Tiago Fernandes korábban a Sporting CP együttesénél hosszú éveken keresztül volt Rafael Leao edzője. A portugál szakember elismerően nyilatkozott a Milan új igazolásáról és elmondása szerint fényes jövő vár a fiatal csatárra.

A Milan nemrég szerződtette Rafael Leaót a francia élvonalbeli Lille együttesétől. Egybehangzó hírek szerint a Rossoneri mintegy 30 millió eurót fizetett érte és 2024. június 30-ig szóló szerződést írt alá. A 20 éves portugál csatár múlt héten szombaton a Feronikeli ellen mutatkozott be tét nélküli meccsen a Milanban és kiosztott egy gólpasszt. Tiago Fernandes, Leao korábbi mentora nyilatkozott a TMW-nek.

“Rafael egy különleges játékos számomra és mindig is az marad. 12-13 éves volt, amikor először találkoztam vele és szinte az összes korosztályos csapatban edzettem őt egészen addig, míg debütált az első csapatban. Annyi idősen csak Cristiano Ronaldo volt ilyen tehetséges a Sportingban, ezt garantálom.” – nyilatkozta Fernandes.

“Nem viccelek, Leao egy nagyon erős játékos. Örömömre szolgált, hogy számos ígéretes fiatal játékossal dolgozhattam együtt a Sportingnál, de kétségtelenül Rafael a legjobb játékos, akit valaha edzettem. Egy nagyszerű csatárról beszélünk, aki még nagyon sokat fejlődhet a veleszületett alázatosságának és az elszántságának köszönhetően.”

“Nagyon izgalmas látni őt a Milanban és ezt látva kifizetődő volt a rengeteg munkaóra, amit együtt töltöttünk a pályán az évek során. Nagyon fontosak voltunk egymásnak és ma igazán boldog vagyok, hogy Rafael egy olyan nagyszerű klubban játszhat, mint a Rossoneri. A Milan tökéletes csapat számára, hogy megmutassa a képességeit. Meggyőződésem, hogy sok gólt fog szerezni a Serie A-ban és boldog lesz.”

“Rafael egy tipikus 9-es csatár, mindig is ott játszott. Ronaldóra, a Fenoménra emlékezetet a sebessége, a technikai adottságai és a minősége szempontjából. Talán még fejlődnie kell a levegőben, de csak azt tudom mondani a Rossoneri szurkolóknak, hogy Leao képes egyedül mérkőzéseket eldönteni. Majd meglátják.”

“Rafaelnek megvan a tehetsége ahhoz, hogy Európa legjobb klubjaiban játsszon, akár a Real Madridban vagy a Barcelonában. Azt gondolom, hogy fényes pályafutás áll előtte.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez