A Milan vasárnap este fölényes győzelmet aratott a Cagliari ellen és ezzel a csapat visszaszerezte a negyedik helyet a tabellán. Gennaro Gattuso elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően.

A Rossoneri hozta a kötelezőt és Lucas Paquetá illetve Krzysztof Piatek vezérletével 3-0-ra legyőzte a Cagliarit az olasz bajnokság 23. fordulójában.

“Ezen az úton kell folytatnunk. Minden játékosom megérdemli a dicséretet a győzelemért. Elérhetővé tették magukat és áldozatot hoztak. Az előző 5 mérkőzésünkön újra jó futballt játszottunk és nem kockáztattunk semmit 3-0-s állásnál. Donnarumma? Nagyszerű kapus és akkor is ő jelentheti a különbséget, amikor csak kevés alkalommal kell védenie. Bizonyítja, hogy ő lehet az egyik legjobb a világon. Szerencsésnek mondhatja magát, hogy mellette van Reina, aki nem csak magára gondol, hanem a tapasztalatával segíti Gigiót. Donnarumma már nem fiatal srác, hiszen felnőtt.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Calabria tele van szenvedéllyel, de sokat fejlődött mentálisan. Musacchio? Ő egy megbízható játékos és technikás is. Nagyon elégedett vagyok vele.”

“Összességében jól teljesítettünk, jó focit játszottunk és több gólt is szerezhettünk volna. Az első félidőben nem igazán tetszett a középpályások hozzáállása, mivel nem irányítottunk eléggé. Most sikerre éhesen és elszántan kell dolgoznunk együtt. Sok éven keresztül úgy jött el a tavasz, hogy a Milan már nem volt versenyben a Bajnokok Ligája-indulásért, de meg kell törnünk ezt a sorozatot és keményen kell harcolnunk, hogy jó pozícióban legyünk, amikor eljön az utolsó néhány hét. Calhanoglu? Többet várok el tőle, mert figyelemre méltó technikai adottságai vannak. Úgy gondolom, hogy igazságtalanul kritizálják. Ő nem valódi szélső, ezt tudom, de képes megteremteni az egyensúlyt a támadósor és a középpálya között.”

Ricardo Rodriguez is nyilatkozott a mérkőzést követően.

“Látva a riválisok eredményeit volt rajtunk egy kis nyomás. Nyerni akartunk és sikerült is. Az egész csapat vissza akarta szerezni a negyedik helyet a tabellán. Paquetá és Piatek? Nagyon erősek és továbbra is így kell folytatniuk. Calhanoglu? Jó mérkőzése volt, csak a gól hiányzott, de biztos vagyok benne, hogy az is jönni fog. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak. Mindig jó, ha mellettünk állnak. Most Bergamóba megyünk és bármennyire is nehéz meccs lesz, mi nyerni akarunk. Donnarumma? Ő egy nagyszerű kapus.”