A Serie A 26. fordulója következik és a Milan a Sassuolót fogadja a San Siróban. Gennaro Gattuso a meccs előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

“Meg kell köszönnöm a szurkolóknak a Rómában nyújtott támogatásukat. Szombaton nagyon jól kell teljesítenünk, hogy a közönséget magunk mellé állítsuk. Az első perctől kezdve a megfelelő mentalitással kell pályára lépnünk. Csak magunkra és a Sassuolo elleni összecsapásra kell koncentrálnunk. Ennyi az egész. Hosszú és kemény nyári felkészülésünk volt, az eredmény látható az erőnléti állapotunkon. Most 14 döntő fontosságú mérkőzésünk van hátra és a lehető legjobban fel fogunk készülni.” – mondta Gattuso az újságíróknak.

“Jól ismerem Roberto De Zerbit, az előző szezonban mindössze 1 pontot sikerült szereznem az általa irányított Benevento ellen. A Sassuolónak jó játékosai vannak és a csapat De Zerbi stílusú futballt játszik. Tisztelnünk kell őket. A legfontosabb, hogy következetesek legyünk a védekezést és az alapvető játékunkat illetően. Suso? Egy kicsit bonyolult időszakon megy keresztül. Suso nem jelent problémát számomra. Sérült volt és talán ez egy kicsit hatással van a fizikai állapotára. Nyugodtnak kell maradnia, mert megvan benne az a kvalitás, hogy jól teljesítsen és segítsen a csapatnak. Romagnoli? Néhány hónap telt el azóta, hogy szerződést hosszabbított. Ő a csapatkapitányunk és egy nagyon fontos játékos számunkra. Boldog a Milanban és biztos vagyok benne, hogy ebben a mezben fogja folytatni a pályafutását.”

“Cutrone? Ugyanilyen intenzitással és mentalitással kell folytatnia a munkát. Igaz, hogy az utóbbi időben nem kapott sok játéklehetőséget, de jelen pillanatban egy középcsatárral játszunk.”

“Biglia egy fontos játékos. Egy komoly sérülés miatt több hónapig nem játszhatott és teljesen egészségesen kell visszatérnie. Ő egy vezér az öltözőben. Kessiének volt egy kis problémája sérülés miatt. Meglátjuk, hogy képes lesz-e játszani. Paquetának pihenésre van szüksége. Azt szeretném, ha sokkal kevesebbet aggódna a védekező feladatai miatt. Ösztönösen kell játszania és idővel több tapasztalatot fog szerezni. Zapata nem fog játszani a Sassuolo ellen. Már megkezdte a futásokat és javul az állóképessége, de még időre van szüksége. André Silva? Ő egy fiatal játékos. Hozott egy döntést és ezt tiszteletben kell tartani. Silva jelenleg a Sevilla játékosa és meglátjuk, hogy mi fog történni.”

“Az Inter elleni mérkőzés előtt még két fontos mérkőzésünk van a Sassuolo és a Chievo ellen. Ezekre a találkozókra kell összpontosítanunk és majd csak utána a derbire.”

“Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Nereo Roccóhoz hasonlítanak engem.”

1 hozzászólás

  1. Érdekes, hogy Gattuso azt mondta, Paqueta aggódik a védekező feladatai miatt. Hogy egyáltalán nem kell majd védekeznie, azt senki sem gondolhatja egy olasz csapatnál. Paqueta viszont – szerintem okkal – úgy érezheti, hogy messze van a kaputól, és nem tud elegendő energiát fektetni a támadójátékba. Eddig nem annyira a támadásbeli képességeit csillogtatta, inkább védekezésben mutatott szép dolgokat. Őt azonban nyilván nem ezért szerződtette a Milan, ezen pedig Gattusónak el kellene gondolkodnia. Támadásban volt néhány jó labdája, de egyik gólpassza sem volt igazán tudatos, mondhatni mindkettő azért lett gól, mert Piatek megoldotta. A sebessége nem az igazi, de a labdával jól bánik. Nem hinném, hogy ugyanolyan szerepet kellene támadásban kapnia, mint Kessie-nek, akinek kb. minden 20. lövéséből lesz veszély. Mindenképpen feljebb pakolnám őt a pályán, lehetőség szerint középre, de ez nyilván nem történik meg addig, amíg a mostani rendszeren nem változtat Gattuso.

    André Silva visszahozatala esetén szerintem jó duót tudna alkotni Piatekkel, nagyon úgy néz ki, hogy a Sevilla nem tart rá igényt. Én jobban örülnék egy 2 támadós rendszernek, ha már a Milan az összes nagy sikerét az elmúlt három évtizedben ilyen szisztémában érte el.

    Kessie szerepeltetését én ma nem feltétlenül kockáztatnám meg. A Sassuolót nélküle is el kellene kapni.

    Suso nem tudom, mivel érdemelte ki, hogy most szerepet kapjon. Ez a következetlenség az elmúlt években sajnos nagyon sok Milan-edzőnél látható volt. Voltak, akiknek viszonylag gyorsan nem sikerült jó teljesítményt nyújtaniuk, így “jutalmuk” az lett, hogy kikerültek a csapatból. De voltak, akik ugyan szintén nem nyújtottak jó teljesítményt, mégis a csapatban ragadtak. És akkor itt van a legújabb példa, hogy Castillejo több meccsen mutatott jó teljesítmény után (a hónap csapatába is bekerült) érthetetlen okból kikerül a csapatból, a helyére visszapakolt Suso lehoz egy értékelhetetlen meccset, az előrejelzések alapján mégis megint utóbbi kerül a csapatba. Így nem lehet jól motiválni. Aki jól játszik, az megérdemli, hogy ne kerüljön ki a csapatból.