Bevétel szempontjából minden eddigi rekordot megdönt a vasárnapi Milan-Inter városi rangadó a Serie A-ban – közölte a klub a hivatalos honlapján.

Holnap, azaz vasárnap este rendezik a 223. Derby della Madonninát, amelyet nagy várakozás előz meg. Az utóbbi évek egyik legnagyobb téttel bíró derbije lehet, ugyanis jelenleg a Milan a harmadik, míg az Inter a negyedik a tabellán. A két együttes között mindössze 1 pont a különbség.

A klub a hivatalos honlapján bejelentette, hogy minden jegy elkelt és a bevétel (a jegyértékesítésből ill. a vendéglátó-ipari szolgáltatásokból) meg fogja haladni az 5,7 millió eurót, ami klubrekordot jelent. Továbbá a Serie A-ban ez lesz minden idők legmagasabb bevételét hozó mérkőzése.

Érdekesség, hogy napokra lebontva az előző hónapban volt a legmagasabb az egy napon eladott jegyek száma: február 5-én mintegy 10 655 ember vásárolt jegyet a derbire. A Milan tájékoztatása szerint a meccset körülbelül 200 országban fogják közvetíteni, emellett 260 újságíró, 60 fotós és több mint 300 televíziós szakember lesz jelen a San Siróban.

A VIP-páholyban olyan legendák és korábbi játékosok fogják megtekinteni a meccset, mint Christian Abbiati, Dida, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, Massimo Oddo vagy éppen Cafu.