Az olasz bajnokság 27. fordulója következik, a Milan pedig a tabella utolsó helyén álló Chievo Verona otthonába látogat. Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte: a csapatnak az egységességre kell törekednie és nincs lehetőség hibázni.

“Ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mindenáron győznünk kell. Az ellenfél nyugodt módon játszik és tisztelnünk kell őket. Nem hibázhatunk. Nagyszerű teljesítményre van szükség és tisztában kell lennünk azzal, hogy mindent elveszíthetünk. A Chievo küszködik és az utolsó helyen áll a tabellán, de nagyon óvatosnak kell lennünk és maximálisan kell koncentrálnunk. Fontos mérkőzés lesz, ami után készülünk a derbire.” – mondta Gattuso.

“Egységességet akarunk és azt szeretnénk, hogy mindenki boldog legyen. Nem veszíthetjük el az energiánkat. Nem boldogok azok a játékosok, akik nem játszanak, de tiszteletet kell mutatni azok felé, akik pályára lépnek. A játékosoknak mindent bele kell adniuk. Nem az alapján hozom meg a döntésemet, hogy kedvelek-e valakit vagy sem. Büszkének kell lennünk arra, amit csinálunk és ezen az úton kell folytatnunk. Az egyre növekvő nyomás egy olyan dolog, amit megtapasztal az ember, amíg ezt a mezt viseli.”

“Ha egy játékos pihenőt kap, akkor az azért van, mert szüksége van rá. Sokat kivesz belőled, ha 3 naponta meccsed van és rengeteget futsz. Bő csapatunk van és sok játékos készen áll a játékra. A legjobb módon kell kezelnünk az egész csapatot. Minőségi lépést kell tennünk az érettség terén és a játék olvasásának szempontjából. Tovább kell folytatnunk a fejlődést és javulni anélkül, hogy mások problémáira figyelnénk. Meggyőződésem, hogy az Icardival kapcsolatos probléma még jobban megerősíti az Intert.”

“Suso? Fizikailag nincs probléma. Talán nehéz időszakon megy keresztül, de így is nagyon fontos szerepe van az általunk gyűjtött pontokban. Jól érzi magát, nincs probléma és fontos játékos számunkra. Nagyon kevés játékos van, aki évente 50-60 mérkőzésen mindig csúcsformában játszik. Normális, hogy van néhány szürkébb teljesítmény.”

“Caldara bevethető. Örülök Conti szavainak. Tudjuk, hogy min ment keresztül és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen értéket képvisel. Hozzátenném, hogy sok olyan játékos van, aki nem játszik sokat, de mindenkinek tiszteletben kell tartania a meghozott döntéseket. Calhanoglu? Két napig Németországban volt a felesége mellett, hogy ott legyen a kislánya születésénél. Örülünk neki. Laxalt? Játszani fog. Biglia? Várjuk ki és majd meglátjuk. Lucas sokáig nem volt bevethető és az utóbbi meccseken keveset játszott. Értékelni fogjuk az állapotát.

“A jövőm? Nem gondolok a jövőmre, csak a Milan jövője számít és ez a legfontosabb. Csak arra gondolok, hogy a legjobbamat nyújtsam és a Chievo elleni mérkőzésre koncentrálok. Nem vagyok teljes mértékben boldog, mert Olaszországban fejlődnünk kell és Európában sokkal többet kell tennünk.”