A válogatott szünetet követően folytatódik a Serie A és a 13. fordulóban a Milan a Napolit fogadja a San Siróban. Stefano Pioli megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Nem szeretem a válogatott szüneteket, jobban preferálom, ha az egész csapattal dolgozhatok az edzéseken. Ugyanakkor a csapat minőségét mutatja az a tény, hogy több játékos is jó teljesítményt nyújtva – gólt szerezve vagy gólpasszt kiosztva – tért vissza. A válogatott játékosaink jó formában jöttek vissza, eltekintve Rodrigueztől, akinek kisebb fizikai problémája van.” – mondta Pioli a meccs előtti sajtótájékoztatón.

“A Torinóban mutatott teljesítményből kell kiindulnunk. A Juventus ellen megmutattuk, hogy mire lehetünk képesek. A Napoli egy erős csapat és a Scudetto megnyeréséért küzd. Egy nagyon motivált Napoli ellen fogunk pályára lépni, amelyet egy nagyszerű edző irányít. Minden bizonnyal nem fog hiányozni a motiváció belőlünk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk. Nagy meccs lesz a saját stadionunkban. Világos elképzelések kellenek és pozitívnak kell lennünk. Jó érzéseim vannak azzal kapcsolatban, amit csinálunk, ezért nagyon sokat várok a csapattól. Biztos vagyok benne, hogy komoly teljesítményt fogunk nyújtani.”

“Ki kell értékelnünk a kockázatot, hiszen minden egyes labda döntő lehet. A Juventus ellen hiányzott a koncentráció és az eltökéltség a kapott gólnál. Mindig egységesen kell játszanunk és gondolkodnunk. A csapat összetartó, ki akar jutni ebből a helyzetből és felkapaszkodni a tabellán amilyen gyorsan csak lehet. Az elmúlt napokban mindent beleadtunk a fejlődés érdekében. Számunkra minden mérkőzésnek fordulópontnak kell lennie. Szurkolók? Mindig megmutatták, hogy támogatnak minket és tudjuk, hogy több mint 60 ezer szurkoló lesz a San Siróban, ezért 200 százalékot kell beleadnunk.”

“Caldara egyre jobban van, de még mindig nem áll készen arra, hogy kezdjen. Ezúttal is a Primavera csapatban fog játszani, hogy fizikailag és mentálisan is fejlődjön. Mattia fontos játékos, de még kell neki pár hét, hogy igazán visszatérjen a formája és bevethető legyen. Piatek? Jól dolgozott a Juventus ellen és javul a teljesítménye. Ő egy befejezőcsatár, így mindig arra kell törekednünk, hogy jól kiszolgáljuk. Conti és Bonaventura is játszhat a Napoli ellen. Kessié? Készen kell állnia, tegnap jól volt. Calhanoglu és Bennacer jól teljesítenek, de bárki játszik helyettük, mindenkinek a legjobbat kell adnia. Rebic szintén egy opció a posztra.”

“Ibrahimovic? Már elmondtam, hogy mit gondolok róla. Ibra egy nagyszerű játékos, a technikai adottságainak és a profizmusának köszönhetően. Ennyi, nem fogok többet mondani. Folyamatosan beszélek a klubbal és nem fogok habozni kinyilvánítani a véleményemet, de a januári átigazolási időszak még messze van.”

“Jelen pillanatban kizárólag az aktuális helyzetre koncentrálunk. November van és csak a pályára illetve a rendelkezésemre álló játékosok felkészítésére összpontosítottam. Eredmények kellenek, hogy javuljon a helyezésünk a tabellán.”

1 hozzászólás

  1. Ez a Napoli már nem az a Napoli, mint az elmúlt néhány évben. Nem a játékosok szintjével van a gond. A probléma máshol keresendő. Állítólag, rendesen áll a bál. A tulaj 25%-kal megnyírbászná a játékosok fizetését büntetés gyanánt. A játékosok, pedig a klub-ot perlik. (Mertens, Koulibaly, Callejon stb.) Lesznek játékosok, akiket már most télen eladnak és lesznek, akiktől nyáron válnak meg, hogy javítsák a morált. Eléggé feszült a hangulat.

    Csak arra akarok kilyukadni, hogy ekkora esély már rég nem volt, hogy megverjük a Napoli-t. Persze még mindig ők a jobbik csapat, de ezt a zűrzavart talán kitudjuk használni.
    És most minden szem Pioli-t figyeli. Remélem nem fogja eltaktikázni.