A Milan szombaton 1-0-s győzelmet aratott a Lazio ellen, így visszafoglalta tabella negyedik helyét. Az összecsapást követően Gennaro Gattuso nyilatkozott, valamint Fabio Borini és Hakan Calhanoglu is megszólalt.

“Nehézségekkel kezdtük a szezont, majd talpra álltunk és az utóbbi időszakban botladoztunk. Mindig egységesek voltunk és nyugodtan dolgoztunk. A csapat meglepett, mert megmutatta, hogy képes azt a fajta játékstílust játszani, amit általában annyira nem kedvelünk. Ezzel a mentalitással kell tovább folytatnunk.” – mondta Gattuso.

“A játékosoknak kell küzdeniük a mezért. Az edzők jönnek és mennek, de a klub marad. Ezúttal egy erős teljesítményt kellett bemutatnunk és szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy mindent beleadtak. Vannak negatív pillanatok és ezek elmúlnak. A legfontosabb, hogy újra győztünk. A Lazio ellen ilyen hozzáállással kell pályára lépni. Gyorsaságra, technikára és erőnlétre van szükség. Energia kell, hogy a 3-4-2-1-es játékrendszerben tudjunk játszani. Nem véletlen, hogy Suso és Calhanoglu is jobban teljesített ebben a rendszerben, hiszen egymáshoz közelebb játszva több helyzetet tudnak kialakítani.”

“Tény, hogy sok éven át játszottam a Milanban és nagyon sok trófeát emelhettem a magasba a csapattal, de ez nem tesz kényelmessé. Éppen ellenkezőleg: nagy felelősséget érzek. Ez meglátszik, hiszen egy kicsit idegesebb vagyok, de ez része ennek a munkának. Gasperini? Ahogy mondtam a sajtótájékoztatómon, az Atalanta egy egyedi játékstílust játszik. Örülök a véleményének és gyakran beszélek vele.”

“Bocsánatot kérünk Acerbitől. Eljött az ideje, hogy a nagy klubok elkezdjék korlátozni a játékosok számára a közösségi média használatát. A játékosoknak többet kellene az edzésekre összpontosítaniuk, mintsem arra, hogy a telefonjaikat nyomkodják.”

Fabio BORINI: “Megérdemeltük a győzelmet. Nagyon örülök a három pontnak és annak, hogy játszhattam. Torinóban a csapat egy nagy lépést tett előre még akkor is, ha negatív eredmény született. Ezúttal remekül használtuk ki a karakterünket és ez is része a fejlődési folyamatnak. San Siro? Remélem, hogy mindig ennyire tele lesz a stadion, mert ez jelenti a különbséget.”

Hakan CALHANOGLU: “Ez egy nagyon fontos győzelem. Azt gondolom, hogy a csapat jó mérkőzést játszott, szívvel és nagy elszántságot mutatva. Így kell folytatnunk. Legközelebb Parmába látogatunk és ott is a győzelemért fogunk harcolni. Susóval erősebbnek éreztük magunkat, amikor egymáshoz közelebb játszottunk. Ezeket a döntéseket az edző hozza. Köszönöm a szurkolóknak, akik a támogatásukkal hozzásegítettek minket a győzelemhez. Innen kell folytatnunk és minden meccs döntő fontosságú, ahogy az Olasz kupa is.”

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Hát igen a 4-3-3 simán lehetne Ancelotti féle karácsonyfa (4-3-2-1) ami szerintem is sokkal előnyösebb.
    Jó volt látni pár játékos frissességét, pedig a csere idejében nem hittem volna végül döntőnek bizonyult a 2 friss játékos a szélen, Zapata összefogta a 3 védős rendszert és még a játékhoz is hozzátett, emellett a 2 játékmester remekül mozgott együtt. Gattuso hatalmas elismerést érdemel ezért a húzásért!! (remélem nem csak véletlen szerencse)