Szombaton a Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta a Real Madrid francia utánpótlás-válogatott balhátvédjét, Theo Hernándezt.

Immáron hivatalos, hogy a Rossoneri színeiben folytatja a Bajnokok Ligája-győztes balhátvéd, aki hétfőn megérkezett Milánóba, majd teljesítette a kötelező orvosi vizsgálatokat. Hernández ezt követően a Casa Milanban aláírta a szerződését. Az átigazolás hivatalos bejelentésére várni kellett, de ma pont került a transzfer végére.

A Milan és a Real Madrid is bejelentette Theo Hernández klubváltását.

“Az AC Milan bejelenti, hogy megállapodott a Real Madriddal Theo Bernard FranCois Hernández (Theo Hernández) játékjogának megszerzéséről. A francia balhátvéd átigazolással csatlakozik a klubhoz és 5 évre szóló szerződést írt alá.”

A Királyi Gárda bejelentése: “A Real Madrid és a Milan megegyezett egymással. A klub szeretné megköszönni Theónak az itt töltött idő alatt végzett kemény munkáját és profizmusát. Sok sikert kívánunk neki a pályafutásának új szakaszához.”

Sajtóhírek szerint a 21 éves balhátvédet 20 millió euróért vásárolta meg a Milan. Hernández 2024. június 30-ig kötelezte el magát és évi 2 millió eurót fog keresni.

Theo Hernández 1997. október 6-án született Marseille-ben és az Atletico Madrid utánpótlásában nevelkedett. Theo 2017 nyarán 24 millió euróért a Real Madridhoz szerződött, ahol 23 mérkőzésen kapott lehetőséget és 1 Bajnokok Ligáját, 1 Spanyol szuperkupát, 1 Európai szuperkupát és 1 Klubvilágbajnokságot nyert a madridi alakulat színeiben. Az előző idényt kölcsönben a Real Sociedadban töltötte.

Theo a Milan első szerzeménye a nyári átigazolási időszakban. A milánói egyesület várhatóan a következő napokban bejelenti Rade Krunic és Ismael Bennacer érkezését is.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Sok sikert neki!

    Kívánom, hogy érje el a céljait. Nagy szükség lenne már egy olyan balhátvédre, aki beváltja a hozzá fűzött reményeket. Két éve amikor jött nagyon örültem Rodrigueznek, de köszönő viszonyban sem volt a teljesítménye a Wolfsburgi játékához képest. 4-3-1-2-ben abszolút gyors szélső védők kellenek és remélem hogy be fog válni.