Növekedett az optimizmus Ángel Correa érkezését illetően, miután az Atlético Madrid megállapodott a Valencia együttesével Rodrigo átigazolásáról. Ez a transzfer egy láncreakciót indíthat be, ugyanis a Valencia érdeklődik André Silva iránt.

Correa már hosszú hetek óta a Milan kiszemeltjei között szerepel, azonban még nem sikerült megállapodni az Atlético Madriddal. Eddig a madridi együttes igénye és a Rossoneri ajánlata közötti távolság áthidalhatatlannak bizonyult, azonban most változott a helyzet.

Spanyol sajtóhírek szerint az Atlético megegyezett a Valencia vezetőségével Rodrigóról, aki 55-60 millió euró körüli összegért csatlakozhat az Atletihez. Ez megnyithatja Correa előtt a Milanhoz vezető utat.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási szakértője szerint a Milan továbbra is Correa megszerzésén dolgozik és a valenciás Rodrigo lehet a kulcs.

Az újságíró szerint argentin támadó esetleges érkezése egyáltalán nem befolyásolja Suso jövőjét, ugyanis Krzysztof Piatek mellé második csatárnak érkezne a kezdőcsapatba, nem pedig támadó-középpályásnak. Correa szerződtetése esetén tehát nem Susót, hanem André Silvát vagy Samu Castillejót értékesítené a vezetőség.

Kedden Spanyolországban olyan pletykák láttak napvilágot, amelyek szerint közel az egyezség Correáról 55 millió euróért. Ezzel szemben a megbízható és hiteles forrásnak számító Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról számolt be, hogy a klub továbbra is 40+5 millió eurót ajánl a 24 éves támadóért.

A hírek szerint Correa ügynöke, Augustin Jimenez ma Milánóba érkezik, hogy tárgyaljon a Milan vezetőségével. Correa egyértelművé tette, hogy csak a piros-feketéket akarja és ennek érdekében visszautasította a Monaco ajánlatát.

Míg Correa a Milan és Rodrigo az Atlético játékosa lehet, addig André Silva visszatérhet Spanyolországba és a Valenciában folytathatja. Jorge Mendes, a játékos ügynöke már megkezdte a tárgyalásokat a spanyol együttessel.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Bénák vagyunk!
  Különben nem értem, miért ez lenne a kulcs.
  Kifizetnek egy nagy összeget Rodrigo-ért és akkor olcsóbban elengedik Correa-t?
  Nem logikus egyáltalán.
  Épp, hogy most még jobban ragaszkodni fognak a 40+10+7 millióhoz.

  Nem értem miért nem nézünk más alternatíva után. Csak Giampaolo kedvéért?
  Giampaolo szinte mindenkit meg akar tartani a jelenlegi keretünkből.
  Correa nem bizonyította, hogy jó csatár lenne. Kérdezzük meg az Atletico-t miért nem kell nekik és miért cserélik le inkább Rodrigo-ra.

  Nem bírom felfogni miért ragaszkodunk ennyire egy olyan játékos leigazolosához, aki 24 évesen se bizonyított és olyan pénzt kérnek el érte, amit soha nem ért és nem is fog.
  Nálam ez a komplett tárgyalás kimerült volna annyiban, hogy ajánlok érte 40 milliót.
  Nem adják? Ok. keresek mást.

  Ehhez képest a mi vezetőségünk egész nyáron csak tárgyal és tárgyal. Hülyére vesznek minket.

  Ráadásul, most olyan játékosokat kell majd eladnunk, mint Donnarumma, hogy fedezni tudjuk a költségeket, Correa féle játékosokra…..

  Nekem ez egyáltalán nem tetszik.

  • A napoli állítólag azért szállt ki a James vásárlásból, mert 40M-t kér érte a Real. 😀 Vannak fentartásaim ezzel kapcsolatban, de azért nah…. Még ha 50 is az a a 40 és magasabb is a bére. Ég és föld a 2 játékos eddigi karrierje

   • Így van. Utána olvastam Correa-nak. 2014-ben szívműtétje volt. A komplett szezont kihagyta.
    Ergo, van egy egészségügyi problémája, ami bármikor kiújulhat, illetve akadályozhatja nem csak a fociban, de a mindennapi életben.
    5 szezont töltött Madridban.
    130 la liga meccsen 20 gólt hozott össze! 4 gól/szezon
    Kupában 20 meccsen 8 gól. 2,5 gól/szezon
    Bajnokok ligájában 37 meccsen 2 gól! Ki se merem írni, mennyi ez szezononként.
    Rengeteg lehetőséget kapott az Atletico-ban és hogy miért akarják eladni, nagyon remélem, hogy mindenkinek világos.
    Minden, amit itt felsoroltam csak csökkenti az értékét és nem növeli.
    Nem értem, hogy Giampaolo miért ragaszkodik hozzá ennyire, ahogy azt se a vezetőségünk miért nem mond nemet neki egy ilyen igazolásra.
    A mi Suso-nk pl. sokkal jobb mutatókkal rendelkezik és 30 millió-ért már el is adtuk volna. De Kessie is jobban teljesít nála, pedig hát ő igazán nem csatár. Ő érte se adna senki 30 milliónál többet. Cutrone is jobb volt nála.
    Nem vagyok én ellene, hogy jöjjön, de biztos hogy nem 40+10+7 millióért!
    57 millióért már befutott játékost lehet hozni, akinél nagy esély van rá, hogy megrúgja a szezononkénti 10-15 gólt és 10 gólpasszt.
    Correa nálam 25-30 millió maximum. De szívem szerint ennyiért is inkább mást választanék.
    De valaki segítsen már megérteni, miért ő kell nekünk???

    • A kérdésedre a választ a klub vezetősége tudja megadni. Gyanítom, hogy jobban értenek hozzá, mint bármelyikőnk. Ha ennyire akarják őt, akkor annak nyomós oka lehet és nem egy soccer.com-os statisztika vagy egy transfermarktos szubjektív értékbecslés…

     “Susot 30 millió-ért már el is adtuk volna”

     Nem tudom, hogy honnan vetted ezt a hülyeséget.

     • Azért néha tájékozódhatnál is egy kicsit.
      Tetszik beszélni angolul? Akkor tessék szétnézni külföldi oldalakon is, nem csak magyarokon, ahol már minden agyonra van fordítva!
      A transfert Giampaolo állította meg, mert a vezetőség szemrebbenés nélkül elfogadott volna egy 30-35 milliós ajánlatot Suso-ért!

  • Szerintem Rodrigo klubváltása abból a szempontból lehet fontos h ezáltal Correa méginkább létszámfelettivé válik. Eddig is nyilt titok volt h Simeone nem igazán számol vele. Most ezt még jobban megerősiti az h hoztak a nyakára/helyére egy játékost.

   Számomra mostanra teljesen egyértelmű h Maldiniék mindenképpen Correát akarják. Viszont örülök annak, hogy nem térnek el az “eredeti tervtől”, vagyis nem hagyják, hogy az Atletico diktáljon. A spanyolok minél többet akarnak kisajtolni a Milanból, de nem sok sikerrel. 40 millió az ajánlat, 5 millió bónusz. Ez a plafon gondolom, amennyit hajlandóak kiadni érte.

   Az Atleti egy patkány banda, de ez most nem is lényeges. Nyilván a lehető legtöbbet akarják kicsikarni Correáért és megnézik h meddig mehetnek el. 55 milliót kérnek, amit nyilván nem fog sem a Milan, sem más klub megadni nekik. Majd megy szépen lejjebb az az igény, nem kell aggódni. Hogy miért? A hiteles forrásnak számító hírek alapján arra következtetek hogy

   – Simeone nem tart igényt a játékosra, létszámfeletti lett
   – a játékos menni akar és csak a Milant akarja.
   – az átigazolási időszak végéhez közeledve egyre fontosabb lesz az Atleticonak, hogy eladják. Egyrészt mert nincs a klub/edző tervei között és megtartani hatalmas bukó lenne, másrészt azért elég szép pénzt kapnának érte.

   Ha jól értelmezem a cikket akkor a Valencia a Rodrigóért kapott pénzből szerezné meg Silvát, míg a Milan a Silváért kapott pénzt Correa árába tolná bele. Tiszta sor, de ehhez mindenképpen az kéne h a Valencia elvigye Silvát.

   Még jó hogy tárgyal a vezetőség.. Mit kellene csinálniuk? Nyaralni? Átigazolási időszak van, gondolom ez a tárgyalásokról szól… Egyébként ne aggódj, nem kell eladni sem Donnarummát, sem Susót h Correa jöjjön…

   Gondolom az jobban tetszett mindenkinek, amikor pár éve nagyon rövid tárgyalással 1 nap alatt el lett hozva egy bizonyos André Silva 40 millióért. Utólag nézve zseniálisan “nagy” üzlet volt elhozni dupla áron…

 2. Donnarumma? Őt nem Correa miatt akarják eladni. De Raiola Donna döntése ellenére már tárgyalt a PSG-vel. A MILAN pedig rádobott egy 50 milliós árcédulát a kapusra. Ennyi. Most mindenki várja, hogy a PSG megszabaduljon Neymartól és ha valaki nem lép közbe, akkor Donnarumma-t eladjuk.

  ,,Még jó hogy tárgyal a vezetőség.. Mit kellene csinálniuk? Nyaralni? Átigazolási időszak van, gondolom ez a tárgyalásokról szól… ,,
  Te mindig ilyen gyökér vagy, vagy csak amikor nem alszod ki magad?
  A komplett eszmefuttatásod telis-tele közhelyekkel, amit ráadásul még jó hosszan le is írsz. Egy mondattal is leírhattad volna a komplett mondandódat. Kb. annyi benne az értelem.

  Ha egyáltalán odafigyeltél volna, nekem csak azzal van gondom, hogy egész átigazolási időszak alatt Correa-ról tárgyalunk! 45 millióért se jó üzlet! Már más alternatíva után kellett volna néznünk, ezzel is szűkíteni az Atletico igényeit.

  Silva nálam sose volt jó üzlet és alig várom, hogy végleg eladjuk.