Mindössze egy év után távozik a Milanból az uruguayi válogatott játékos.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja csütörtökön arról számolt be, hogy megszületett a teljes körű megállapodás Laxalt klubváltásáról. Az uruguayi balhátvéd a Torino együttesében folytatja a pályafutását. Di Marzio szerint a torinói gárda 500 ezer euróért veszi kölcsön a 26 esztendős játékost, akit a szezon végén további 11,5 millió euróért végleg megvásárolhat.

A kölcsönidőszak alatt a Torino fizeti a játékos teljes fizetését. Tegnap Ariel Krasouski, Laxalt ügynöke a Casa Milanban járt és találkozott a Milan vezetőségével. Néhány órával később már olyan hírek szivárogtak ki, hogy az egyezség megszületett.

Laxalt tavaly nyáron érkezett a Genoa együttesétől, azonban csak epizódszereplő volt az előző szezonban, míg idén nyáron Theo Hernández érkezésével létszámfelettivé vált.

A MilanNews tájékoztatása szerint Laxalt már Torinóban tartózkodik, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. És nyilván a Torinónak esze ágában sincs megvenni, nem is fogja. 0,5 M EUR-ért kapott egy viszonylag használható embert 1 évre, és nekik ennyi elég. Nekünk meg ebből annyi a pozitívum, hogy legalább a 1,5 M EUR-os fizetését nem nekünk kell állni egy évig, de azért ez nem a világ legjobb biznisze.

  • Így van, amennyiben nem kötelező vásárlási opcióról van szó (hírek alapján nem), nem túl nagy biznisz. A fizetését valóban megspóroljuk elvileg (hiszen nem tudunk erről részletet), illetve legalább sikerült a 4 balhátvédet 2 hátvédre redukálni (eggyel szerződésbontás, egy kölcsön).
   Isten ments, hogy bármilyen kritikával illessem a Maldini+Boban párost, hiszen rögtön leharapnák a fejem…de lássuk be, nem egy túl vaskos mercato ez eladás részről. Első ránézésre vásárlásról sem, de ennek megítélésével még várnék.

   • Rakuzan maximálisan egyetértek veled a Maldini Boban páros kapcsolatban. Számomra hatalmas csalódás Maldini. Már amikor kinevezték Giampaolot tudtam hogy a Milan nem fog előre lépni de hátra, és a mercato ugyan azt bizonyította. Tettek plusz még egy lépést hátra.

 2. Akkor jövőre találkozunk Diego! Az életbe nem adják meg jövőre a 11,5-et, esetleg nekiállnak kuncsorogni, hogy nem lehetne-e 11,5 helyett 3 millió? Na mindegy az is valami, hogy nem kell a keretben látni. 😀

 3. Nem a Torino volt az egyetlen jelentkező, de valahogy mindenki meggondolta magát. Ez nekünk most amolyan vészmegoldás. Örülni kell neki.

 4. Teljes középszer az uruguayi. Ez az üzlet egy 10-es skálán legjobb esetben is 3-ast ér (kölcsönösszeg + fizetés + egy középszerű játékossal kevesebb 1 szezonra). Napokon keresztül tárgyaltak, és nem igazán tudom, hogyan juthattak el eddig a felek.

  A Milan nyilván meg akart válni Laxalttól, vélhetően egy 10 körüli ajánlatra már rábólintottak volna Maldiniék. Ehhez képest a Torino hülyére vette a Milant, mert kapott egy az ő szintjén használható játékost, aki akár még jó teljesítményt is nyújthat, mert nem lesz rajta nagy nyomás a mez miatt.

  A kölcsönösszeg ezen a szinten egy vicc. A felek nem kötöttek előszerződést (vagyis nincs szó arról, hogy egy éven belül mindenképpen meg KELL vennie a Torinónak Laxaltot), sőt, a jelek szerint még azt sem sikerült elérni, hogy valamely feltétel teljesülése esetén mindenképpen vételi kötelezettsége keletkezzen a Torinónak.

  Egyedül annyiban védeném meg a vezetőséget, hogy annak idején – még nem ők – hihetetlen összegért (bár Lapadula játékjogának bevonásával) vették meg Laxaltot, akinek az értéke a közelében nincs a 14 millió eurónak, ezt az elmúlt idényben is bizonyította. Innentől kezdve eleve nehéz ügy volt Laxalt elpasszolása.

  Ez egy kiváló üzlet a Torino, és egy pocsék a Milan számára. Ezen az üzleten csak veszíteni tudunk. A kérdés, hogy mennyit. Ahhoz, hogy megközelítsük a 10 milliós összeget, Laxaltnak egy fantasztikus idényt kellene produkálnia.

 5. Őszintén szólva eléggé örülök, hogy Ugribugri távozik tőlünk. Már az ideérkezésekor tudni lehetett, hogy baromi gyenge játékos. Ugyanakkor nagyon jó példa arra, hogy miért nem érdemes a Transfermarkt alapján rangsorolni a kereteket. Az uru ért 14 milliót, mikor hozzánk került, de senkinek esze ágában sincs még csak hasonló nagyságrendű összeget sem fizetni érte. A keretünk tele van hasonló spílerekkel.
  Samu, Kessie, RR, Biglia, Hakan Borini stb. Az értékük jól mutat az adatlapon, de esélyünk sincs annyiért megválni tőlük. Jó példa még az általunk ingyen elengedett játékosok sorsa is. Se Mauri, se Bertolacci, se Montolivo, de még Abate sem kellett eddig a kutyának még INGYEN sem.

  A csapatunk iskolapéldája annak, hogy miként lehet gyenge-közepes játékosokat indokolatlan pénzért szerződtetni. Számtalanszor olvasni, hogy a keret értéke alapján ilyen, meg olyan helyen kéne a csapatnak végeznie, de a gárdát reálisan az árazza be, hogy milyen teljesítményt nyújt a pályán és kisebb részben, hogy mennyire kelendőek a piacon.
  Kicsit megvédeném, de fel nem menteném az eladások terén a Maldini-Boban párost. Ilyen “portékát” még a mucsaröcsögei bazársoron sem lenne könnyű elsózni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet