A válogatott szünetet követően újra folytatódik a bajnokság. A Serie A harmadik fordulójában a Milan a Hellas Verona otthonába, azaz a Bentegodi stadionba látogat. Marco Giampaolo megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót.

“Mindenekelőtt szeretném a legmélyebb részvétemet kifejezni mind a saját, mind az egész Rossoneri család nevében Cafunak a fia halála miatt.” – mondta Giampaolo.

“Nem igazán érdekel, hogy a történelem során a Verona hazai pályán gondot okozott a Milannak, mert nem hiszek az ilyenekben. Nyernünk kell. Minden győzelem segít hitet és önbizalmat adni függetlenül attól, hogy ki ellen harcolsz, de a különbséget a megfelelő hozzáállás jelenti. Ha ránézek a csapatomra, akkor magabiztos vagyok, mert motivált játékosokat látok. Juric? Ő egy nagyszerű edző, a csapata nagyon agresszív és egyértelmű identitással rendelkezik. Nagy figyelmet igényel ez a mérkőzés, nagyon intenzív lesz. Jól kell játszanunk, amikor nálunk van a labda és akkor is, amikor védekezünk. Tisztelem a Veronát és a csapatom tudja, hogy mi várható a pályán. Soha nem szabad lebecsülni semmilyen ellenfelet. Soha nem tudhatod, hogy mikor következik egy győzelem vagy egy vereség.”

“Az elmúlt két hétben 7 vagy 8 játékossal dolgoztam az edzéseken, akik nagy profizmust mutattak a munkájukban. Nagyon sok játékosunk szerepelt a nemzeti csapatokban és jól teljesítettek. Mindenki lelkes és mindenki visszatért probléma nélkül. Különböző dolgokon dolgoztunk az edzéseken, nagyon bizakodó vagyok. Biztos vagyok abban, hogy az idő múlásával egyre jobban fogunk fejlődni. Igazán lenyűgözött a játékosok elkötelezettsége, részvétele és elhivatottsága. Egyre inkább egy csapattá válunk, egy erős, felismerhető és kiegyensúlyozott együttessé. Megpróbálok egyértelmű mentalitást és pozitív játékstílust adni a játékosoknak. A mottóm továbbra sem változott: »Emeld fel a fejed és focizz!«”

“A múltban edzettem olyan játékosokat, akik gyakorlatilag nem voltak értékelve, különösen a média által, majd rendkívül fontos játékossá váltak a csapatban. A csapat fejlődését szem előtt tartva hozom meg minden egyes döntésemet. Ennek megfelelően minden játékost hétről hétre ki kell értékelni, különben elveszíteném a hitelességemet. Nem egyénekben gondolkodom, hanem a Milanban. Nem léteznek kezdők és cserék. Csak játékosok vannak, akik pályára lépnek és akik nem.”

“Piatek? Elégedett voltam azzal, amit láttam tőle az elmúlt napokban. Nem csupán a pálya utolsó 20 méterére kell koncentrálnia. Komplett játékossá kell válnia. Nem tudunk mindig közvetlen futballt játszani, passzolnunk is kell. Krzysztof tudja, hogyan teljesítsen jól és így kell játszania, majd ennek eredményeképpen jönni fognak a gólok.”

“Paquetá? Játszhat a középpályán mezzalaként és előrébb is szerepet kaphat trequartistaként. Minden attól függ, hogy az adott mérkőzésre milyen karakterű játékosra van szükségem, támadóra vagy középpályásra. Az első mérkőzések után Susót közelebb hoztam a természetes posztjához, de biztos vagyok abban, hogy támadó-középpályásként is megállja a helyét. Castillejo? Ő egy nagyszerű játékos és egy igazi munkás, nagy rajongója vagyok. Rebic? Lenyűgözött. Jó formában van és eltökélt. Rebic a támadó-szekció számos pontján bevethető. Theo Hernández? Még nem fog játszani. Felépült a sérüléséből és most újra harcképesnek kell lennie. Rodriguez visszafogottabb játékos, míg Theo sokkal inkább előretörő. Két kiváló játékosról van szó, de eltérő jellemvonásokkal. Duarte? Leo fejlődik. Ő egy intelligens és kíváncsi játékos, el fog jönni az ő ideje. Musacchio? Erős és igazi vezető. Nem könnyű változtatni a védelemben.”

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Castillejo? Ő egy nagyszerű játékos és egy igazi munkás, nagy rajongója vagyok.”

  Valamelyik Showder Klubos humorista kérdezte egyszer a közönséget: “Vannak itt Tabáni István-rajongók?… Majd ugyanő: “Igen… Tabáni anyuka 1…”

 2. A csávó egy ökör! Sose tudtam róla semmit, ameddig nem lett az edzőnk.
  Mindenki szuper jókat nyilatkozott, vagy kommentelt róla.
  De amit eddig láttam, hallottam, olvastam abszolút nem győzött meg… sőt!!!
  A tapasztalatlan Gattuso-nak legalább volt elképzelése, legalább felismerte milyen típusú játékosai vannak és annak megfelelően próbált dolgozni. Legalább fel tudta őket tüzelni.
  Gaiampaolo nálam Montella v.2
  Félek, hogy ebben a szezonban se lesz sok örömünk a fociban.

 3. Nekem annyira fura, hogy mindenhol csak a hype meg az egymás dícséretét kell olvasnunk de semmi meggyőzőt nem láttunk még. Talan majd most?!

  Ha Paqeta végre tényleg felkerül Piatek mögé akkor annak szerintem örülnénk tisztelt Mester! Jobb mint Castillejo. Akkor már csak Calhanoglu helyett kellene bal oldalra egy igazi kp-s, mondjuk egy Bakayoko. 🙂 Egyből tudnánk szűrni és támadni is rendesen.