Pepe Reina, a Milan világ- és Európa-bajnok kapusa szerint a csapat folyamatosan tanul és fejlődik. A spanyol hálóőr úgy véli, hogy a legfontosabb elérni a megfelelő erőnléti állapotot és készen állni az augusztus 25-i bajnoki rajtra.

A Milan szombaton a Manchester Uniteddel játszik Cardiffban a Millennium stadionban. Ez lesz a csapat utolsó meccse az International Champions Cup keretein belül.

“Ez egy fontos teszt lesz. Különleges közegben és egy gyönyörű stadionban lesz a mérkőzés. Olyan csapattal fogunk szembenézni, amely hozzánk képest előrébb jár a felkészülésben, de egy jó kihívás lesz. Mindent bele kell adnunk, hogy folytassuk a fejlődést és elérjük a megfelelő erőnléti állapotot.” – mondta Reina a Milan TV-nek.

“A csapat tanulja a játékelemek elsajátítását. Tanulunk és fejlődünk. Az edző azt akarja, hogy a csapatnak személyisége és világos elképzelése legyen. Proaktívnak kell lennünk, nem szabad visszaállnunk és várni. A saját kezünkbe kell vennünk az irányítást. Fontos, hogy jól érezd magad futball közben. Minél jobban élvezed, annál jobb eredmények fognak jönni.”

“Minden idegenbeli mérkőzés kihívással teli és soha nem lehet tudni, nem bízom a jóslatokban. A szezonban mindig egyszerre csak egy mérkőzésre összpontosítunk és csak májusban vonhatjuk le a következtetéseket az elvégzett munkánkról.”

“Jelenleg az a legfontosabb, hogy jól felkészüljünk és készen álljunk az Udinese elleni mérkőzésre, hiszen az lesz az első meccsünk, amelynek valódi tétje lesz.” – tette hozzá.