Egybehangzó sajtóhírek szerint az AS Roma újra fontolóra vette Suso szerződtetését, azonban jelenleg még nincsenek tárgyalások a felek között.

Marco Giampaolo érkezésével és egy esetleges új játékrendszer alkalmazásával kérdésessé vált, hogy Suso milyen szerepet tölthet be a csapatban. A sajtóban több alkalommal is felmerült a távozása és úgy tűnik, hogy a Roma ismét érdeklődik iránta.

A Sky Sport Italia, a La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport szerint a Roma bejelentkezett a spanyol támadóért. A fővárosi alakulat egy évvel ezelőtt már szerette volna megszerezni Susót, de végül nem valósult meg az üzlet. A Roma jelenleg értékeli a lehetőséget és a feltételeket.

Suso szerződésében szerepel egy 40 millió eurós kivásárlási záradék, amely külföldi együttesekre érvényes. A Gazzetta szerint Gianluca Petrachinak (a Roma sportigazgatója – a szerk.) nem áll szándékában ennyit kifizetni a játékosért és tárgyalni szeretne a Milannal az ár csökkentésén. A két klub vezetői vélhetően a héten fognak találkozni egymással, de a tárgyalás nem lesz egyszerű. A lap szerint Suso tökéletesen illene Fonseca, a Roma új vezetőedzőjének elképzeléseibe és a 4-2-3-1-es rendszerbe.

A Tuttosport szerint a Roma felajánlaná az üzlet részeként Patrik Schicket, azonban ez egyáltalán nem győzte meg a Milan vezetőségét.

Giampaolo néhány nappal ezelőtt egy nyilatkozatában dicsérte Susót.

“Suso egy minőségi játékos és kedvelem az ilyen játékosokat. Jól cselez és karaktere van. Képes megverni az emberét és egyedül mérkőzéseket nyerni. Suso egyike azoknak a játékosoknak, akik hatással vannak arra, hogy milyen felállással dolgozom. Meg kell találnom a legjobb egyensúlyt, hogy Susóból és a csapatból a legjobbat hozzam ki.”

A 25 éves spanyol támadó az előző idényben 7 góllal és 10 gólpasszal zárta a Serie A-t.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Az is elég baj, hogy nyakunkon lévő felesleg is ingyen vagy fillérekért távozik, az kéne még, hogy a piacképes értékeinket is bagóért adjuk pláne közvetlen riválisnak.
  A záradék külföldi együttesekre vonatkozik? Akkor a Rómának még magasabb árat szabnék. Az olasz kluboknál is mindig elgurul a gyógyszer, ha érdeklődünk (Cairo, Lotito ugyebár…)

 2. Én is azt érzem Susoval az ellenfeleink valóban erősödnènek, mi pedig gyengülnénk és az is igaz, hogy 1vs1-ben nagyon jó.

  Schick kell a francnak! A 40 M meg csak akciós ár lenne maximum de inkább több egy ilyen kaliberű játékos.

  Ha Gianpaolo azt mondja tudja használni akkor maradjon ha nem akkor min 40-45 M és külföld.

 3. Inkább Suso-t áldoznám be, mint Donnarumma-t.
  Sose volt bajom vele, de így hogy változik a taktika, szerintem nagy hiba lenne berakni a két csatár mögé.
  nagyon egy lábas, jobban szenvedne, mint a szélen. Arra a posztra viszont Calhanoglu lenne a legjobb, de Paqueta-t is eltudom ott képzelni.

  Valakiből pénzt kell csinálni, akkor Suso legyen az.

 4. Egyre nevetségesebb pénzeket ajánlanak a játékosainkért! Suso 40 milliós kivásárlási ára nevetséges, főleg, hogy csak a jobb anyagi helyzetben lévő külföldi klubokra vonatkozik… szánalom! Minimum 50. A mai futball pénzesedik, sajnos, és nekünk is anyagiasnak kell lennünk, ha életben akarunk maradni. (Főleg, most az FFP miatt.)
  Ha Dembeléért képesek voltak 100 fölött fizetni, Susóért kérjünk 50 fölött. Ne mi legyünk azok, akik fillérekért válunk meg kulcsjátékosoktól… kérem!