Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerda este a hivatalos honlapján jelentette be, hogy felfüggesztette a Milan ellen indított eljárását, amíg nem születik döntés az előző szabálysértési ügyről.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Milan indulhat az Európa Ligában a következő szezonban.

A Klubok Pénzügyi Kontrollját Végző Testület (CFCB) a szerdai döntésében közölte, hogy felfüggesztette az eljárást, amelyet a 2018/19-es idényre, valamint a 2016-os, 2017-es és 2018-as pénzügyi évre vonatkozóan indítottak a pénzügyi fair play megsértése miatt.

A közlemény szerint a vizsgálat felfüggesztése addig marad érvényben, amíg a Sportdöntőbíróság nem hoz döntést az előző szabálysértési ügyről. Mint ismert, tavaly decemberben az UEFA visszatartotta a csapat Európa Liga szerepléséből származó 12 millió eurós bevételét, továbbá 21-re korlátozta az európai porondra nevezhető játékosok létszámát a következő két idényre. Emellett a szövetség elrendelte, hogy a Milannak 2021. június 30-ig eleget kell tennie a pénzügyi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy 2021-re a klub kiadásai nem haladhatják meg a bevételeket. Amennyiben a klub nem felel meg ennek, akkor a 2022/23-as és a 2023/24-es szezonok egyikében kizárják a csapatot a nemzetközi porondról. A döntés ellen – a tavaly nyári EL-kizáráshoz hasonlóan – ismét benyújtotta fellebbezését a klub a Sportdöntőbírósághoz (CAS).

A Milan különösen a harmadik ponttal nem ért egyet. Az Elliott katasztrofális gazdasági helyzetet örökölt a Berlusconi-korszak illetve a kínai-éra után és Ivan Gazidis tisztában van azzal, hogy mindössze két szezon nem elegendő a pénzügyek rendezésére.

Az UEFA és a Milan a CAS döntésére vár, hogy elfogadja vagy elutasítja a fellebbezést.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem tudom eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz nekünk.
  Korábban volt egy pletyka, hogy lehet a MILAN elfogadja az EL kizárást, hogy egy szezonnal később tiszta lappal indulhasson. Lehet ez lenne a megoldás.
  Viszont, ha nem indulunk az EL-ben se, akkor kit tudunk ide csalogatni? Ki akar játszani egy olyan csapatban, amelyik nem hogy a BL-ben, de az El-ben se indulhat és egyelőre úgy néz ki, sok jó játékostól meg kell válni ahhoz, hogy egyáltalán igazolhassunk.
  Donnarumma, Romagnoli, Suso, Calhanoglu, Kessie… esetleg Piatek, akikért pénzt kaphatuk, amiből lehet igazolni, de mégis kiket igazolnánk a helyükre, ha szorosra kell húzni a nadrágszíjat.
  Azért remélem Maldini nem fogja engedni, hogy ennyire lecsonkítsák a csapatot.

  Szomorú, hogy sok olyan játékos fog távozni a nyáron, akikért semmit se kapunk. A fizetésüket se spóroljuk meg, hiszen azt majd ki kell fizetni az újaknak….

  Nemrég olyan pletyka látott napvilágot, miszerint az ELLIOT beárazta a klubot. És ez az összeg fényévekre van attól a bizonyos összegtől, amit előre beterveztek, hogy majd 1 milliárd-nál eladják.

  Mozgalmas nyarunk lesz az biztos. Remélem jól jövünk ki belőle.

 2. Megy az időhúzás rendesen. Talán az lenne a legjobb forgatókönyv, hogy ha a korábbi és az új büntetést összevonva kizárnának minket az EL-ből és tiszta lappal lehetne indulni. Aztán végre leszállnának rólunk…

  Néhány igazolás és egy-két posztot leszámítva ezzel a kerettel simán neki lehet vágni a szezonnak. Nem várok nagy költekezést a nyáron, nem is kell. Okosan kell igazolni, ahogy januárban is. Plusz van néhány játékos, akikből pénzt lehet csinálni.

  A legfontosabb, hogy a Donnarumma, Calabria, Romagnoli, Paquetá, Suso, Bakayoko, Piatek sor érintetlen maradjon, azaz a csapat gerince.