Úgy tűnik, hogy Paolo Maldini marad és technikai igazgatóként átveszi Leonardo pozícióját.

Leonardo egy héttel ezelőtt nyújtotta be lemondását, miután nem sikerült elérni a Bajnokok Ligája-indulást. A klub elfogadta a döntését, így a brazil szakember a visszatérése után egy évvel távozott a Milantól.

Tavaly nyáron éppen Leonardo hívására csatlakozott a klub vezetőségéhez Maldini, aki valószínűleg maradni fog. Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója felajánlott neki egy sokkal nagyobb hatáskörrel bíró, kiemelt és központi szerepkört a vezetőségben. Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Maldini elfogadja az ajánlatot és ő lesz a Milan új technikai igazgatója – azaz gyakorlatilag átveszi Leonardo helyét.

Maldini rövid hétfői nyilatkozata az újságíróknak: “Az érzések mindig pozitívak. Részemről mindig nagy a rendelkezésre állás és mindig optimista vagyok. Még nincs itt az ideje annak, hogy felfedjük a dolgokat, de tárgyalunk a klubbal.”

A MilanNews szerint nincs kétség Maldini jövője felől és maradni fog, azonban a klub előbb szeretné betölteni az összes hiányzó pozíciót a vezetőségben, majd ezt követően érkezik a hivatalos bejelentés. Maldini mellé vélhetően érkezni fog egy sportigazgató (mivel ő nem rendelkezik sportigazgatói képesítéssel – a szerk.), valamint egy olyan személy, aki a technikai részleg irányítását viszi.

Így nézhet ki a Milan új menedzsmentje Leonardo távozását követően.

Az olasz sportsajtó összeszedte azokat a neveket, akik esélyesek lehetnek a Milan sportigazgatói posztjára:

Igli Tare: jelenleg a Lazionál dolgozik ezen a poszton. Állítólag ő az első számú jelölt, Lotito, a rómaik elnöke azonban ragaszkodik az albán maradásához.

Giovanni Sartori: az Atalanta sportigazgatója a bergamóiak nagy menetelése révén került célkeresztbe. Korábban a Chievonál dolgozott.

Riccardo Bigon: a Bologna sportvezetője, korábban a Napolinál és a Veronánál is betöltötte ezt a posztot.

Carlo Osti: a Sampdoria jelenlegi sportigazgatója, korábban a Lazionál, az Atalantánál és a Leccénél dolgozott.

Ariedo Braida: őt biztosan nem kell bemutatni a Milan szurkolóknak. Korábban, 2002 és 2013 között már betöltötte ezt a pozíciót a Milannál (1986 és 2002 között ügyvezető igazgató volt), majd a Barcelona sportvezetője és játékosmegfigyelője lett.

A LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

1 hozzászólás

  1. Én nagyon sajnálom Leo távozását. Jó lenne tudni valamit (hiteles forrásból), hogy miért döntött így és ő maga lenyilatkozhatná az okokat… Nem túl korrekt a szurkolókkal szemben, akik azért az érkezése után melléjük álltak.. Erre szó nélkül lelépett. Én jó szakembernek tartom őt és az igazolásai is jók voltak (Bakayoko, Piatek, Paquetá abszolút bevált, egyedül Higuaín volt az, akivel befürdött. Samu és Laxalt alapból padra jött és ilyen kevés játéklehetőség alapján nem igazán lehet megállapítani. Több idő kell, hogy tisztuljon a kép illetve Samu esetében szerintem a folyamatos játék jót tenne neki.

    Caldara pech kategória, ugyanis senki nem tehetett róla – főleg nem Leo – h a srác 1 percet nem játszott a bajnokságban sérülés miatt). Én örültem Higuaínnak és Caldarának is tavaly nyáron, mint mindenki.. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen csatár ennyire megadja magát? Ontotta a gólokat mindenhol és nem volt más elérhető befejezőcsatár a piacon. Messze ő volt a legjobb választás. Szerencsére végül lett egy piszok jó csatárunk, csak őt Piateknek hívják és 8 évvel fiatalabb az argentinnál.