Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője megtartotta sajtótájékoztatóját. A piros-feketék ma este az Atalanta ellen játszanak a 24. forduló keretein belül.

“Készen kell állnunk a harcra. Egy olyan olasz top csapattal játszunk, akik erőnléti szempontból lenyűgözőek és kiváló minőséggel rendelkeznek. Egyedülálló futballstílusuk van. Nehéz és döntő fontosságú mérkőzés lesz, így biztosítanunk kell, hogy készen állunk jól teljesíteni. Tisztelnünk kell az ellenfelünket, ésszerű játékra és nagyszerű teljesítményre van szükség. Az Atalanta nagy nyomást helyez az ellenfelére, a védekezésben és a támadásban is jól kell teljesítenünk.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“Kedvelem Gasperinit. Nagyon nehéz utánozni őt. Az Atalanta játéka hihetetlen és rendkívül egyedi. Gasperini tudatos edző és jól szerepel a Genoában eltöltött ideje óta. Tetszik a pozitív csapatszellem, ami körülvesz bennünket, de ha arra van szükség, akkor félre kell tenni a mosolygást és mindent bele kell adni. Jól teljesítünk és ezt meg kell tartanunk. Nem szeretek érinthetetlenségről beszélni egy játékos esetében, mivel mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért. Tetszik, hogy a játékosok egyre felelősségteljesebbek a pályán és azon kívül is.”

“Szükség van az olyan típusú mérkőzésekre, amelyek tapasztalatot adnak. Ez egy fontos teszt lesz a fejlődésünk szempontjából. Egy győzelem fontos visszajelzést adna és mentális szempontból kulcsfontosságú lenne. Még mindig hosszú út áll előttünk és sok pontot lehet szerezni. Nincsenek könnyű mérkőzések. Másképpen edzünk, ami kicsit hasonló az angol edzésmódszerhez, ezért több nap pihenőre van szükségünk.”

“Dolgozunk a rögzített szituációkon, mert időnként rosszul teljesítünk és nem okozunk veszélyt az ellenfélnek. Ez nem tetszik és azt akarom, hogy ebben jobbak legyünk.”

“Abate tegnapelőtt nem edzett a csapattal egy vírus miatt. A középpályásaink nagyon fontosak, jelenleg Paquetá és Calhanoglu is jó formában van és gyakran változtatják a pozíciójukat a pályán. Calabria és Rodriguez is nagyon lelkes. Piatek nem túl beszédes, csak a gólszerzésre összpontosít. Néha a bemelegítéseknél unatkozik, mert csak a pályán akar lenni és gólokat szerezni. Duván Zapata sok dologban hasonlít Krzysztofhoz. Nagyszerű formában van és oda kell figyelnünk rá. Romagnoli egy nagyon fiatal csapatkapitány, de sokat fejlődik. Érett és felelősségteljes kapitány. Tudja, hogyan érdemelje ki a tiszteletet. Suso szerződése? Csak a játékosok edzésére koncentrálok. A klub dönt, hogy ki mit érdemel. Suso sokat fejlődött és mindig elérhetővé teszi magát, akkor is ha nincs a legjobb formában.”

Néhány nappal ezelőtt Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo és Massimo Oddo meglátogatta Gattusót a milanellói edzőközpontban.

“Nagyszerű üzenet volt ez a látogatás, nagyon élveztem. Örülök, ahogy a játékosaim üdvözölték a korábbi bajnokokat. A történelem a legizgalmasabb dolog a Milannal kapcsolatban. A klubnál kifogástalan a szervezés és ez mindenkiben tudatosul, amint megérkezik. Most már rajtunk múlik, hogy a Milan visszatérjen egy bizonyos szintre.”

4 hozzászólás a bejegyzéshez