Alessandro Plizzari ugyan a szezon során csak néhány Primavera-mérkőzésen lépett pályára, ám remekel az olasz válogatottban az U20-as világbajnokságon.

Plizzari a Milan utánpótlásában nőtt fel és április végén 2023-ig hosszabbított a klubbal. A tehetséges olasz hálóőr eddig még nem mutatkozott be az első csapatban, míg az előző szezont kölcsönben a Ternana együttesénél töltötte a másodosztályban.

“Ebben a szezonban nem játszottam és szenvedtem. Szerettem volna kölcsönbe menni, de nem történt meg és rájöttem, hogy a többiekhez képest keményebben kell dolgoznom, hogy egy bizonyos szinten maradjak. Sok áldozatot hoztam és meghívót kaptam a világbajnokságra. Fiori és Ragno (kapusedzők – a szerk.) felkészítettek és folyamatosan tanácsokkal láttak el engem, ahogy Donnarumma is, aki egy nagyszerű barát. Hasznosak voltak a tanácsok, hogy mentálisan is fejlődjek.” – mondta Plizzari a Corriere dello Sportnak.

“Ma erősebbnek érzem magam annak ellenére, hogy keveset játszottam. Jövőm? Nem tudom, hogy mit hoz a jövő és Donnarumma marad-e az abszolút első számú kapus. Csak azt tudom, hogy a Milan nagyon figyel engem és egy álom lenne Donnarumma nyomdokaiba lépni, a Rossonerinél és a válogatottban egyaránt.”

Plizzari az olasz U20-as válogatottal a világbajnokságon tartózkodik. Az olaszok csoportelsőként jutottak tovább és ebben nagy szerepe volt a 19 éves kapusnak is, aki Ecuador ellen büntetőt fogott és kiválóan védett. A válogatott a nyolcaddöntőben 1-0-ra legyőzte Lengyelországot és a negyeddöntőben Mali ellen játszik.

“Ha történelmet írunk a világbajnokságon az azért van, mert mindannyian hozzáadunk egy darabot. Ezek apró részek, de mind nagyon fontos. Csak azt tettem, ami a kötelességem: vagyis hogy jól teljesítsek. Nem egyedül nyerem a mérkőzéseket és nem az én érdemem, hogy a legjobb nyolc között vagyunk. Egy kapus számára minden védésben van valami különleges. Az Ecuador elleni kivédett tizenegyes nagyon feltüzelt. Nem tudom elmagyarázni, de az érzés hatalmas erőt adott nekem.”

(Plizzari-parádé az Ecuador elleni csoportmérkőzésen.)

Az olasz kapus korábban szót ejtett a hosszabbításról, Gattusóról, Donnarummáról és Reináról is.

“Nagyon boldog vagyok, hogy szerződést hosszabbítottam. Köszönöm a Milannak a lehetőséget. Az álmom, hogy a Serie A-ban lépjek pályára. Gattuso? Nagyon sajnálom a távozását. Ő egy olyan személy, aki minden tekintetben sokat adott. Ő a Milan zászlaja. Nehéz év volt, de a fejlődésről szólt és pozitív tapasztalatokat szereztem. Mindenekelőtt fejben nőttem és köszönetet kell mondanom Gigiónak és Reinának.”

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

3 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nagy balszerencséje a srácnak, hogy van nálunk egy szupertehetséges Donnarumma. Ha nem lenne, valószínűleg megkapná a lehetőséget a bizonyításra. Nem tudom meddig tudja marasztalni a vezetőség, meddig tűri, hogy egyelőre jóformán szóba se kerülhet a nagycsapatnál. Maximum egy második számú kapus helyzete néz ki neki (ha marad persze Donnarumma), annál pedig azért többre hivatott.
  Bárcsak a többi poszton is ilyen jól állnánk, mint kapus poszton…

 2. Szükségesnek tartom helyén kezelni a dolgokat, főleg a facebook oldalon és egy két platformon megjelent hozzászólások miatt. Plizzarit nagyon csípem, fiatal, tehetséges és jó kis kapus. DE! Előtte egy nála is tehetségesebb Donnarumma van a kapuban, aki 4 éve már 16 éves kora óta folyamatosan a topon véd… Ezzel szemben Plizzari 19 éves és van néhány másodosztályú meccs a lábában, plusz pár nemzetközi ifitorna. Ez nem elég, főleg nem 19 évesen. A legjobb az lenne, ha kölcsönadnánk egy Serie A-s csapatnak ahol folyamatosan védhetne. Kár lenne elkótyavetyélni a tehetségét.

  A másik! Az ég világon semmi garancia nincs arra, hogy ha Donnarummát jó pénzért elpasszolnánk akkor Plizzari beválna. Az egy dolog, hogy öt éve valaki azt mondta h Plizzarri még talán Donnarummánál is jobb… Akkor lehet úgy volt, de azóta eltelt öt év és azért Donna rengeteget fejlődött amellett hogy nagyon sok tapasztalatot szerzett.. Persze benne van hogy hibázik, de melyik kapus nem hibázik? Buffonról ennyi idősen azt se tudták hogy létezik egyáltalán…

  Szóval én azt mondom, hogy igen is maradjon Donna az első számú kapus a Milanban, Plizzarit pedig kölcsön kell adni a kövi szezonra, hogy fejlődjön és rutint szerezzen. 15-16 évig nem kell kapust vennünk… Gigio legenda lehet itt, ha ő is úgy akarja. Ha nem, ha pár éven belül váltani akar, akkor rá kell adni a kabátot és a 100 millió eurós árcédulát. Ilyen képességű kapus nem sok van 20 évesen…

  Gondoljunk bele ha Messit 13 éve eladta volna a Barca, csak mert ott volt mögötte egy hasonlóan ígéretes Bojan Krkic…

  • Miben fejlodott Donnarumma? Mert pont ez a gondom, hogy evek ota nem fejlodik.
   Labbal ugyanolyan gyenge mint volt es ugyanugy bakiztgat mint tavaly vagy elotte.
   Persze mutat be bravurt de melyik kapus nem…
   Nem rossz kapus nyilvan es meg nagyon fiatal de benne van egy jokora Raiola tulsztarolas is.
   Nagyon sokat koszonhet Mihajlovicnak akinek volt toke ahhoz, hogy kiprobaljon es betegyen egy 16 eves sracot mert ha nem o a Milan edzoje akkor valahol a Bben vedene mondvan, hogy meg fiatal es rutint kell szereznie ahogyan ezt most Plizzarirol allitjak itt sokan.