A Serie A 35. fordulójának zárómeccsén a Milan a Bologna csapatát fogadja a San Siróban. A piros-feketék jelenleg 6 pontra vannak a Bajnokok Ligája-kvalifikációt érő negyedik helytől. Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“A Bologna jó formában van és Mihajlovic érkezése óta lenyűgözőek. Gyorsan mozognak és játékstílust váltottak. A saját játékunkat kell játszanunk 100 százalékot beleadva. Erős teljesítményre van szükségünk, hogy bebizonyítsuk: még életben vagyunk. Szilárd visszajelzést kell mutatnunk, szívvel és elszántan játszva.” – mondta Gattuso.

“Jól dolgoztunk az edzéseken, haragtól feltüzelve. Nagyon sok spekulációt hallottam ezen a héten. Úgy döntöttem, hogy edzőtábort rendelek el és a klub támogatott ebben. Nem akartam, de vannak szabályok, amelyeket tiszteletben kell tartani. A nehéz időszakokban mindannyiunknak meg kell értenünk a felelősséget és fel kell ismernünk, hogy hol vagyunk és milyen mezt viselünk. Ezt a döntést egy nehéz pillanatban hoztam meg, amikor fejben nem voltunk ott. Ugyanakkor általában az edzőtábor ellen vagyok, mert nem szeretem. Ez egy trükkös periódus és most mindent félre kell tennünk, hogy bizonyítsunk magunknak a pályán. Ambícióra és büszkeségre van szükség. Nem akarok a játékosaim magánéletéről beszélni. A legfontosabb dolog, hogy hogyan edzenek és hogyan játszanak. Ez a csapat sokat adott nekem. Most azt várom tőlük, hogy térjenek vissza a csatába.”

“Jelenleg azt akarom, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába. A lemondás nem része annak, aki vagyok. Nem adtam fel és mindig megvolt bennem az elszántság, hogy harcoljak. Boldogtalan vagyok, mert szenvedünk és mérkőzéseket veszítünk. Én vagyok az első, aki felelősséggel tartozik és jogos a kritika, ám nem fogom feladni. Ha probléma merül fel, akkor foglalkozni kell vele és meg kell beszélni. Ha csendben maradunk, az nem segít. Hibák előfordulnak, de nagyszerű játékosaink vannak és egy csapat vagyunk.”

“Leonardo és Maldini? Nagyon tiszteljük egymást és napi rendszerességgel beszélünk. Senki sem mondta nekem a klubtól, hogy távozni fogok, ezt csak az újságokban olvastam. A Casa Milanban csak a csapatról beszéltünk.”

“Hinnünk kell magunkban. Rengeteg pontot szórtunk el és már nem vagyunk a negyedik helyen sem. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket a bajnokságban. Nehéz lesz, de készen kell állnunk. Csak a munkára összpontosítok és mindent meg fogok tenni, hogy a Milan visszatérjen a Bajnokok Ligájába.”

“Bakayoko? Hibázott és bocsánatot kért a csapattól. Conti? Értékeljük az állapotát. Beszéltem Romagnolival és elnézést kért a gesztusért, amit tett a Torino ellen. Ő egy fiatal csapatkapitány és fegyelmezettebbnek kell lennie. Formációváltás? Majd meglátjuk.”

“Caldara? A csapat, a szakmai stáb és az egész klub nevében a legjobbakat kívánom neki születésnapja alkalmából. Tárt karokkal várjuk a visszatérését. Balszerencsés volt, de ő egy olyan srác, aki többet érdemel.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez