Gyakorlatilag biztossá vált, hogy Tiémoué Bakayoko a következő szezont nem a Milan játékosaként fogja megkezdeni és visszatér a Chelsea együtteséhez.

Bakayoko tavaly nyáron érkezett kölcsönbe a Chelsea együttesétől és a klub 5 millió eurót fizetett a kölcsönvételéért. A 24 éves középpályás a kezdeti nehézségek után remekül beilleszkedett a csapatba és az egész szezonban a Rossoneri egyik legjobban teljesítő játékosa volt. A megegyezés alapján a Milannak 35 millió eurós vásárlási opciója van, amely aktiválása esetén végleg megtarthatja Bakayokót.

Az utóbbi hetekben egyre több pletyka látott napvilágot, amelyek szerint a Milan nem fogja végleg megvásárolni Bakayokót. A játékos testvére és ügynöke gyakorlatilag megerősítette, hogy a francia középpályás visszatér a Chelsea-hez.

“Van számos érdekes klub és sok ajánlat érkezett, de a Chelsea a prioritás számunkra. A klub ott van a Bajnokok Ligájában és stabilitást keresünk. Tiémoué úgy döntött, hogy marad Londonban.” – mondta Abdoulaye Bakayoko.

Bakayoko ebben a szezonban 42 tétmérkőzésen lépett pályára a Milan színeiben.

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

20 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem feltétlenül gondolom azt, hogy a klub anyagi helyzete miatt nem marad Bakayoko. Ha abból indulunk ki, hogy januárban Paqueta és Piatek esetében is rendelkezésre állt nagyjából hasonló összeg. Emellett André Silva is jó eséllyel távozik, a transzferből származó összeg pedig vélhetően a nyári igazolási büdzsébe megy. Illetve gondoljunk csak bele abba is, hogy egyelőre se sportigazgató, se edző (hivatalosan), akik a csapat kialakításáért felelősek. Kétlem, hogy a vezetőség ennek tudatában önkényesen intézkedne a játékosok adás-vételével kapcsolatban. Sokkal inkább gondolom azt, hogy Bakayoko simán azért áll tovább, mert nem értük el a Bl-t. Ott a Chelsea, ami indulhat a Bl-ben, új edzővel, minden adott lesz Baka számára, hogy bizonyítson. Eljött ide, felépítette magát újra arra a szintre, mint amit Monacoban nyújtott, aztán a Bl kudarc miatt tovább áll. Manapság így megy sajnos…

 2. A Milan opciója nem “igazi” előszerződés volt, mert itt három fél (pólus) is van. Ha a Milan meg akarná venni Bakayokót, ugyan minden csapattal szemben elsőbbsége lenne, amely őt megvenné (tehát olyannal szemben is, amely mondjuk 50-et adna érte), de a játékosnak semmi köze a klubok közötti tárgyaláshoz: mivel élő szerződése van a Chelsea-vel, nyugodtan blokkolhatja a transzfert (akár az is elképzelhető, hogy itt is ez történt). Az tehát nem (lenne, illetve lett volna) elég, hogy a Milan kifizette volna a 35 millió eurót, a játékosnak is rá kellett volna bólintania. Ez valószínűleg meg is történt volna, ha a Chelsea nem jut be a BL-be, vagy a Milan (is) bejut, vagy ha Bakayokóért nem lett volna más érdeklődő. A Milan számára igazából sem az a verzió nem kommunikálható jól, hogy Bakayoko döntött úgy, hogy nem kér a Milanból, sem az, hogy a klub nem akarta kifizetni érte a 35 milliót. A Milannak az lett volna a jó, ha úgy tálalhatja a dolgot, hogy fizetett volna, de a játékos nem akart jönni. Ebben az esetben a szurkolók többsége nem a vezetőségre lett volna mérges, hanem inkább a játékosra. Ha én az Inter helyében lennék, biztosan megpróbálnám leigazolni Bakayokót, hogy még egyet belerúgjak a Milanba (meg ugye fontos a lélektani hadviselés, hogy “mi a BL-ben vagyunk, ti csak az El-ben; nekünk van pénzünk Bakayokóra, nektek meg nincs”)…

  kkorneel!

  Állítólag a Leonardo és Gazidis közötti ellentét éppen a lehetséges transzferekre vezethető vissza, másféle elképzeléseik voltak. Nem hinném, hogy Gazidist érdekli, hogy van-e sportigazgató vagy nincs. Amikor volt, állítólag akkor is blokkolt lehetséges játékosvásárlásokat. Jelenleg a Milannak nincsenek a tulajdonképpeni szakmai munkát irányító, azért felelős emberei, ez tény. De hogy Gazidis ne merne nélkülük dönteni, azt kétlem.

  Bakayoko olyan teljesítményt nyújtott idén, amely miatt vonzóvá vált más klubok számára is. Lehet, hogy a Milan nem akart fizetni, lehet, hogy a játékos nem akart jönni, majdnem mindegy. Én az előbbi verzióra tippelek, megjegyezném viszont, hogy ha mégis akart volna fizetni a Milan, Bakayoko szerintem akkor sem bennünket választ. Bakayoko egyértelműen befér valamely BL-csapat keretébe. A Milan meg ugye…

  Ennek a kölcsönnek két nyertese volt. A Chelsea visszakapott egy jó játékost, aki Kantéval elég ütős párost alkothat, ha meg el akarja adni, szerintem 35 milliónál többet is kérhet érte, Bakayoko meg válogathat az ajánlatok között. A kölcsön vesztese meg egyértelműen a Milan lett.

  • Igen, igazad lehet, azt a tényt kifelejtettem, hogy Gazdis januárban megvétózott 2 igazolást is (amikről a sajtó írt legalábbis). Ettől függetlenül úgy gondolom én issportszkmailag úgy lett volna a legjobb, ha megvárják a leendő sportigazgató és edző érkezését, majd úgy tálalják a sajtó elé, hogy szakmai (anyagi, egyéb amit Te is írtál) nem érvényesítik/nem tudják érvényesíteni az opciós jogot. Úgy gondolom, hogy onnantól kezdve, hogy nem jutottunk be a Bl-be kvázi eldőlt Bakayoko sorsa, részéről legalábbis. Akár van rá pénz, akár nincs (továbbra is tartom, hogy lenne, más kérdés, hogy fizetnének-e a jelenlegi helyzetben).
   Összességében sajnálom, mert megkockáztatom a szenátor érát követő időszak legjobb képességű középpályását vesztettük el. Szakmailag érthető Bakayoko távozása, emberileg meg… 1 évre jött kölcsönbe, nem hiszem, hogy emberi/emócionális értelemben szükséges firtatni a döntését. Egy megálló voltunk, ami számára a legjobban sült el.
   Ég veled Baka, sok sikert a továbbiakban! Hiányozni fogsz a kp-ról.

 3. Sajnos beigazolódott amitől tartottam. Eleinte nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az újságok pletykáinak, de ez a nyilatkozat elég hiteles féltől jött és már valóban azt jelenti hogy távozik. Én rettenetesen sajnálom. Az elmúlt 6 év legnagyobb átigazolási hibáját követi el a klub h nem veszi meg végleg.

  Sokkal valószínűbbnek tartom azt a forgatókönyvet, hogy a Milan nem akarja / nem tudja kifizetni a 35 milliót. Nem hiszem, hogy a játékos mondott nemet.

  A szezon legrosszabb igazolásából pár hónap alatt a szezon legjobb igazolása lett, most pedig elengedjük… Talán akkor lehetne észszerű, ha Tonalit hoznák a helyére, de én köszönöm nem kérek a Sensi féle középszerekből… Még Locatellinél is gyengébb az a pali.

  Lehet gratulálni a klubnak, mert az üzlet legnagyobb vesztese lett… A Chelsea járt a legjobban.. Egy leépített, önbizalom nélküli, formán kívül lévő, de ígéretes és jó játékos kölcsönadásán keresett 5 milliót, miközben Bakayoko megközelítőleg visszanyerte a monacós formáját.

  Azért is szomorú ez az egész, mert egy nagyon jó játékos távozik a kezdőcsapatból, aki a posztján időnként klasszis teljesítményt nyújtott. Toronymagasan a legjobb volt a középpályánkon (oké, nem nehéz kitűnni, de akkor is) és nem elhanyagolható hogy hónapokon keresztül stabilan teljesített.. Nem ingadozott egyes csapattársaihoz hasonlóan hogy 1 meccsen jól, utána 5 meccsen szarul teljesít.. Miközben az elmúlt években 100+ millió lett eltapsolva olyan játékosokra akik totálisan megbuktak… Matri, Bertolacci, Luiz Adriano, André Silva, Kalinic, Higuaín. Aztán ott van Conti, Caldara, akik szintén egy vagyonba kerültek és oké nem a saját hibájuk miatt de nem tudtak semmit hozzátenni. Calhanoglu két éve van itt, de volt egy jó fél éve és az elmúlt 1 évben olyan botrányosan játszott (1-2 meccset leszámítva), hogy nem kifejezés…

  Ezek után milyen nyári mercato várhat ránk? Ha csak Bakayokót vettük volna meg + hoztunk volna még egy bal szélső támadót és teljesen ugyanezzel a kerettel vágunk neki az új szezonnak, már akkor előrébb lennénk.

  Őszintén szólva nem csoda, hogy Leonardo nem adta a nevét ehhez.

 4. És ez csak a kezdet.
  Én is óriási hibának tartom az eladását, főleg úgy, hogy nincs helyette senki.
  Biglia-t sokakkal ellentétben én nagyra tartom, viszont Gazidis érkezésével 99% esélyt látok, rá hogy neki is mennie kell. Mert ugye nem fiatal.
  Így erre a posztra nem maradt senki, hacsak nem Kessie veszi át a helyét, aki ugyanúgy messze nem biztos, hogy maradhat.
  Ha egyik se marad, akkor máris 2 új embert kell hoznunk erre a posztra. 35 millió semmi Bakayoko-ért.

  Donnarumma-t állítólag vinné a PSG és a MAN Utd. Nem Leonardo-t kell ezért hibáztatni.
  Gondolom ő se a semmiért hagyta el Milano-t, már megint. Gazidis pénzt fog csinálni mindenből és mindenkiből, hogy stabil lábakon állhasson a klub.
  60 millióról pletykálnak. Ott van Plizzari, de aki azt hiszi, hogy ő lesz a MILAN kapusa az nagyot téved.
  Reina – Perin cseréről szólnak a pletykák. Perin jó meg minden, de utóbbi időben nagyon eltűnt. Miért nem őt akarja a PSG vagy a United, vagy bárki? Gazidis politikájával Plizzarinak kellene védenie, de 101%, hogy nem fog.
  Gazidis Paqueta és Piatek leigazolását is felelőtlennek titulálta. Se Leo, se Gattuso, se BL… gondolom nem is kell nagyon győzködni őket, hogy találjanak nekik egy másik klubot.
  Romagnoli, Bonaventura, Suso, Calhanoglu… senki sincs biztonságban, akit pénzért el lehet adni és egy fele annyi költségű nevesincs játékossal le ne lehetne cserélni.

  Leo és Gattuso nem véletlenül léptek le. Mindketten hosszútávra terveztek.
  Gattuso nemrég még azt nyilatkozta reméli, hogy tovább folytatódhat az álom.
  most meg, hogy már rég eldöntötte, hogy lelép….. gondolom csak nem akarja Gazidis-re zúdítani a fost.

  Nagyon mozgalmas nyarunk lesz.
  Gazidis lehet kihúzza anyagilag a klubot, de hogy az eredménytelenségünk folytatódni fog még jó 4-5 évig, abban mindenki biztos lehet.

 5. https://www.youtube.com/watch?v=VoCDK4kaLdE
  “…Bakayoko, Bakayoko, lotta per la Curva e per Il Diavolo!” 🙁
  Ezt a neki írt dalt valószínűleg sosem felejtem el az idei Derbyről. Egyébként kicsit furcsa nekem ez a dolog, alig egy hete üzent a Milan drukkereknek, hogy hamarosan találkozunk, azóta mi történhetett? Igazából elment a srác szabadságra, a Milannál pedig a vezetőség rendbetétele volt/van napirenden, nem gondolom, hogy különösebben foglalkoztak volna a francia ügyével. Szerintem ha távozik, azt már akkor tudnia kellett, amikor kiadta azt a nyilatkozatát.

  • Az a dal piszok király. 😀

   Egyébként én azt gondolom, hogy nem a játékos akart lelépni innen… Főleg azok alapján ha elolvassuk a búcsúzását, nemrég volt a cikk róla. Elég nagy szeretettel beszélt a Milanról és elsősorban a szurkolókról.

 6. Azért még mielőtt bárki a kardjába dőlne itt hogy elmegy pár ember a csapatból, csak két ellenpélda. Az egyik az Atalanta, amelyikből minden éven elvisznek néhány kulcsembert , de ennek ellenére dobogósok. A másik az Ajax, amelyiknek van vagy 23-24 év az átlagéletkora. A védelem oszlopa de Light 19 éves, a középpályán de Jong 22 éves, de ennek elennére BL elődöntőt játszottak.
  És hogy mi ebből a tanulság? Hát az, hogy a csapat építés nem a kapussal, hanem egy jó edzővel (és a stábbal) kezdődik, akik először is megtalálják, majd bátran be merik építeni a fiatal suhancokat a csapatba és ott megtalálják a helyüket. Nem kell messzire mennünk, nálunk ilyen Donna és Romagnoli.
  A kulcskérdés jelenleg a megfelelő edző kiválasztása és nem Bakayoko megtartása (de azért jó lenne), különben, a következő szezonunk sem lesz jobb.