Az elmúlt napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Granit Xhaka, az Arsenal középpályása januárban klubot vált és elképzelhető, hogy a Milanban folytatja pályafutását.

Áll a bál az Ágyúsok háza táján, miután Unai Emery elvette a csapatkapitányi karszalagot Xhakától. Az albán származású svájci válogatott játékost a Crystal Palace elleni bajnokin kifütyülte a saját közönsége és a játékos ezt nem vette túl jó néven: a levonulásakor tovább hergelte a szurkolókat, majd levette a mezét és az öltözőbe vonult.

A svájci középpályás a legutóbbi négy tétmeccsre nem lett nevezve és megfosztották a kapitányi karszalagtól is. Svájci sajtóhírek szerint Xhaka a januári átigazolási időszakban elhagyja az Arsenalt. Állítólag Olaszországból a Milan érdeklődik iránta, ezen kívül a Newcastle és a Borussia Dortmund is képben van.

Marcello Pelizzari újságíró úgy fogalmazott, hogy hacsak nem történik meglepetés, 100 százalékra biztosra vehető Xhaka távozása. Ugyanakkor jelenleg nincsenek tárgyalások a felek között és a Milan nem lépett kapcsolatba a 27 éves játékos ügynökével. Xhaka egy opció lehet a Rossoneri számára a középpálya megerősítése érdekében.

Xhaka 2016 nyarán mintegy 45 millió euróért igazolt az Arsenalhoz a Borussia Mönchengladbachtól és azóta 144 tétmeccsen lépett pályára az Ágyúsok színeiben.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Már megint az olcsó megoldást keressük…..

    Múltkor a tulajdonos is lenyilatkozta, hogy majd a tabellán elfoglalt helyünktől függ mennyit fordítunk átigazolásra. Ebből látszik nincs ezeknek komoly célja ami a futballt illeti.

  2. Sziasztok,

    Nyilván valamit produkálni kellene a vezetőknek mert ez így nagyon gyengus amit az első 12 fordulóban mutatott a csapat. Ez a szezon már szerintem felejtős max 6-8 helyre még beérhetünk de az is értékelhetetlen számomra. Ezelőtt egy évvel szidtam Leonárdót az igazolásokért most kénytelen vagyok a Bobant ,Maldini kettőst elmarasztalni mert ezt nagyon benézték az biztos. Kezdték azzal , hogy MG nevezték ki Gattusó utódjának , az igazolások meg önmagukért beszélnek. Teljesen szét van esve a csapat szinte minden csapatrész óriási hibákat követ el, minden meccsen. Ami nekem leginkább fáj az, hogy ennyire kevés gólt lőttünk szám szerint 11 -et ami azt jelenti meccsenkénti átlag nem éri el az egyet sem. Az hogy téli mercatóban mi lesz valószínűleg egy fajta tűzoltást fog a tulajdonos végre hajtani mást úgysem tehetnek vagy engedik ezt a vergődést májusig aztán ha nem adják el a klubbot akkor nyáron nagyobb(takarítást) átalakítást kell végrehajtani. Sok sebből vérzik ez a csapat nincs meg bennük az a bizonyos győztes mentalitás a zebrák ellen helyenként már egész jó ment a játék de egy gól azonnal padlóra küldte a társaságot. Granit Xhaka(25-30M€ érhet többet nem) szerintem nem rosszabb játékos mint például Kessié , vagy Biglia ha valamelyiket eltudnák adni a télen akkor őt lehetne helyettük szerződtetni. Véleményem szerint a támadó harmadban kell hatékonyabbnak lenni hátul meg stabilabbnak ezt leírni egyszerű de véghez vinni már nem olyan könnyű. Vissza térve ez eddig eltelt mérkőzésekre valami nagyon nem megy, nem látjuk az edzéseket , hogy mit gyakorolnak de sajnos az eredmények nem hazudnak 7 vereséget nem lehet megmagyarázni attól félek , hogy ebből a csapatból 1-2 kivételtől eltekintve nem érdemli meg, hogy ezt a mezt viseljék mert semmit nem tudnak felmutatni. Egész egyszerűen nem gördülékeny a játékunk hanem valamitől “betojnak”(a jelzőért elnézést kérek) ezek a játékosok és mihelyt hátrányba kerülünk attól a pillanattól kezdve egy ész nélküli kapkodást lehet látni a pályán. Piolit nem szeretném bántani vannak jó húzásai (Kessiét C vágányra tette ) de őt is csak az eredmények fogják minősíteni ha nem lesz e téren javulás akkor hosszú időt ő sem fog itt eltölteni.
    Forza Milan!!!