Luigi Riccio, a Milan másodedzője nyilatkozott a Chievo elleni 2-1-re megnyert meccset követően. Gennaro Gattusót a bíró az első félidőben elküldte a kispadtól.

A Milan szombat este három ponttal távozott Veronából. Az első félidőben Lucas Biglia nagyszerű szabadrúgásgóljával szereztek vezetést a vendégek, azonban Hetemaj révén egyenlíteni tudott a Chievo. A második játékrészben Krzysztof Piatek bevette az ellenfél kapuját és a gólja győzelmet ért a Milannak.

“A mérkőzés végén Gattuso és Meggiorini (a Chievo csatára – a szerk.) mindent tisztáztak. Ilyen dolgok előfordulnak a pályán. Gattuso jelenléte a kispadon nagyon fontos és extra löketet ad a csapatnak. Jobban is kezelhettük volna a szituációt a Chievo góljánál. Tudtuk, hogy milyen nehézségekkel fogunk szembesülni. A csapatban ott van a tudatosság és minden bizonnyal továbbra is fejlődhetünk, különösen az olyan helyzetekben, amikor az ellenfél a mi térfelünkön tartózkodik.” – mondta Riccio a mérkőzés után.

“Tudtuk, hogy nehéz lesz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy itt az Inter és a Lazio is döntetlent játszott. Az irányításunk alatt volt a mérkőzés, a Chievo egy kis nehézséget okozott a góljával, de jött Piatek és rendezte a dolgokat.”

“A hozzáállás jelenti a különbséget. Ez akkor is látszott, amikor a két szélsőnk nagy áldozatot hozott. Mindketten visszazártak, hogy besegítsenek a védekezésben. Biglia? Ahogy Gattuso is mondta, Lucas egy nagyon fontos játékos a csapatban – mind a pályán, mind pedig azon kívül. Nagyon örülünk a nagyszerű teljesítményének és annak, hogy gólt tudott szerezni. Biglia a korábbi meccseken már lehetőséget kapott csereként, így tudtuk, hogy vezéregyéniséget, egyensúlyt és szervezettséget hoz a középpályára. Laxalt? Jól helyettesítette az eltiltott Rodriguezt. Nem passzol olyan sokat, azonban lendületesebb. Calhanoglunak nagyon kemény hete volt, így kapott egy kis pihenőt.”

“Inter elleni derbi? Számunkra minden mérkőzés döntő fontosságú. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen erős az Inter és biztos vagyok abban, hogy készen fogunk állni a mérkőzésre. Reméljük, hogy Gattuso feltétlenül ott lesz a kispadon az Inter ellen.”

Alessio Romagnoli, a Milan csapatkapitánya is nyilatkozott a meccs után.

ROMAGNOLI: “Ez egy létfontosságú győzelem, ami lehetővé tette számunkra, hogy tovább folytassuk a sorozatunkat. Ezúttal nem játszottunk túl jól, de az ilyen estéken a három pont az, ami a legjobban számít. Egységesek voltunk és könyörtelenek. Most fel kell készülnünk a derbire, ami nagyon kemény meccs lesz. Mindent bele kell adnunk, hogy nyerjünk. Piatek? Ő egy nagyon erős játékos, ezt bizonyítja. Cutrone is mindig kiteszi a lelkét a pályára, amikor játszik. Gratulálok nekik és remélem, hogy így folytatják.”

“Izgalmas egy ilyen nagy klub csapatkapitányának lenni. Nekem különösen, hiszen nem a Milan utánpótlásában nőttem fel. Köszönöm Maldininek a gratulációt és a sok tanácsot, amit kaptam tőle.”

BIGLIA: “Nagyon fontos három pontot szereztünk. Keményen dolgoztunk. Az edző és a csapattársaim rendelkezésére állok, így remélem, hogy az idő múlásával még jobban fogok teljesíteni. Nehéz volt négy hónapig távol lenni és jobban szerettem volna, ha a cserepadon ülhetek ahelyett, hogy sérülten a lelátón. Nagy örömmel tölt el, hogy a szurkolók a nevemet skandálták. A gólomat a családomnak ajánlottam. A gólörömöm egy olyan gesztus volt, amit a legfiatalabb fiam kért, hogy csináljak meg. Elmagyaráztam neki, hogy nem szerzek sok gólt, de megígértem, hogy megcsinálom neki, amint lehetőségem adódik.”