A Serie A 15. fordulójában a Milan a Bologna otthonába látogat. A csapat a legutóbbi találkozóján győzni tudott a Parma ellen és most egy újabb idegenbeli meccs jön. Stefano Pioli, a csapat trénere megtartotta ilyenkor szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“A Bologna elleni meccs fordulópont lehet számunkra, de a lehetőségeket saját magunknak kell megteremtenünk. Kemény és fontos mérkőzés lesz. Összehasonlítva a Parmával, a Bologna több területet enged, de ők is agresszívak. A támadósorban erős játékosaik vannak, edzettem Palaciót, aki egy nagyon okos játékos. Támadásban és védekezésben is megvannak az elképzeléseik. Készen állunk, nagyon koncentráltnak kell lennünk és technikailag semmilyen hibát nem követhetünk el. A csapat jól dolgozik, fejlődünk és most már csak haza kell hoznunk a pontokat. Minden mérkőzésen nagy teljesítményt kell letennünk, nem elégedhetünk meg csak a Parma elleni győzelemmel.”

“Technikailag Mihajloviccsal még jobb a Bologna. Mihajlovic hatalmas akarattal és elszántsággal néz szembe a betegségével. Ezért nyár óta szorítok a Bolognának. Nagyszerű emlékeim vannak a városról és a szurkolókról, akik nagyon jók Sinisához ezekben a kemény időkben. Sinisa egy követendő példaként szolgál. Alig várom, hogy lássam és megölelhessem.”

“Keményen kell dolgoznunk és menni előre. Még nem vagyunk kész, de már jobb helyen vagyunk. A csapatmunkára, az elképzeléseinkre és az intenzitásra kell fókuszálnunk. Azért dolgozunk, hogy csapatként erősödjünk, nyerjünk és felkapaszkodjunk a tabellán. Ehhez következetességre van szükség. Az apróbb pozitívumok haszontalanok és semmit sem tudok velük kezdeni. Igazán csak a végső eredmény mutatja, hogy mit érünk el – a csapat is és én is. Nagy váltás kell a következő három meccsen. Talán már karácsonyig kellene visszaszámolnunk, de az a fontos, hogy a csapat mennyire fejlődhet és mit érhet el. Már egy szilárdabb és egységesebb csapatot látok. Teljesen normális a Milan számára, ha Európa a cél. Nem azért jöttem ide, hogy átlagos munkát végezzek, hanem hogy a lehető legjobbat.”

“Piatek? Ha játszani fog, akkor az azért van, mert úgy gondolom az a helyes az ilyen stílusú játékhoz. Minden játékosnak megvan a maga erőssége. Rafael Leao mozgékony csatár és még dolgoznia kell a büntetőterületen belüli játékán. Nincs probléma Piatekkel. Mindenki azért harcol, hogy kikerüljünk ebből a nehéz időszakból. Kétcsatáros játék? Most nem gondolkodom ezen, mert a szélsőink és a középpályásaink túl fontosak.

“Kezdőcsapat? Minden tekintetben sok lehetőségem van. Duartét és Caldarát leszámítva mindenki bevethető. Mondtam a játékosoknak, hogy mindenkitől azt várom, hogy mindent beleadjanak. Nem követhetek el hibát a kezdőcsapat összeállításakor, de bárki száll be csereként, mindent el kell követnie azért, hogy a különbséget jelentse.”

“Ibrahimovic? A télapó december 25-én jön… Jelenleg a legnagyszerűbb ajándék a 3 pont lenne a Bologna ellen.”

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Én sem állítom, hogy Leao a következő van Basten. Csak ha van egy játékosom, akinek hetek óta a világon semmi haszna nincs (ráadásul csatár), akkor egy bizonyos türelmi idő után leültetem a padra. Ő meg nem ezt teszi. Volt egy pletyka, hogy Pioli nincs megelégedve Leao edzésteljesítményével. Még amennyiben Piatek százával rugdosná a gólokat edzésen, akkor sem hagynám a kezdőben ennyi értékelhetetlen meccs után, mert a pontokat nem az edzésen kapják a csapatok. Ha Leao sem teljesít a meccseken, őt is kiraknám. De kell hogy legyen valamiféle versenyhelyzet, mert ez a Milannak nem jó. A lengyelt nem motiválja semmi (“úgyis én kezdek, akármilyen szarul fogok játszani”), a portugál srácnak meg az életkedve is elmegy (“tök mindegy, mit csinálok, nem fogok többet játszani”). Egy csomó játékosnak sehol sincs az önbizalma, majd amikor az edző nagy kegyesen berakja őket a csapatba, a meccshiány miatt nagyon kevesen teljesítenek jól. Ezzel pedig az edző igazolva látja saját döntését, hogy lám, nekem volt igazam, aki csere, nem véletlenül csere. Itt szúrták el többen Susóval, Calhanogluval, Kessiével. Rengeteg olyan meccs volt, amikor indokolt lett volna, hogy ezek a játékosok a padon kezdjenek.

   Piatek esetében van bizonyíték, hogy nem egy nagy szám. Leao esetében ez csak feltételezés. Ráadásul nem mindegy, hogy valaki 400 percen (Piatek) vagy csak 90 percen (Leao) át szar…

   • Facebookon hozták le a hírt, hogy Leao azért nem játszik mert flegma és beleszarik a dolgokba a meccseken és az edzésen is. De ez pontosan látszik is a gyereken. Ha meg telibeszarja az utasításokat egy 20 éves senki. akkor ne is játsszon. Semmi nem lesz a srácból hiába tehetséges mert más edző sem fogja körbenyalni a tojáshéjas seggét abban biztos vagyok.

    Kessie/Krunic már sokkal érdekesebb probléma, ott ha Kessie kezd azt nem tudom lehet-e indokolni.

    • Tegyük fel, hogy igaz, amit a Facebookon írtak valakik. Ebben az esetben viszont Pioli nem következetes. Mert amikor Kessie ugyanezt csinálta, kirakták a keretből. Ebben az esetben tehát Leaót is ki kellett volna rakni, ez pedig nem történt meg…

     Ezzel egyébként visszakanyarodunk oda, hogy a csapat – tekintve, hogy tkp. két csatár van a keretben – számára mennyire káros, hogy Pioli így állítja össze a kezdőt. Elítélendő – persze, ha igaz -, amit Leao csinál, de egy edzőnek jó pedagógusnak is kell lennie. Egy csapatot lehetetlen úgy összerakni, hogy mindenki elégedett legyen. De ha az edző Y számára igazolni tudja, hogy X azért játszik, mert 5 gólt lőtt, te pedig, Y azért nem, mert semmit sem csináltál, akkor Y-nak ezt valamivel könnyebb megérteni. Nem tudom, én hogyan kezelném ezt a portugál helyében, de biztosan nem lehet egyszerű. Látja, hogy helyette a jóval kevésbé tehetségesnek tűnő Piatek kapja a lehetőséget lényegében a semmire. Piolinak ezt a helyzetet meg kell oldania. Azt nem teheti meg, hogy a keret másik csatárát mellőzi. Itt eredmények kellenek. Leaóval vagy Piatekkel, egyikükkel sem vagy mindkettejükkel.

     • Kezdőből ki is rakta, Fior ellen vágta az évtized Milan gólját, mégse maradt a kezdőbe. Persze lehet mindenkit elmebetegnek gondolni a klubnál (vannak kétség kívül), de vannak dolgok amiken már a huszadik edző sem változtat. Ilyen pl Suso helyzete, sokadik edző játszatja kezdőként, mind szellemi fogyatékos lenne? Egy-két edző lehet, de mind aki itt megfordult? Neked nem furcsa ez? Én Leao esetében is hajlamos vagyok elhinni azt, hogy nem ártatlan a gyerek, csinált/csinál olyan dolgokat ami miatt nem kezdő.

      • Benne van a pakliban. Lehetséges, hogy csinál az edző szemének nem tetsző dolgokat edzéseken.
       De nálam az lenne a mérvadó, hogy mit művel meccseken.
       Piatek hiába végez – ezek szerint – mindent tökéletesen edzéseken, mikor tétmeccseken a teljesítménye NULLA. Kalinic II a srác.
       Ezzel szemben Leao nem bizonyít edzéseken, meccseken viszont már ha kap lehetőséget, az alatt a pár perc alatt is többet mutat, mint a lengyel.
       Tudom nem ajánlatos összehasonlítani klasszisokkal, de Ronaldinho pl. ugyanúgy elbaromkodta az edzéseket, egész pályafutása alatt, mindegyik klubnál, ahol játszott. Aztán tudjuk miket művelt meccseken.

       Én Leao-nak több esélyt adnék, ha már a lengyel 100-szorra se tud bizonyítani.

      • Keretről beszéltem, nem a kezdőről.

       Suso meccseket döntött el a góljaival, gólpasszaival. Ugyanakkor nem Maradona, Messi, Ronaldo vagy van Basten, hogy játszania kell, mert mi van, ha megvillan, és bármikor kijöhet belőle a zseni. Nekem Suso kapcsán azzal volt és van bajom, hogy nem mindig volt indokolt, hogy játsszon. Piatek most összehozott egy büntetőt, ezen kívül viszont masszív lószar volt, amit hozzátett a játékhoz. Megint. Egy csapat úgy tud működni, hogy jutalmazok, szankcionálok. Az csak egy üres duma, amit az edző mond, hogy mindenkitől elvárja, hogy bármilyen keveset is játsszon, próbálja meg a különbséget jelenteni. Mindenki játszani akar, de csak 11+3 ember kaphat lehetőséget. Ezt nyilván megértik a játékosok egy ideig. A Barcánál senki sem problémázik azon, hogy miért mindig Messi játszik. Hogy Suso mindegyik edzőnél játszik? Ettől a szélsős dologtól nem tudnak szabadulni. Az alternatíva: Castillejo. Ha nekem van egy 4-3-3-as rendszerem, és olyan csökönyösen ragaszkodom ehhez, akkor Suso játszani fog. Csak éppen vannak más rendszerek is. Az edzők nem tudom, milyenek, de a Milan egy jellegtelen, demotivált, ész nélküli futballt játszik az elmúlt években. Néha kijön a lépés, és jönnek a győzelmek, de Allegri óta középcsapatok többszörösen kirúgott, bukott edzőit sikerült leigazolni, vagy olyanokat, akiknek a Milan volt az első komoly feladatuk.

       A kérdés a Piatek-Leao ügyben, hogy megengedheti-e magának egy edző, hogy – pusztán szankciós jelleggel – jegeljen egy tehetséges, de az edzői döntések miatt is kedvetlen csatárt, és favorizáljon valakit, akinek jó esetben minden ötödik meccsen van jó megoldása. Ha én lennék az edző, lennék annyira önző, hogy azt nézzem: kivel tudunk nyerni. És ha az egyébként fegyelmezetlen Leaóval, akkor őt játszatom. Ez még nem derült ki, mert Leao nem játszik, Piatekkel viszont nem jutunk előrébb.

 1. Az látszik,hogy az edzőn nagyon sok múlik,lásd Giampaolo-Pioli közti különbséget.Az is látszik,hogy Pioli se lesz itt sokáig. Mondjuk, ha Ibra jön,remélem Piolit teszi rendbe először,ami a csapat felállítását illeti. Úgy formáció tekintetében mint a személyek tekintetében.

 2. De jó lesz nézni a Kessie féle csetlés botlást. Télen ezt sem fogjuk már tudni eladni. A teljesitményével sima kezdő nálunk jo fizetésért, bolond lenne elmenni. Sajnos Piolit is utoléri a középszer edzök végzete. Nehéz ellenfelek ellen mert bátrat huzni, minden mindeggy alapon. Most már eredménykényszer van, és a keze megremeg.