Mattia Caldara felépülése jól halad és hamarosan újra az edző rendelkezésére fog állni.

A 25 éves védő május elején az egyik edzésen súlyos sérülést szenvedett. Néhány nappal később sikeresen megoperálták a térdét, mivel elszakadt a keresztszalagja.

A Tuttosport beszámolója szerint Caldara már jó ideje egyénileg edz Milanellóban és személyre szabott gyakorlatokat végez. Az olasz középhátvéd a jövő hónapban, októberben fogja megkezdeni az edzéseket a csapattársakkal.

Caldara kitartóan és kemény munkával egész nyáron a rehabilitációt végezte és csak egy cél lebegett a szeme előtt: a visszatérés. Az olasz játékos tavaly nyáron csatlakozott a Milanhoz, azonban szinte folyamatosan sérülések hátráltatták és csupán 2 tétmérkőzésen lépett pályára. Először 2018 szeptemberében a Dudelange elleni EL-meccsen, majd 2019 áprilisában a Lazio elleni kupamérkőzésen.

Caldara néhány hónappal ezelőtt azt mondta, hogy a legrosszabbon már túl van és a műtét utáni első két hét mentálisan és fizikailag is nagyon megviselte. Az olasz játékos elmondása szerint érzi a klub bizalmát és ezt szeretné meghálálni a pályán.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Nem, csakhogy előtte meg fél évig dőlt ki achilles sérüléssel. Egy év kimaradt neki, ezen a szinten ezt nagyon nehéz behozni. Nem bántom, nem tehet róla, de ha idén sem lehet rá számítani ilyen-olyan okból, akkor sztem is lépni kell.