Marco Giampaolo, a Milan edzője nyilatkozott a Feronikeli elleni 2-0-s győzelem után. Az olasz szakember szerint fontos, hogy a csapat gyengébb képességű ellenfelekkel is játsszon az előszezonban, ugyanis szükség van arra, hogy betömörülő együttesek ellen is fejlődjenek.

Szombat este Suso szabadrúgásgóljával és Fabio Borini találatával a Milan 2-0-ra nyert a koszovói élvonal bajnoka ellen. A klub történetében ez volt az első alkalom, hogy a Milan Koszovóban lépett pályára.

“Ez a meccs sok lehetőséget adott nekünk, hogy gondolkodjunk, dolgozzunk és fejlődjünk. Eddig nagyon erős ellenfelekkel játszottunk és most egy gyengébb csapattal néztünk szembe. Ez egy bemelegítés volt a játékosok számára, mivel jóval alacsonyabb volt a tempó az előző meccseinkhez képest. Mindazonáltal mindig van mit tanulni az ilyen típusú mérkőzésekből, mert a bajnokságban olyan csapatokkal is szembe fogunk nézni, akik hátradőlnek, betömörülnek és arra várnak, hogy mi kezdeményezzünk. Meg kell találnunk annak a módját, hogy ilyen esetben hogyan tudjuk feltörni a védekezést és kreatívnak kell lennünk.” – mondta Giampaolo a mérkőzést követően.

“Számomra a trequartistának egy minőségi játékosnak kell lennie, akinek a mozdulatai és meglátásai ösztönösek. Tudok útmutatást adni a labda nélküli mozgásra és a helyezkedésre vonatkozóan, de minden a tehetségből adódik.”

“Paquetá? Lucasra mezzalaként tekintek. Ő egy nagyon ösztönös játékos és fegyelmeznem kell őt. Bonaventura? Jack egy minőségi játékos, ösztönös és nagyon jól olvassa a játékot. Fontos játékos számunkra, akinek még teljes mértékben vissza kell nyernie az erőnléti állapotát, mivel hosszú hónapokig nem játszott. Türelmesnek kell lennie magával szemben, hogy újra jól érezze magát a testében.”

“Rafael Leao? Ő is ösztönösen mozog. Még csak most érkezett és meg kell vizsgálnom, hogy mely pozícióban képes a legjobbat kihozni magából a pályán.” – tette hozzá.

Fabio BORINI: “Ez még a felkészülési időszak és minden mérkőzésen fejlődjünk kell. Erre törekszünk. Ez nem volt könnyű idegenbeli meccs, de nagyszerű fogadtatásban volt részünk a koszovói Milan szurkolóknak köszönhetően. Ennek nagyon örülünk. Mindannyian megpróbálunk alkalmazkodni az edző filozófiájához.”

A MILAN MÉRKŐZÉSEI A FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKBAN

7 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Paquetá? Lucasra mezzalaként tekintek. Ő egy nagyon ösztönös játékos és fegyelmeznem kell őt.

  Bocsánat mester, de Trequartistának nem pont egy ösztönös játékos kell, aki képes váratlant húzni?
  Miért van az hogy az olyan emberekből kiöljük a játékosságot akikben meg lenne a potenciál arra, és ráeröltetjük azt ami nem fekszik neki?
  Tudom nem említhetjük egy lapon őket, de Ronaldinho vajon hogy szerepelt volna ha védekező középpályásként erőltetik őt mindig?
  Van Bommel ha csatárként? Esetleg nem lehetne hogy egyszer a játékosaink a saját posztjukon játszanak? Suso nagyon jó kis játékos, ha tudná hozni a formáját kiegyensúlyozottan egész évben, akkor klasszis lehetne. De ő nem jó Trequartista, egyszerűen egy teknikás játékos. Tolja előrébb a mester ha ennyire kedveli, és majd elöl Piatekkel játszadozik. 10es szerepkörben meg ott van Paqueta, és Hakan is.
  Divat szídni a törököt, de a válogatottban ahol a saját posztján játszik, nagyon is jól szerepel.
  Van két 10es játékosunk, de mi oda eröltetünk egy szélsőt.
  Minden edzőnek van valami fura berögződése, Allegri például minden középpályásból balhátvédet akart faragni, és cserélgette a szélső hátvédeket a két oldalon. Gattuso szíve szerint 11 védekező játékossal játszott volna mindig. Giampaolo pedig elkezdte a Suso mániát.
  Sajnálom de örülnék ha eladnánk a kis spanyolt 40milláért, és ezzel rákényszerítenénk a mistert hogy a 10es poszton 10es játékost játszasson.

  • Én egyet értek, szinte mindennel, amit leírtál.
   És egészen a felkészülési meccsekig én is amondó voltam, hogy Suso-t minél hamarább pénzzé kell tenni, mert szerintem nem lett volna jó trequartista szerepkörben.
   Viszont az eddigi meccsek alapján nagyon szépen játszik az új pozícióban.

   Persze még mindig el lehet adni, de be kell biztosítani, hogy egy nála jobb játékos fog ott játszani.
   Calhanoglu akárhogyis de nagy lutri, bármelyik poszton. nem megy neki a játék. Bonaventura hosszú kihagyás után is jobban teljesített.
   Lenne tippem kit kellene hozni. Egy biztos, nem Correa-t, mert ő gyengébb Suso-nál.

   • A törököt pártoltam mindig de tényleg “nagy lutri”. Max trequartistaként tudna nagyot alkotni de ott meg nem próbáltuk ki. 🙁

    Ha ott sem válna be akkor én megválnék tőle és tudom utólag okos az ember de Hakan és Krunic árából inkább marasztaltam volna Bakayokot, az lenne ám a stabil kp!

    • Nekem a kedvenc igazolásom volt azon a nyáron. És nem is muzsikált annyira rosszul, ahhoz képest hogy első szezonját játszotta a Serie A-ban. Azóta viszont egyre gyengébb és gyengébb.
     Lehet trequartista-ként többet tudna mutatni, de Suso és Bona is jobb azon a poszton. Valószínűleg Paqueta is az lenne sőt megkockáztatom a kis Maldini is tudja hozni az ő szintjét.
     Valakinek mennie kell és én a törököt mindezek fényében már nem marasztalnám. El kell adnunk pár embert.