mert még másfél évig szerződés köti hozzánk, azaz nyáron bőven vissza lehetne térni a témára, vagy ha nem, akkor megunva a sokadik szarkeverést, eladni valahová 60 millióért. De akkor mégis inkább a kapus lesz vagy lehet a kulcsszereplő. Vagy ő is.

  Ezzel az egésszel ugyebár semmi gond nem lenne, ha BL-szereplő lenne a Milan. Azt nem tudom, hogy az adózási szabályok – játékosokra nézve kedvező – változása csak a nem olasz állampolgárokra vonatkozna, vagy az olaszokra is. Mert ez azt jelentené, hogy Donnarumma papíron ugyanannyi fizetésből 2020. 01. 01-től kevesebbet kellene, hogy adózzon.

  Most emeltetne az ügynök (ráadásul nem csak 1 milliót), de biztosak lehetünk benne, hogy amennyiben nem lesz BL-résztvevő a Milan, megint vissza fognak térni a témára. Ha meg az lesz, lehet, hogy azért fognak visszatérni…

  Furfangos egy furkó ez a Raiola.

  • Olaszországban vállal munkát akkor nincs külömbség a munkavállalók nemzetisége között.

   Én is abban bízok, hogy hamar sikerül megállapodni a hosszabbításról. De jó lenne ha tényleg hosszú távú szerződés lenne mert unalmas, hogy minden 2. évben vele kell foglalkozni mindenkinek.

 3. Én akkor lennék a legnyugodtabb, ha egy jó zsíros eladási szerzôdés keretén belül elköszönne innen, az ügynökével együtt.
  A klub nincs abban a helyzetben, hogy ilyen fizetéseket adjon, illetve ilyen kaliberû kapus kelljen, folyamatos hosszabbítási gyötrelem mellett.
  Emberileg meg már ki lett vesézve, részemrôl mehet.

 4. Szerintem Maldini félreérthette! Donnarumma azt mondta négy, nem azt hogy hét. A fenti kép a bizonyíték.

 5. A lényeg, hogy vagy megadja a vezetőség amit kér Raiola vagy elviszi őt! Fizess és megtarthatod a legjobb játékosod vagy elviszem ennyi.

  • Mégis mennyit? Ter Stegen valami 4.5 millát keres érdekességképpen. Aztán amikor a 6 millát megadták neki, már azzal is a világ 3 legjobban kereső kapusainak egyike lett ha jól emlékszem. Mennyi kellene a kisgyereknek 20-30 millió? Recsken egy kis munka aztán rögtön megtanulná értékelni azt a “rendkívül gyenge” 7M eurót…

   • Szerinted ha 6 millió eurót keresett eddíg majd az ügynöke hagyja hogy ebből engedjenek? Ha szerinted igen, akkor nem ismered az ügynökök dolgát!
    Biztos lehetsz benne, hogy nem marad a 6 millió eurónál!

    • A 7 amit ajánlott a klub szerinted 6 vagy attól kevesebb? Mert a 7-et utasították el, na mennyit is akar a kisgyerek?

     • Ha ezt komolyan feltetted akkor nagy a baj 😀 Szerinted ha 7 re neme mondtak vajon kevesebbet? 😀 HA meg akarja tartani a klub emelnie kell, ami Raiola elképzeléséhez közelít!

      • Pontosan erre írtam, hogy munkatábort a kisgyereknek, ami után értékelné ezt a “gyenge” ajánlatot. Semmi olyat nem csinál, ami alapján ilyen fizetésre rászolgálna. A 6ot sem érdemli meg.

       Buffon 6, Cech 6.1, Lloris 7, Casillas 7.5, Neuer 9.5, kihez közelít a kisgyerek, ami alapján kevesli a 7-et? Beképzelt kis nem írok inkább semmit.

 6. A probléma nem vele van, hanem Raiola dönt a jövőjéről és a szerződési ajánlatról a részéről sajnos!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet