Mateo Musacchio eltiltás miatt kihagyja a szombat esti Genoa elleni meccset.

A Milan vasárnap este emberhátrányban játszotta le a Fiorentina elleni mérkőzés második félidejének jelentős részét, ugyanis az 55. percben a játékvezető kiállította Musacchiót. Pietro Giacomelli először sárga lapot mutatott fel az argentin védőnek a Franck Ribéryvel szemben elkövetett durva szabálytalanságáért, azonban a videóbíró közbeavatkozott és a bíró a felvételek alapján módosította ítéletét: villant a piros lap.

A csapat közel negyven percet kénytelen volt emberhátrányban játszani. A kiállítást követően a Fiorentina még két gólt rúgott és kihagyott egy tizenegyest is, így a vége 3-1 lett a firenzeiek javára.

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Musacchio egy mérkőzéses eltiltást kapott az ellenfél testi épségének veszélyeztetéséért, amelynek következtében kihagyja a hétvégi Genoa elleni bajnokit.

Érdekesség, hogy a Milan a Hellas Veronával együtt a legtöbb piros lapot kapta ebben a szezonban a Serie A-ban. Hat forduló alatt 3 játékost állítottak ki a csapatból: Musacchio mellett Davide Calabriát, Pepe Reinát.

Musacchio két éve játszik a Milanban és 61 tétmérkőzésen ez volt az első kiállítása.

4 hozzászólás a bejegyzéshez