2022. október 07., péntek

Gattuso: “A csapat életben van és jól kell teljesítenünk”

-

A Milanra szombat este létfontosságú mérkőzés vár, ugyanis a csapat a Laziót fogadja a San Siróban. A mérkőzésnek komoly hatása lehet a Bajnokok Ligájáért folyó versenyre.

Gennaro Gattuso megtartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a meccs előtt.

“A Lazio egy fizikailag nagyon erős és jól szervezett csapat. Támadásban mindig megtöltik az ellenfél tizenhatosát. Nagy versenyszellemre, rengeteg erőre és elszántságra lesz szükségünk. Idén több mint 2 millió szurkoló jött el a San Siróba és ez valami hihetetlen. Ez nagyobb felelősséggel jár. Bátor teljesítmény szükséges és harcolnunk kell, valamint technikailag jól kell teljesítenünk. Győzelem szükséges, még akkor is, ha nehéz lesz. Ez egy létfontosságú mérkőzés lesz a tabellát figyelembe véve.” – nyilatkozta Gattuso.

“A csapat életben van és egy munkával telt jó hét után várjuk a mérkőzést. Szeretném a Juventus elleni teljesítményt látni, de kevesebb hibával. Ugyanazt a mentalitást várom el. Csak a pályára kell koncentrálnunk és kifogások nélkül hinnünk kell abban, amit csinálunk. Ez a csapat képes fejlődni és muszáj, hogy javuljunk. Mentális szempontból sokat fejlődtünk az egy évvel ezelőttihez képest.”

“Megtekintettem a Samp-Roma meccset és teljesen nyílt mérkőzés volt, amelyet egyetlen jelenet döntött el. Az Atalanta mennyiségben és minőségben is megvan, nem tűnnek fáradtnak és igazán egyedi játékstílusuk van. Évek óta nagy dolgokat visznek véghez és nagyszerű mentalitásuk van. Játékvezetők? Már eleget beszéltünk erről. A bírók profik és jóhiszeműen végzik a munkájukat. Rocchi megbízható és nagyon tapasztalt.”

“Szeretném újra az igazi Susót látni, azt aki a Juventus ellen jól teljesített. Változtatás a védelemben? Majd meglátjuk. A jövő héten Donnarumma visszatér. A kapus egy extra játékosnak számít. Gigio az egyik legjobb a világon és alapvetően jól bánik a labdával. A hosszú labdák tekintetében még van hova fejlődnie. Paquetá? Javul az állapota és a jövő héten újra értékelni fogjuk, hogy hogyan halad a felépülése. Conti? Nagyon jól szerepelt, mind a csapattal való edzésen, mind az egyéni gyakorlatoknál. Értékeljük az állapotát és reméljük bevethető lesz.”

“Nagyra értékelem Maldini szavait. Még két év van hátra a szerződésemből és a céljaim ugyanazok, mint a klubnak: bejutni a Bajnokok Ligájába. Egy nagyszerű klub áll mögöttünk felkészült emberekkel és nyugodt vagyok az UEFA-val kapcsolatban.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Gattuso 2019. 04. 02-án: “Életben vagyunk és mindent megteszünk.”

    Gattuso: 2019. 04. 13-án: “A csapat életben van és jól kell teljesítenünk.”

    Gattuso: 2019. 04. 28-án: “Megdöglöttünk.”

    “Mentális szempontból sokat fejlődtünk az egy évvel ezelőttihez képest.”

    Az utóbbi hetek másról sem szóltak, csak arról, hogy a Milan nem tudja megfelelően kezelni a nyomást. Az a szerencsénk, hogy kiderült, más csapatok sem tudják. Ma eldőlhet a Milan sorsa. Nem pontszámban kerülne hátrányba a Milan több riválissal szemben, inkább mentálisan. Hálát adhatunk, hogy egymás után az ötödik esélyt is megkapjuk. Jó lenne végre élni vele.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS