Szerda hajnalban bemutatkozott a Milan első csapatában Paolo Maldini kisebbik fia.

Daniel Maldini 17 évesen és 286 naposan lépett pályára először kezdőként a Milan első csapatában, az ellenfél a Bayern München együttese volt egy tét nélküli mérkőzésen. Mivel Suso nem állt rendelkezésre, így Marco Giampaolo úgy döntött, hogy lehetőséget ad Danielnek a bizonyításra támadó-középpályásként Krzysztof Piatek és Samu Castillejo mögött. Ez volt az első alkalom, hogy a 98-as mezszámban játszó Daniel kezdő volt a Milanban és a debütálása abszolút pozitívra sikeredett.

Daniel 58 perc játéklehetőséget kapott Giampaolótól és jó teljesítményt nyújtott. Az első félidőben nagyon közel került a gólszerzéshez és a Milan vezető találatának megszerzéséhez, azonban a lövése nem sokkal Neuer kapuja fölé szállt. A 17 éves játékos – aki támadó-középpályásként és szélsőként is bevethető – a mezőnyben is pozitív jeleket adott, még akkor is, ha nyilvánvalóan még mindig sokat kell fejlődnie.

Éppen ezért jelen pillanatban a jövője kérdéses – írja a La Gazzetta dello Sport. Az olasz utánpótlás-válogatott támadóért bejelentkezett a másodosztályú Crotone. Az elkövetkező hetekben kiderül, hogy Daniel a Milan első csapatában fogja-e megkezdeni a Serie A 2019/2020-as idényét vagy a klub kölcsönadja őt a folyamatos játéklehetőség és a tapasztalatszerzés reményében.

Addig is remélhetőleg még látni fogjuk a pályán, esetleg vasárnap a Benfica ellen.

 

1 hozzászólás