Riccardo Montolivo a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben búcsúzott el a klubtól és a szurkolóktól.

Montolivo 2012 nyarán ingyen csatlakozott a Milanhoz a Fiorentina együttesétől és azóta 158 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt. A 34 éves középpályás szerződése a szezon végén lejár, így távozik a klubtól. Montolivo évi 2,5 millió euróval a legjobban kereső játékosok között volt, ám ebben a szezonban egy percet sem játszott.

Az olasz játékos az Instagram oldalán búcsúzott az alábbi bejegyzéssel.

“Hét szezon ebben a dicsőséges mezben és 4 év csapatkapitányként.

Elvették tőlem a karszalagot és én nem mondtam semmit. Egyetlen perc lehetőséget sem kaptam a játékra és én nem mondtam semmit. Nem volt lehetőségem elköszönni a szurkolóktól a stadionban és nem szóltam egy szót sem.

Visszatartottam minden lélegzetemet, hogy most ezt kiáltsam: köszönöm a Milan szurkolóknak. Köszönet egy kapitánytól és egy megsebesült embertől, aki felemelt fejjel fogja tovább folytatni, mert mindig minden területen a kötelességét tette és profin viselkedett. A sebek begyógyulnak, de a mez iránti szeretetem örökké megmarad. Forza Milan!”

LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szép és jó ez az elköszönés, de legalább ugyanúgy szó nélkül tett zsebre egy talicska pénzt. Mégis mire számított? Ahelyett hogy tavaly nyáron lelépett volna mikor a klub nem számolt vele, ő inkább maradt és végig csücsülte a szezont a kispadon és a lelátón szép zsíros szerződéssel.

  Inkább meg kellene köszönnie Gattusónak, hogy az utolsó hazai meccsen nem nevezte a keretbe, mert megkímélte attól h 65 ezer embertől olyan füttykoncertet kapjon, hogy az nem kifejezés. Az elmúlt 2 évben több milliárd forinttal károsította meg a klubot és szomorú, hogy valaha is csapatkapitány lehetett.

 2. Én akkor sem értettem, amikor leigazoltuk… meg hogy csapatkapitánnyá avanzsálták.
  Kb. minden 9-10. meccsén produkált elfogadhatót.
  Csak foglalt egy helyet a keretben sok-sok pénzért. Lett volna lehetősége más csapathoz igazolni, de ő inkább keresztbe akart tenni a klubnak. Inkább padozott és felvette a gázsit.
  Ilyenek miatt is rövid a pad.

  Ez az ember soha semmit nem tett, amivel ki tudta volna vívni a tiszteletemet.
  Hálistennek már vége. Inkább egy olyan ember üljön a padon, akivel még lehet számolni.
  Agyő

 3. Nem értem ezt a pénz miatti nyavajgást. A szerződést nem Luca Brasi íratta alá senkivel sem. Ráadásul ingyen érkezett. Akkor összesen mennyibe is került?
  Foglalt egy helyet… Ki elől? Másnak kellett volna nulla percet játszania? Nem lett belőle Pirlo. Sajnos eddig másból sem.

 4. Többek között ezért tartottam rossz edzőnek Rino-t, mert nem volt mersze (?), vagy tudása egyetlen egyszer sem kipróbálni Montolivot. Pedig a csapat sokszor eszetlenül, irányító nélkül játszott. Montolivo tud irányítani. Nem tudom elfogadni, hogy egy egészséges, 33 éves, 66-szoros olasz válogatottat a mai Milan-ban egyetlen percre sem próbálok ki, mert haragszom rá. Ez nagyon távol van a profi focitól.

 5. Ebbe az idei csapatba bőven befért volna. Én örültem amikor hozzánk került, nem az ő hibája hogy pont akkor került leszálló ágra a csapat…többre volt hivatott. Azért egy búcsú meccset megérdemelt volna. Mégiscsak 4 évig viselte a karszalagot…Grazie Capitano!

 6. Kicsit vicces, hogy amíg játszott és szerencsétlenkedett a pályán mindenki elküldte volna a búsba Montolivót, most meg hogy egész szezonban egy percet nem volt a pályán az emberek nagy részének egyből hiányzik. 😀 Bertolaccival karöltve mehetnek Milánóból olyan messzire, amennyire csak lehet.

  • A többség elküldte volna, de páran egy elég jó vkp-t láttunk benne. Ezen a téren nagyon jó statjai voltak, jól olvasta a játékot. Most sem mondta senki, hogy hiányozni fog, de ha belemegyünk, akkor bizony voltak olyan meccsek, amikor Kessie teljesen kész volt az erejével, Biglia meg sérült volt… LEHET, hogy menthettünk volna egy pontot akkor…
   7 év alatt 30 millió nem verheti földhöz a Milant, még ma sem. Bertolacci, látod már nagyobb mellényúlás volt. De ezért is első sorban a játékosmegfigyelőket és a vezetőséget hibáztatom.

 7. Némi mártírkodás jellege van, mintha nyáron stabil tagságot ígértek volna neki a kezdőben, majd aztán orvul, sunyi módon kitették a tartalékba. De gondolom már tavaly nyáron tudhatta, hogy Rino nem (igazán) számol vele tovább, innentől kezdve mi ért neki többet? A pályája végéhez közeledve minél több játékperc a pályán másutt, vagy a padon duzzogás zsíros milliókért?
  Szerintem tavaly nyáron kellett volna továbbállni békével, kapva kaptak volna érte alsóházi közép/kiscsapatok.

 8. Szerintem meg felháborító amit itt sokat írnak, okoskodnak! Utahjazz már fejtegette a pénz dolgot. Szerintem az akkori Montolivo abszolút nem volt “túlárazva” fizetés terén, mivel egyik legjobb védekező középpályás volt a ligában. Olasz válogatott alapember.
  Ő a fasz amiért nem ment el?? Ne vicceljünk már! Kőkemény profi, ha valaki nézi az edzés videókat, képeket (én még követem is a közösségi oldalon, mivel ő volt a kedvenc csapatom Csapatkapitánya) ő szinte mindig látható… ergo nem száműzték a tarcsiba, sőt a meccskeretbe is betették. Hányszor láthattuk melegíteni a vonal mellett? Bezzeg a néger gyerek elé térdelne itt mindenki, hogy maradásra bírja. Aki lusta volt beállni amikor kellett. De tudom… Montolivo egy féreg!?
  Az a féreg aki a saját csapatát és játékosait fikázza folyamatosan! Kritizálni lehet valaki, hogy lassú, darabos, vagy épp kiszámítható (pl: Suso) de sajnos fordítva ülnek a lovon a kedves szurkolótársak. Nekünk a csapatért kell szorítani. Ha valaki nem akar beállni csereként, ha valaki alibizik akkor jár a fütty. De ha valaki ezt egyetlen meccsen is látta Montolivo-n akkor nem ért a focihoz.
  Én azt mondom le a kalappal előtte! Lejárt az ideje, de ezt senki sem érdemli és lehet épp az ő mellőzése került abban az 1 pontba ami kellett volna a 4 helyhez!

  Forza Milan! Grazie Montolivo