A TMW szerint Bakayoko lehet az első igazolás a nyári átigazolási időszakban.

A 24 éves középpályás jelenleg kölcsönben szerepel a Chelsea-től. A klub tavaly nyáron mintegy 5 millió eurót fizetett a kölcsönvételért és a megegyezés alapján a szezon végén további 35 millió euróért végleg megvásárolhatja. Így tehát a játékos sorsa a Milan kezében van a londoni együttes szándékától függetlenül.

Bakayoko végleges megvásárlása prioritást élvez és a Milan vezetőségének nem áll szándékában lemondani a vételi opcióról – számolt be a Tuttomercatoweb. Az Elliott Management mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapat versenyképes maradjon és tovább erősödjön. Ugyan a pénzügyi fair play miatt nincs könnyű dolga a vezetőségnek, azonban Bakayoko abszolút fontos részét képezi a projektnek.

A TMW szerint a két klub közötti jó viszonyt kihasználva a Milan megpróbál kedvezményt kérni a Chelsea-től a francia játékos árából. Bakayoko jelenleg nem szerepel a londoni alakulat terveiben, viszont egy esetleges edzőváltás hatására ez könnyen megváltozhat.

A nyáron jelentős változtatások várhatóak a középpályán, ugyanis Riccardo Montolivo, Andrea Bertolacci és José Mauri biztosan távozik, míg Hakan Calhanoglu és Lucas Biglia jövője kérdéses. Egyedül Lucas Paquetá és Jack Bonaventura maradása tűnik biztosnak.

Bakayoko a kezdeti nehézségek után tavaly október óta kirobbanthatatlan a Milan kezdőcsapatából és fontos alappillérré vált. A francia védekező-középpályás eddig 37 mérkőzésen játszott, a mérlege 1 gól és 1 gólpassz. Fontos megjegyezni, hogy Bakayoko az egyik legjobb labdaszerzési mutatóval rendelkezik az egész olasz élvonalban.