Egyre valószínűbb, hogy Gianluigi Donnarumma nem megy sehova a nyáron.

Hetek óta téma a 20 éves olasz kapus jövője. Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója ugyan megkezdte a tárgyalásokat a Milan vezetőségével Donnarumma szerződtetéséről, azonban a milánói klub azonnal visszautasította az első ajánlatot. A francia együttes 20 millió eurót plusz Alphonse Areola játékjogát ajánlotta fel. Kezdetben a Milan nem zárkózott el Donnarumma esetleges eladásától, de csak abban az esetben, ha az érdeklődő klub teljesíti a feltételeket és komoly pénzösszeget fizet.

A La Gazzetta dello Sport és a Calciomercato egybehangzó értesülése szerint Gigio Donnarumma maradni akar a Milanban és ezt a szándékát ismertette a klub vezetőségével illetve az ügynökével, Mino Raiolával is. Az olasz válogatott kapus elkötelezett a Rossoneri mellett.

Donnarumma néhány nappal ezelőtt az elsők között érkezett Milanellóba, hogy részt vegyen az előszezon előtti teszteken. Az olasz játékos kisebb sérüléssel fejezte be az előző idényt, így indokoltak voltak a vizsgálatok. A 20 éves kapus a jövőjével kapcsolatos találgatások ellenére kedden a csapattársaival edzésbe áll és ott lesz, amikor Marco Giampaolo megtartja első tréningjét a Milan vezetőedzőjeként.

Állítólag Donnarumma a családjával közösen döntött úgy, hogy maradni szeretne a Milanban és úgy véli, hogy továbbra is a Rossoneri a legjobb választás a fejlődése szempontjából. Így tehát Donnarumma egyre messzebb van a PSG-től, amely tegnap szerződtetett egy 19 éves lengyel kapust, Marcin Bulkát. Így a párizsiak keretében jelenleg összesen négy kapus van.

A hírek szerint a Milan a nyár végén tárgyalóasztalhoz ül Donnarumma szerződésének meghosszabbítása céljából. A saját nevelésű kapus jelenlegi kontraktusa 2021 nyaráig szól és évi 6 millió euróval a legjobban kereső játékos a csapatban.

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A Milan kezdeményezné a tárgyalásokat…Donna meg lehet csak kivárja a 2 évét és aztán kap egy 20 millás aláîráspénzt vagy ilyesmi…vagy szerintetek hosszabít és kevesebb pénzzel is beéri mert számomra ez elképzelhetetlen..