Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója pókerjátszmát játszik és teljes mértékben tisztában van azzal, hogy milyen lapok vannak a Milan kezében.

Mint arról beszámoltunk, megkezdődtek a tárgyalások Gianluigi Donnarummáról a Milan és a PSG vezetősége között. Az Eurosport beszámolója szerint a piros-feketék visszautasították az első ajánlatot, ami 20 millió euró + Alphonse Areola játékjoga volt.

A tárgyalások folytatódnak a felek között és a Milan jóval magasabb pénzösszeget szeretne kapni a saját nevelésű kapusért. Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja szerint a klub kénytelen lesz feláldozni Donnarummát. Az olasz újságíró szerint Leonardo a távozásakor egyértelművé tette a Rossoneri számára, hogy a 20 éves kapus lesz az első kiszemeltje.

A két klub arra törekszik, hogy megállapodjon egymással és ezt követően Donnarumma hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a párizsi együttessel. Az olasz válogatott kapus maradni akar, de megértette, hogy a Milan fontolóra veszi az esetleges eladását annak érdekében, hogy megfeleljen az FFP szabályainak.

A tárgyalásokat nehezíti, hogy a PSG mintegy 30 millió euróra tartja Areola értékét és ezt a milánóiak sokallják. Areola februárban töltötte be a 26. életévét és ebben a szezonban 31 tétmérkőzésből 16 alkalommal nem kapott gólt. A transfermarkt 17,5 millió euróra tartja a piaci értékét. Az üzlet létrejöttéhez nem csupán Donnarumma és a Milan beleegyezése szükséges, hanem a francia válogatott kapusé is, akivel a Rossonerinek meg kell állapodnia a személyes feltételekben. Állítólag Areola a Bajnokok Ligájában szeretne játszani és az álma, hogy a Premier League-ben védjen.

A Corriere della Sera is megerősítette, hogy a Milan vezetősége visszadobta a PSG első ajánlatát (20 millió € + Areola). A Rossoneri csak pénzt szeretne kapni, mivel az az elképzelés, hogy Donnarumma esetleges távozásával Pepe Reina lenne az első számú és Alessandro Plizzari a második számú kapus.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szerintem Plizzari is tudná hozni közel azt a szintet mint Donna , illetve el is tudná lesni a “szakmát” Reina-tól. Donna még nagyon fiatal simán vissza tud jönni a csapathoz ha lejár a szerződése akár ingyen is . Elengedhetik, csak jó pénzért, bagóért semmiféleképpen sem. Nekem tetszik hogy pénzügyileg rendbe akarják rakni a csapatot ,mert ez már jó pár éve nem sikerül .Sajnos ez néha áldozatokkal jár.

 2. Ez a 20m plusz Areola ajánlat nem vicc kategória, hanem már már szánalmas… Nem találok szavakat, nagyon megalázó. Legalább annyira mintha odamennénk a PSG-hez és felajánlanánk egy 40 millió + Borini ajánlatot Mbappéért. Az ég világon nincs semmi baj azzal hogy a P$G 30 millió euróra értékeli Areolat, nyugodtan adják el annyiért Angliába vagy akárhova, de ide nem kell. Ha mennie kell Donnának, akkor itt van Reina utána pedig Plizzari.

  Én nem fogom tudni megbocsájtani Maldiniéknek, ha elkótyavetyélik apróért Európa egyik legtehetségesebb, Olaszország legjobb kapusát. Nem érdekel hogy honnan, de teremtsék elő máshonnan a pénzt, bárhogy, de nem a legjobb játékosaink eladásával. Én nem vagyok hajlandó tapsolni meg jó pofát vágni ahhoz, hogy a jövő Milanjának alappillérét áron alul el akarják adni. Ha pénz kell akkor a Suso, Castillejo, Calhanoglu triót passzolják el 80 millióért és meg is van.

  Nem így kell felszabadítani a fizetést, hogy eladjuk a csapat legjobbját, hanem ki kell söpörni a szemetet és a túlfizetett embereket, akik az ég világon semmit nem tesznek hozzá. Montolivo, Bertolacci, Antonio, Strinic, Caldara több 10 millió euróba fájt a klubnak és 0, azaz 0 meccset játszottak. Na itt kezdődik a probléma.

  Legutóbb amikor fel kellett áldozni valakit a pénzügyek rendezése miatt, akkor a Milan két legnagyobb értéke távozott. Eladták őket, a pénz bejött, de a pénzügyek terén semmi sem változott. Eltelt azóta 7 év és azóta is nyögjük annak a következményeit.

  • Jól összefoglaltad, én úgy fölb@sztam magam ezez a csövesbánat szaron kiárusításon, hogy nem volt türelmem kultúrált formába összefoglalni.

   D-vel elèg kritikus vagyok ez igaz. De ha elkótyavetyélik a “szakemberek” ilyen túlêrtèkelt Areola-ért meg alamizsna 20 M a világ legnagyobb kapustehetségét akkor csak gratulálni fogok tudni de nem tudom megérteni őket.

   Egy kiárusító, csicska csapat leszünk akihez nem méltó a régi név (se). És a beharangozott játékospolitikánk sem ez volt… Egyszerűen felköptünk a levegőbe és alá is állunk.

 3. Tegyük fel, hogy kapunk érte 60 millót és még vissza is forgatjuk. Mondjuk ez már eleve egy optimista megközelítés. De abból a 60 millióból kit tudnánk elhozni, aki jönne is és erősítést jelentene_ Ebből a pénzből, a mai árak mellett két normális játékosra nem futja. Egyáltalán milyen mezőnyjátékost tudnánk elhozni ennyi pénzért, aki minőséget is képvisel és eljönne hozzánk? Kíváncsian várom a neveket, persze a realitás talaján maradva.

   • JElenleg a Klubnak nincsenek tartozásai. Idén meg sem kell feleljünk az FFP-nek, ezért nem indulunk az EL-ben. Ha mégis eladjuk az nem a 60 milláért lesz, hanem a magas fizetése miatt. Az FFP-re felkészülés lényege, hogy az azon időszakra is átnyúló havi fizetési sapkát hozzák össze az éves bevételeinkkel, kalkulálva a többi kötelező kiadásokat és tervezhető bevételeinket is beleszámítva. A jelenlegi tulajdonosnak van pénz vásárlásokra, szinte biztosan vissza is forgathatják a pénzeket játékosvásárlásba, de amíg a bevételünk nem nő, addig a legtöbb, mit tehetünk, hogy a kiugróan magas fizetéseket ÉS a fölöslegesen fizetett embereket eladjuk/elengedjük. Túl nagy a játékoskeretünk. Meggyőződésem hogy sok játékostól fogunk megválni. Mivel idén nincs EL könyebben el is lehet őket engedni, mert nincs hármas terhelés, kevesebb játékosra van szükségünk. Kevesebb, terhelhetőbb, jobb jtáékosok kellenek, de amíg nem vagyunk stabil BL szereplők, addig a világsztárokra nincs pénzünk – fizetésileg. Donnarumma már sajnos közel az a kategória, ezért kell tőle megválljunk. Ha minden jól megy, Plizzari hosszútávon tudja majd pótolni. Meglátjuk. De tény, azoknak a híreknek jobban örülnék, ha végre a teljesen haszontalan, fölös játékosainktól szabadulnánk meg…

    • Az elmult 5 evnben tobb mint 400m Euro veszteseget termelt a csapat. a mostani szezon -100m.ezt kell csokkenteni ha nem iden de jovore. Nyilvan a Tulaj sem akar minden evben 100m beletolni a klubba mert akkor a befektettett toke 1-2 ev alattgyorsan meghaladja a klub erteket. (adtak a Kinaiaknak 220m meg meg 100at jatekosvasarlasra az mar 300 folott van es a klub 500m er kb.
     Az UEFA fele bizonyitani kell, hogy megfelelo iranyban halad a veszteseg csokkentese. a kituzott ertek az a -100mbol jovore -30ra csokkenteni.
     Szoval Donnarumma arabol lehet jon jatekos de a 60m nem lesz visszaforgatva az tuti!!
     Donnarumma tiszta haszon. Nem ugyanaz mint ha Calhanoglu vagy Kessie menne el mert ertuk komoly penzeket fizetett a Milan szoval a nyereseg(ha van) nem tul magas.

 4. Donnarumma amúgy maradni szeretne vagy le akar lépni? Ez a legfontosabb. Mert ha csak a zsé érdekli és menni akar akkor adjuk el. Olyan játékos nem kell aki nem akar maradni. Ha viszont: maradni akar akkor semmi pénzért nem adnám el! És ez lenne amit én is szeretnék…