Gennaro Gattuso, a csapat korábbi vezetőedzője felfedte, hogy már hosszú ideje meghozta a döntést, hogy a szezon végén feláll a Milan kispadjáról. Az olasz szakember szeretné folytatni az edzősködést és várja az ajánlatokat.

ANCELOTTIRÓL

“Nagyon sokkal tartozom Ancelottinak. Ő egy nagyon jó edző, egy nagyszerű tanár és a nehéz pillanatokban gyakran beszélünk egymással. Mosolygok, mert hamarosan betölti a 60. életévét és remélem, hogy annyi idősen sikerül elérnem azt, amit ő. Hihetetlen kapcsolatunk van, ő a példa számomra.”

A BÚCSÚRÓL

“Nehéz döntés volt, de jelen pillanatban ez volt a helyes. A Milan mindig bennem fog élni. Hatalmas lehetőséget kaptam a Milantól edzőként és játékosként egyaránt. A klub jó kezekben vannak, kiváló igazgatók és nagyszerű emberek vannak a vezetőségben. A szurkolók megnyugodhatnak, nincs szükség aggodalomra. Ebben az évben nagy lehetőségünk volt és megcsinálhattuk volna, de elhibáztuk. Elveszítettük az utunkat, de 68 pontot szereztünk, ami nem kevés. Jobban kellett volna teljesítenünk, amikor 7 meccsen 5 pontot szereztünk. Ez egy nagyon fiatal csapat és köszönettel tartozom.”

A SZERZŐDÉS FELBONTÁSÁRÓL

“Amikor a Milanról van szó, nem akarok pénzről beszélni, mert nem számít számomra. A Milan hihetetlen történelemmel rendelkezik és sokkal többet adott nekem, mint amit én adtam. Amikor az érzelmekről és a szívről van szó, nem szeretek pénzről beszélni. Nem akarom, hogy megdicsérjenek egy természetes gesztus miatt, amit azok felé tettem, akikkel évekig együtt dolgoztam. Hihetetlen utazás volt, mind játékosként, mind edzőként. Sokkal tartozom a klubnak, amiért lehetőséget kaptam arra, hogy 18 hónapig a csapat edzője legyek.”

“Ha az eredmények nem jönnek, a felelősség mindig az edzőt terheli. Mindenesetre már korábban elhatároztam, hogy távozom a kispadról, függetlenül attól, hogy sikerül-e elérni a Bajnokok Ligáját. A Sampdoria elleni meccs előtt hoztam meg ezt a döntést.”

“Ebben a világban nem jó túlságosan valódinak és túl közvetlennek lenni. Én ilyen vagyok és ebből a szempontból javulnom kell, ha profi edző akarok lenni.”

A JÖVŐJÉRŐL

“Újra munkába akarok állni, a szakmai stábommal egy egységes csoport vagyunk. A lelkesedés adott. Elemeznünk kell, hogy mit szeretnénk csinálni és hol akarjuk. Jelenleg az az elképzelésünk, hogy folytatjuk az elmúlt években végzett munkát. Szükség van egy klubra, amely minket választ. Meglátjuk.”

ÜZENET A SZURKOLÓKNAK

“Ebben az évben nagyon sok örömet szereztünk és bánatot okoztunk a szurkolóknak, de az egy fontos tény, hogy a szezonbeli nézőszám meghaladta az 1 millió főt a San Siróban. Köszönettel tartozom nekik és remélem, hogy folytatódni fog ez a nagyszerű lelkesedés.”

A MILAN ÚJ EDZŐJÉRŐL

“Nem tudom, hogy ki lesz az. A klub vezetősége fog dönteni, de a Milan jó kezekben van. Helyes döntést fognak hozni.”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Gattuso összevissza beszél, szó sem volt arról, hogy már két hónappal a szezon vége előtt eldöntötte volna, hogy távozik, éppen akkor, amikor 3 pontnyi előnnyel megvolt a 4. hely, és jó esély volt a dobogóra is…

  Ráadásul egy hete, az utolsó meccs előtt ezt nyilatkozta: “A Milan edzőjének lenni egy valóra vált álom számomra. Remélem, hogy ez tovább folytatódhat.”

  • nem először… ráadásul nekem ez a pénz kérdés sem tiszta, hiába hangsúlyozza minden megszólalásában, hogy lemondott a végkielégítésről. ha ő döntött a távozás mellett és felmondott, akkor szó sincs végkielégítésről, mivel a felmondással az nyilván nem jár. szóval egyszerre kommunikálja azt, hogy az ő döntése volt a válás, és ő mondott le a pénzről is. hogy is van ez?

   • Egyetértek!

    Bár Gattusóval a Milan egy megbízási típusú megállapodást kötött (“vezetőedzői teendők ellátása”), ez a felek nem mellérendelt pozíciója miatt tisztán munkaszerződés.

    Ha pedig munkaszerződés, akkor Gattuso felmondása csak kivételesen eredményezhetett volna végkielégítést, ilyen helyzet azonban nem állt fenn (pl. a Milan nem alakította úgy a dolgokat, hogy Gattuso felmondjon). Az meg úgyszintén érdekes, hogy mostani állítása szerint két hónapja eldöntötte, hogy távozik, de azért végigcsinálta a hátralévő kb. 10 meccset.

    Az még elképzelhető – sőt, talán ez a legvalószínűbb -, hogy a szerződésben kikötötték, hogy amennyiben a idő előtt távozik Gattuso, akkor mindenképpen jár neki “végkielégítés”. Ebből pedig az következik, hogy egy egyszerű kommunikációs trükkel eljátsszák, hogy közös megegyezés történt, mindenki tisztel, szeret, ölel-csókol mindenkit, miközben a vezetőség döntött úgy, hogy Gattusóval nem kívánja tovább folytatni a közös munkát.

    Jelentősége igazság szerint nincsen a dolognak, és úgy gondolom, a felek sem neheztelnek egymásra. Gattuso elfogadta, hogy mennie kell, belátta, hogy az 5. hely egy Milan számára kudarc. A vezetőség pedig vélhetően amúgy is más úton kíván járni a jövőben, és ebben meg nem biztos, hogy Gattuso partner lett volna.

 2. A BL győztes csapat pár éve ugyanakkora bohóc volt mint most mi. Aztán az amerikai tulajdonos vett egy klubmentalitáshoz maximálisan illő top edzőt…

  • Tévedés, ő nem edző, hanem manager.
   Ő igazol, és ad el játékosokat.
   Itt meg összeül a szekta, eldöntenek mindent, és az edző abból főz ami van..

   • Na igen. Ott Kloppé az utolsó szó, mert van tekintélye és ez volt a kifejezett feltétele is, amikor odament. Komoly edzők általában így dolgoznak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet