Egy héten belül elstartol az olasz bajnokság (Serie A) 2019/2020-as idénye és a La Gazzetta dello Sport szerint eddig a Milan értékesítette a második legtöbb bérletet a hazai mérkőzéseire.

Új szezon, új edző, új játékosok, új remények – egy viszont továbbra is változatlan: a szurkolói lelkesedés. A Milan két héttel az első hazai mérkőzés előtt már több mint 30 ezer bérletet adott el a 2019/20-as idényre – számolt be a Gazzetta.

A piros-feketék bérletértékesítésben a második helyen állnak, ennél többet csak az Inter drukkerei vásároltak, szám szerint 40 ezret. A Juventusnál jelen pillanatban 27 ezer, míg a Románál 18 ezer bérletet váltottak a szurkolók a közelgő bajnoki idényre. Érdekesség, hogy az előző szezont a második helyen záró Napoli mindössze 8 ezer (!!) bérletet adott el, ennél még a feljutó Lecce is jobb számokkal büszkélkedhet (17 000).

A Milan két hét múlva, augusztus 31-én 18:00-kor fogadja a San Siróban az újonc Brescia együttesét a Serie A második fordulójában. Ez lesz Marco Giampaolo csapatának első hazai meccse a szezonban.

A szurkolói támogatásból az előző idényben sem volt hiány a Milannál, ugyanis a piros-feketék rendelkeztek a második legmagasabb átlagnézőszámmal a hazai mérkőzéseken. Átlagosan 54 651 néző látogatott ki hétvégente a San Siróba a Milan meccseire és idegenben is számtalan alkalommal nagy buzdítást kaptak a játékosok.