Gennaro Gattuso, a Milan edzője csalódottan nyilatkozott az Inter elleni vereség után. Az olasz tréner kitért a Kessié és Biglia között kialakult szóváltásra is.

“Az első félidőben folyamatosan nyomás alatt voltunk és ezt nem tudtuk kijátszani. Az Inter többet tett az első 45 percben. Nem voltunk játékban, sokkal egységesebbnek kellett volna lennünk. Az első gólunkat egy hét a kettő elleni szituációból kaptuk és utána nem tudtunk megbirkózni a nyomással. A második játékrészben változtattunk. Csalódottak vagyunk, de a csapat helyes mentalitás nélkül összeomlott volna 2-0-s hátrányban. Az Inter egy erős csapat, amely nehéz időszakon megy keresztül. Helyzeteink voltak és a végén nagyon közel kerültünk az egyenlítéshez. Sok terület volt és sok hibát követtünk el. Alábecsültük az ellenfél hozzáállását.” – mondta Gattuso a mérkőzés után.

“Az elmúlt hónapokban nagyon sok dicséretet kaptunk a védekezési munkánkért. Mindig azt mondtam, hogy az nem csak a védőknek köszönhető, ha nem kapunk gólt. Ezt bizonyította ez a mérkőzés. Paquetá? A combjával volt problémája. Az orvossal egyeztetve helyes döntés volt egy frissebb játékost pályára küldeni.”

A második játékrészben volt egy nézeteltérés Franck Kessié és Lucas Biglia között. Az elefántcsontparti középpályás a lecserélése után dühös volt és összeszólalkozott Bigliával.

“Ez még egy vereséggel ért fel. Hiszek a csapat és a játékosok értékében. Ebben következetes vagyok. Fájó az eset, mert ez azt jelenti, hogy valaki nem értette meg, miben hiszek. Ez szakmailag egy vereség számomra. Az ilyet nem tudom elfogadni a futballról alkotott szemléletem alapján. Mindenkinek tiszteletet kell mutatnia az öltözőben. Én vagyok az edző és nekem kell gondoskodnom az öltözőben lévő fegyelemről.”

Franck KESSIÉ: “A meccs pillanatában megtörténhet, hogy hibázunk. Ideges voltam és nyerni akartam. Tisztáztuk a szituációt Lucasszal. Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól és a klubtól. Meccs? Magunk mögött kell hagynunk ezt a vereséget és megpróbálni győzelemmel reagálni a szünet után.”

Lucas BIGLIA: “Elsőnek én hibáztam, mert meg kellett volna értenem a helyzetet és az érzelmeit a lecserélés után. Tisztáztuk a dolgokat. Meg akartam vele értetni, hogy a reakciója nem volt helyes azzal szemben, aki helyette pályára lépett. Vállalom a teljes felelősséget, nincs semmi ellentét közöttünk. Tény, hogy nagyon jó a kapcsolatom vele.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Én biztosan soha nem leszek fizikus, sem matematikus, Gattuso biztosan nem lesz top edző. Köszönjük a 1,5 évet, augusztustól egy profi, bajnokok ligáját megjárt taktikust akarok látni. Ciao! Egész héten arról írtak, hogy Icardi hiánya miatt, van esély a győzelemre! Hát nincs..

  2. “Alábecsültük az ellenfél hozzáállását.” Én ezt a mondatot nem nagyon értem. A mi hozzáállásunk attól függ, hogy milyennek ítéljük az ellenfél hozzáállását? Főleg egy derbin???? Számomra ez értelmezhetetlen és alapvető lenne, hogy egy ilyen meccsen minden külön fontolgatás nélkül megszakad a csapat.

    Sajnos az első félidő kritikán aluli volt, közünk sem volt a meccshez. Tetszik Gattuso mentalitása (bár pont ezért a fenti kijelentés elég meglepő számomra) és mindig szeretni fogom azért amit a csapatért tett, de nekem is az az érzésem, hogy ő kevés ide. Nem tudom hogy ez a rutin hiánya, vagy ő sosem lesz jó edző, de ez most mindegy is. Úgy gondolom nyáron váltás lesz. Ha bejutunk a BL-be azért, ha nem akkor meg azért.

  3. Bizonyára Gattusonak az elmúlt 20 évben nem volt elegendő alkalma megtapasztalni, hogy egy Derby-re nagy általánosságban milyen hozzáállással érkezik az Inter. Így természetesen hidegzuhanyként érte őt, hogy bizony nekiugrik a riválisnak, sőt mi több futballozik.