Vasárnap kerül megrendezésre a Milan utolsó hazai bajnoki mérkőzése az idei szezonban. A piros-feketék a Frosinone ellen lépnek pályára a San Siróban. Gennaro Gattuso megtartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját.

“Átlépjük az 1 milliós határt a nézőszámot tekintve a San Siróban. Milliószor meg kell köszönnöm a Milan szurkolóknak a szeretetet. Egészen hihetetlenek. Időnként dühössé tettük őket, de boldogságot is okoztunk nekik. Reméljük, hogy a végén elégedettséggel töltjük el őket.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“A Frosinone már kiesett a bajnokságban, de játszani jönnek a San Siróba. A tét a saját büszkeségünk és minden energiával csak magunkra kell összpontosítanunk. Nem tekinthetünk hátra. Tudjuk, hogy néhány héttel ezelőttig mennyire küszködtünk és milyen sok hibát vétettünk. Most azt tesszük, amit ezelőtt kellett volna. Úgy tűnik, mintha az emberek azt gondolnák, hogy a kilencedik vagy a tizedik helyen állunk. Nem akarok hallani kudarcról, ha nem sikerül elérni a Bajnokok Ligáját. Most minden tőlünk telhetőt bele kell adnunk.”

“Az Atalanta sohasem adta fel. Ha a negyedikek, akkor azért állnak ott, mert megérdemlik. Nem tudunk most azzal foglalkozni, hogy a Juventus milyen mentalitással fog pályára lépni ellenük. Az évek során már megmutatták, hogy nagyszerű mentalitással rendelkeznek. Az utóbbi években minden csapat komoly erőfeszítéseket tett még a legutolsó mérkőzésein is.”

“Piatek? Arra kell gondolnia, hogy mi a legjobb a csapatnak. Elérhetővé kell tennie magát és úgy láttam, hogy e tekintetben nagyon feltüzelt. Suso? Ő egy nagyon fontos játékos a képességei miatt. Tíz gólpassznál jár és évek óta nem volt olyan játékos a csapatban, akinek ez sikerült. Vannak jó és vannak rossz időszakok. Biglia? Az elmúlt két napban a csapattal edzett. Még nincs 100 százalékos állapotban, de ott lesz a padon és a rendelkezésemre áll. Abate? Gyerekkora óta itt van és sokat adott nekem. Nagyon sajnálni fogom, ha nem kap új szerződést. Nagyon fontos személy nekem és a csapatnak, a pályán és az öltözőben egyaránt.”

“A klubbal közösen úgy döntöttünk, hogy csak a pályára koncentrálunk és arra, hogy a hátralévő összes mérkőzésünket megnyerjük, hogy megpróbáljunk bejutni a Bajnokok Ligájába. Csak a saját munkámra koncentrálok, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük. Aztán majd megítélik a munkámat, akiknek az a dolga. Leonardo? Nincs vele semmi problémám, mióta visszatért. Csak a sajtó találja ki ezeket a történeteket.”

A napokban hivatalossá vált, hogy a Milan korábbi edzője, Massimiliano Allegri a szezon végén távozik a Juventus kispadjáról. Gattusót a sajtótájékoztatón Allegriről is kérdezték.

“A történelem magáért beszél, a győzelmek és a számok Allegri mellett szólnak. Vannak hullámvölgyek, de ő egy igazi ember és a legjobbat érdemli. Egyedülálló kapcsolatom van vele. De Rossi? A személyes tulajdonságait becsülöm a legjobban. Gyakran beszélünk és furcsa, hogy már edzői gondolkodásmódja van. A Roma rá fog jönni, hogy a távozásával milyen sokat veszít az öltözőben.”