Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a ma esti Spal elleni bajnokit megelőzően.

“Reálisnak kell lennünk és be kell vallani, hogy nehéz időszakon megyünk keresztül. Ám megvan a lehetőségünk, hogy javítsunk a tabellán elfoglalt helyezésünkön és bizonyítsuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint ahogy vasárnap játszottunk. Még 29 mérkőzés van hátra és 87 pontot lehet szerezni. Sok időnk van, hogy visszakapaszkodjunk a tabellán. Azt akarom, hogy a játékosaim megmutassák büszkeségüket és dolgozzák fel, hogy jelenleg nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk a tabellán. Elvárom a játékosaimtól, hogy harcoljanak és adjanak bele mindent a győzelemért.” – mondta Pioli a meccs előtt.

“Tabella? Mindig aggódom, koncentráltnak kell maradnom és meg kell próbálnom mindent megtervezni. Fel kell készítenem a játékosokat, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak. A tabella egy dolog, de nekünk arra kell koncentrálni, hogy visszatérjünk a győzelmek útjára. Megfelelő mentalitásra lesz szükségünk, mivel 15 nap közös munka után elképzelhetetlen, hogy technikailag vagy taktikailag mi legyünk a legjobbak. Mentális szempontból kell a legjobbnak lennünk. Most eljött az idő az elszántságra és a dühre. Rómában nem tűnt a csapat ijedtnek, de egy olyan együttest láttam, amely túl sok hibát követett el, de semmiképpen sem voltunk rosszabbak, mint az ellenfeleink. Ha valaki fél, akkor itt az idő a félelmet magunk mögött hagyni.”

“Suso? Ő egy nagyszerű játékos, de nem gondolom, hogy az a megfelelő hozzáállás, ha egy-egy játékost kiemelünk és őket okoljuk a problémák miatt. Mindenkinek többet kell nyújtania, beleértve magamat is. Bonaventura visszatér a csapatba a Spal ellen, csak Caldara és Rodriguez nem bevethető. Úgy gondolom, hogy némi változtatást fogok eszközölni a vasárnapi csapathoz képest. Paquetá? Nem hiányzik belőle az elszántság. Keményen dolgozik és nagyon koncentrált, de nagyobb hatást kell tennie és többet ki kell vennie a részét a döntő pillanatokban. Piatek? Kris egy olyan játékos, aki jól teljesít és nagyon hajt. Leao? Többet vártam tőle vasárnap. Piatek és Leao tudnak együtt is játszani, de úgy gondolom, hogy ez a meccs nem az egyénekről fog szólni. Az egész csapat lesz döntő fontosságú.”

“Nem hiszem, hogy hiányoznak belőlem az érzelmek, ez egy rossz kialakult kép. Nem érdekel az ölelgetés, csak meg akarom nyerni a mérkőzéseket. Nem a haverja vagyok a játékosoknak, hanem az edzőjük. Közel állok hozzájuk és azt akarom, hogy fejlődjenek. Mi vagyunk a bajnokság legfiatalabb csapata és hitelesnek kell lennem.”

“Spal? Általában nem szoktak magasan nyomást alkalmazni a pályán az ellenféllel szemben. A Napoli ellen kiválóan teljesítettek. Egy egységes csapat ellen fogunk játszani.”

“A szurkolók nem buták és tudják, hogy egy csapat mikor játszik lelkesen, elszántan és motiváltan. Tisztában vannak azzal, hogyan értékeljék igazságosan a teljesítményünket. A szurkolók azért mennek a stadionba, hogy támogassanak egy olyan elkötelezett csapatot, amely mindent megtesz a győzelemért. Nagyon felelősségteljesnek kell lennünk, mert egy dicsőséges mezt viselünk számos szurkolónk előtt. A Lecce ellen 50 ezer szurkoló volt és Rómában is 90 percen át szurkoltak nekünk. Most valami extrát kell nyújtanunk.”

“Eddig még sohasem voltam olyan klubnál, ahol a vezetőség ennyire mellettem állt volna, mint itt a Milannál. Mindig ott vannak, támogatják a munkámat és persze a játékosok elvégzett munkáját is. Segítik a csapat fejlődését.”

“Az adott eredmények megváltoztathatják a körülményeket. Szükségünk van az eredményekre és tudnunk kell, hogy ehhez mi kell. Azt hiszem, hogy mentális szinten erős karakterek vannak, akik igazi vezetőkké válhatnak a pályán. A pozitív eredményeken keresztül kell eljutnunk oda, ahova szeretnénk. Csapatszellemre és lelkesedésre van szükség ahhoz, hogy eredményeket érjünk el. A csapatszellem az, amire jelenleg a legnagyobb szükségünk van.” – tette hozzá.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. “Eddig még sohasem voltam olyan klubnál, ahol a vezetőség ennyire mellettem állt volna, mint itt a Milannál. Mindig ott vannak, támogatják a munkámat és persze a játékosok elvégzett munkáját is.”
    1.mivel féltik a bőrüket a kinevezéseddel, így egyértelmű,hogy melletted vannak,mert már a 2. szar dobásuk a te kinevezésed, a sok közül
    2.nem tudom ,van -e még Európában olyan csapat, ahol minden edzésen ott vannak a vezetőségből..csak nálunk,és megmondják mit csinálj..

  2. Pioli a legszarabb pillanatban vette át a csapatot. Én drukkolok neki. Nyilatkozni legalább tud. Én Bonaventurához nem nyúlnék vissza, és Suso helyett is nehéz lesz valakit beépíteni, de hajrá. Formációt kellene váltani, de gondolom ez sem egyszerű.